שתף קטע נבחר

בזכות חיוכי רוחאני: התיירים נוהרים לאיראן

גידול חד של 35% חל במספר המבקרים ברפובליקה האיסלאמית, ושל 200% במספר התיירים האירופאים. הסיבות: שינוי התדמית בזכות רוחאני והעלויות הזולות. לא תאמינו כמה יעלה לכם לילה במלון 4 כוכבים

מספר האזרחים הזרים שביקרו באיראן גדל באופן חד במהלך התקופה של 12 חודשים שהסתיימה במרס השנה. לפי שלטונות איראן, מספר התיירים שביקרו ברפובליקה האיסלאמית בתקופה הזו היה גבוה ב-35% ממספרם התיירים שביקרו בה בתקופה המקבילה בשנה שלפני כן.

 

עוד חדשות בעולם :

 

מסעוד סולטניפר, הגורם הרשמי הבכיר ביותר בענף התיירות האיראני, נשמע מעודד מהנתונים ואמר כי השיפור בתיירות למדינה יכול לתת דחיפה לכלכלת איראן שמנסה להיחלץ מהמיתון, שנכפה עליה בין השאר על-ידי הסנקציות הבינלאומיות בעקבות תוכנית הגרעין שלה. הוא אמר כי 4.5 מיליון תיירים זרים באו לאיראן ב-12 החודשים המדוברים, וכי הם הכניסו לה כשישה מיליארד דולר.

מרחצאות חמים באיראן (צילום: AP) (צילום: AP)
מרחצאות חמים באיראן(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

סולטניפר ייחס את הגידול במספר התיירים לבחירתו של חסן רוחאני לנשיא בשנת 2013. עם בחירתו החל רוחאני להציג טון פייסני יותר כלפי

המערב לעומת קודמו בתפקיד, מחמוד אחמדינג'אד, ולהבטיח רפורמות הנוגעות לחופש הביטוי וזכויות האדם במדינה. רוחאני ניסה לקדם גם את התיירות לאיראן, בתקווה שהדבר ישפר את תדמיתה.

 

"הממשלה החדשה החלה לנקוט שפה הולמת ביחסים הבינלאומיים, והדבר הוביל לגידול בתיירות", אמר סולטניפר. הוא הוסיף כי תיירים זרים, רובם ממדינות שכנות של איראן, מוציאים כל אחד כ-1,500 דולר במהלך ביקורם במדינה.

צעירים מבלים בבית קפה בטהרן (צילום: AP) (צילום: AP)
צעירים מבלים בבית קפה בטהרן(צילום: AP)
בית כנסת גדול בטהרן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בית כנסת גדול בטהרן(צילום: AFP)

לפי סולטניפר, גם מדיניות מקלה יותר בכל הקשור לאשרות כניסה סייעה לתיירות האיראנית: הממשלה הורתה לשגרירויות שלה ברחבי העולם

להנפיק ויזות, במיוחד לטיולים של קבוצות, בתוך פחות משבוע. בעבר בקשה לאשרת כניסה יכולה הייתה לחכות לאישור יותר מחודש. לפי סולטניפר, התיירות מאירופה לאיראן גדלה בלא פחות מ-200% הודות להגבלות נוקשות פחות בכמה משגרירויות איראן, במיוחד בגרמניה.

 

לאיראן יש הרבה מה להציע לתיירים. סולטניפר הזכיר כי בין השאר במדינה יש 17 אתרי מורשת בינלאומית שהוכרזו על-ידי אונסק"ו, וכי היא מתכננת לארח 20 מיליון תיירים לשנה עד שנת 2025. הדבר יוכל להניב לה כ-30 מיליארד דולר מדי שנה. לשם כך היא תצטרך לשלש את מספר המלונות ברמה של ארבעה וחמישה כוכבים, וממשלת איראן מתכוונת להציע תמריצים למשקיעים כדי לבנות מלונות כאלה.

חיי היום יום בבירה האיראנית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיי היום יום בבירה האיראנית(צילום: AFP)

איברהים פורפרג', מארגן טיולים מוביל, אמר כי בכל המלונות ברמה של ארבעה וחמישה כוכבים בשלושת יעדי התיירות הגדולים של איראן -

איספהאן, שיראז ויזד, אזלו המקומות לשנת 2014 וכעת הם מקבלים הזמנות רק לשנת 2015.

 

אחת הסיבות לגידול בתיירות לאיראן היא עלות הביקור שם: ערכו של המטבע האיראני, הריאל, צנח בחדות בשנים האחרונות על רקע הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על טהרן. הדבר הפך את המלונות באיראן לזולים בהשוואה לאלה במדינות אחרות. חדר במלון ארבעה כוכבים ביזד, למשל, עולה כ-100 דולרים ללילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מרחצאות חמים באיראן. 1,500 דולר ממבקר
צילום: AP
מומלצים