שתף קטע נבחר

בלי להשמין: מתכוני דגים בריאים לחורף

בחורף, כך נדמה , אנחנו רעבים יותר. למה זה קורה ושני מתכונים בריאים שיעזרו לנו לעבור את החורף בלי להשמין

בחורף כשקר בחוץ מתגבר החשק שלנו לאוכל ונדמה לנו ששום מזון לא יוכל להשביע אותנו. בחורף הגוף מנסה לחמם את עצמו. המזון שמגיע לתאים "נשרף" ונפלטת אנרגיית חום שעוזרת לשמור על טמפרטורת הגוף, לכן נדמה לנו שאנחנו רעבים יותר.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

מזון חם ממלא את הבטן, מחמם את הגוף ומגביר את תחושת השובע על ידי כך שהוא מתפשט בחלל הבטן ותופס נפח גדול יותר. כך שכמות קטנה יחסית של מזון חם, גורמת לנו הרגשת שובע גדולה יותר מאשר אותה כמות של אוכל קר.

 

מלבד השובע, ארוחה חמה בחורף משפרת את מצב הרוח, נותנת הרגשה נעימה וטובה ומסייעת בכך לצמצום כמויות האוכל ומסייעת לנו לא להשמין ואפילו לשמור על המשקל. שני מתכוני דגים שיעזרו לנו לעבור את הימים הקרים שבדרך.

 

עוד כתבות במדור משפחה בריאה 

מסביב לעולם: השיטה הבריאה להכנת דגים

צלייה, אידוי ובישול: שיטות בריאות להכנת דגים

מה הקשר בין אכילת דגים לבריאות הלב?

 

טונה מעושנת בקארי וחלב קוקוס

 

מצרכים:

4 קופסאות פילה טונה מעושן סטארקיסט בשמן קנולה – מסוננות – יש לשמור את השמן בצד

½ כפית אבקת קארי

½ כפית פפריקה הונגרית מתוקה

¼ כפית צ'ילי יבש גרוס

900 ג'עגבניות מרוסקות

½ כוס אפונה קפואה/ מקופסת שימורים

בצל קטן פרוס דק

400 ג' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

½ כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)

חצי כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אורז לבן להגשה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן הנותר מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מטגנים את הבצל וכאשר נהיה שקוף, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים. מתבלים בקארי, פפריקה וצ'ילי. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת האפונה.

 

2. פורסים את הטונה לפרוסות ומכניסים לרוטב.

 

3. מוסיפים את חלב הקוקוס לתבשיל, ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצר מרקם אחיד – חשוב לשים לב - לא להביא לרתיחה את התבשיל.

מגישים בקערה ומפזרים אגוזי קשיו קצוצים מעל התבשיל.

 

מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.

 

 (צילום: באדיבות טונה סטארקיסט) (צילום: באדיבות טונה סטארקיסט)
(צילום: באדיבות טונה סטארקיסט)

 

חריימה טונה מעושנת

מתכון לשש מנות

 

מצרכים:

לדג:

4 קופסאות פילה טונה מעושנת

 

לרוטב:

השמן מקופסאות הטונה

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק

1 גזר, פרוס דק

1 פלפל חריף ירוק, קצוץ

1 צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ

6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים

2 כפות פפריקהמתוקה

1 כף כמון

2כפיות סוכר

כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)

מלח לפי הטעם

1 ליטר מים

 

 (צילום: באדיבות טונה סטארקיסט) (צילום: באדיבות טונה סטארקיסט)
(צילום: באדיבות טונה סטארקיסט)

 

אופן ההכנה:

מחממים היטב שמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.

 

מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

 

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.

בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.

 

מבשלים כחמש דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כולם רעבים בחורף
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים