שתף קטע נבחר

הרחף בורד מגיע! הפעם ברצינות

מכשיר שדומה לזה שרכב עליו מארטי מקפליי התחיל קמפיין קיקסטארטר. הוא לא מגניב כל כך כמו המקורי אבל זה מה שיש בינתיים. 10,000 דולר והוא שלכם

בדיוק היום (21.10) בעוד שנה יצוין ברחבי העולם את היום בו מארטי מקפליי הגיע לעתיד בטרילוגייה הפופולרית בחזרה לעתיד. חברת Arx Pax, מרגישה שזה בדיוק הזמן להעלות לאוויר הרשת את פרויקט מימון הקהל שלהם. אם הכל יילך (או ירחף) כשורה, רחף בורדים ראשונים יישלחו בשנה הבאה.

 

 

הרחף בורד שהם המציאו במעיין הוכחת היתכנות לטכנולוגיה, מכונה Hendo Hover, והוא לא בדיוק מה שהיה בסרט: הוא מרעיש מאוד, יכול לעבוד 7 דקות רצוף בלבד, מרחף רק כאינץ' (2.54 ס"מ) מעל הרצפה, שחייבת להיות עשויה ממתכת אל - ברזלית כגון אלומיניום ונחושת.

 

השליטה במכשיר נעשית באמצעות הפעלה וכיבוי של המנועים התחתיים באמצעות הפדים שנמצאים על המכשיר והישענות עליהם, אולם אין לו מערכת הנעה כך שהוא זז רק מכוח האנרציה. בחברה אמרו לכתב engadget כי עובדים על זה. הכתב שניסה את הרחפן הזה מדווח שזה מהנה אבל לא יוצא מגדרו. נראה שצריך להתרגל לשליטה.

 

האם זה אמיתי? נראה שלא מדובר במתיחה כמו זו של אנשי האתר Funny or Die שיצרו במרס קליפ בשיתוף אושיות כמו כריסטופר לויד מבחזרה לעתיד ואגדת הסקייטבורד טוני הוק.

 

מצד שני, נראה שאנחנו לא ממש מתקרבים עדיין למוצר מדף זול וזמין שידרוס את הולכי הרגל בשבילים במקום האופניים החשמליים. חוץ מזה שהוא לא כלי תחבורה לגיטימי הוא גם מאוד יקר.

 

או שמישהו רוצה לעשות עליכם קופה ענקית: כדי להיות חלק מהעתיד, כלומר לקבל רחף בורד, עליכם לממן את הפרויקט ב-10,000 דולר.

 

עבור 300 דולר תוכלו לקבל ערכת מפתחים הכוללת רק מנועים בתוך קופסה מרחפת. עבור 100 דולר תוכלו לקבל סיבוב של 5 דקות על הכלי. במחירים יותר נמוכים תרכשו לעצמכם מדבקות וחולצות של המותג.

 

אנשי Arx Pax שמבקשים סך הכל מהקהל 250 אלף דולר ישתמשו בכסף כדי לבנות את המנועים, עבור מחקר ופיתוח, מעבדות חדשות, מהנדסים ופארק ריחוף.

 

היה כבר

יש לציין שטכנולוגיה דומה כבר נמצאת בשימוש ברכבות הריחוף המגנטי (MagLev). שם מדובר במערכת מאוד יקרה של אלקטרו-מגנטים אקטיבית גם לריחוף וגם לתנועה.

 

על פי פורבס מערכת שכזו עולה 750 אלף דולר למטר מסילה, ועל פי Arx Pax הם יכולים ליצור שימוש שכזה בטכנולוגיה שלהם ב-10,000 דולר למטר. חוץ מהמחיר היתרון של המערכת הפסיבית שהיא יכולה לנוע בכל הכיוונים.

כלומר שאולי לא נצטרך מסילות. או כבישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים