שתף קטע נבחר

לא לבידוד

הבית הלבן זועם על מדיניות קומו וכריסטי בהתמודדות עם מקרי אבולה

על פי העיתון "ניו-יורק פוסט", גורמים רשמיים בבית הלבן הפעילו לחצים כבדים על המושלים של ניו-יורק וניו-ג'רזי, אנדרו קומו וכריס כריסטי, לכבד את החלטות המימשל הפדרלי לטיפול בתופעות של מחלת האבולה בארצות הברית.

 

הבית הלבן הביע חוסר שביעות רצון מהחלטתם של קומו וכריסטי שלא לכבד את התקנות עליהן החליט הממשל ולנסחת תקנות משלהם, בעיקר לאור העובדה שעבודת הבידוק בשדות התעופה נעשית על ידי עובדים ממשלתיים.

 

בתחילה הודיעו שני המושלים, שכל אדם החוזר מפעילות במדינות מערב אפריקה, שם משתוללת מגיפת האבולה, יוכנס לבידוד למשך 21 יום, גם אם הם הוא אינו מראה כל סימנים כי הוא לוקה במגיפה. מאוחר יותר ריככו השניים את עמדתם ואמרו כי נוסעים הנוחתים בניו-יורק וניו-ג'רזי ללא סימנים שהם לוקים במגיפה ישוחררו לבידוד בביתם ויתבקשו לעבור בדיקות פעמיים ביום.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

לטענת "ניו-יורק פוסט", יועצים המקורבים לנשיא אובאמה פנו לקומו הדמוקרטי וכריסטי הרפובליקאי, הנחשב למועמד פוטנציאלי לנשיאות, בבקשה לחזור בהם מהחלטתם.

 

"הודענו למושלי ניו-יורק וניו-ג'רזי ומושלים ממדינות אחרות שאנו מודאגים מההשלכות של מדיניויות כאלו ואחרות, אשר לא נבדקו מדעית, על מאמצי הממשלה לטפל במחלה במקומות בהן היא מתפתחת במערב אפריקה", אמר גורם ממשלתי בכיר.

 

גורמים ממשלתיים טענו כי החלטה שכזו תמנע ממתנדבים וצוותים רפואיים אמריקאים לקחת חלק במאבק במגיפה.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

החלטת המושלים עוררה סערה ציבורית כאשר אחות מאירגון "רופאים ללא גבולות" יצאה בביקורת פומבית כנגד התקנות הללו לאחר שהושמה בבידוד בבית חולים בניוארק לאחר ששבה לארצות הברית ממערב אפריקה.

 

בינתיים, ראש עיריית ניו-יורק, ביל דה בלסיו, אמר כי הוא שוחח עם חולה האבולה הראשון בעיר, ד"ר קרייג ספסנר, אשר אובחן כחולה באבולה לאחר ששב מטיפול בחולים בגינאה ונמצא כרגע בבידוד על אף שחל שיפור במצבו הבריאותי.

 

"הוא גיבור אמיתי", אמר דה בלסיו על ספנסר, "ואני מחכה בקוצר רוח לפגוש אותו לאחר שיחלים מהמחלה".

 

רופאים המטפלים בספנסר, אשר פיתח חום גבוה ותסמינים המזוהים עם המחלה, אמרו שמצבו קשה אך יציב.

 

נכון ליום ראשון, מושל ניו יורק קומו בחר שלא להגיב על הביקורת על החלטתו אבל הגן עליה בתוכנית רדיו לה התראיין ביום ראשון האחרון בטענה שהוא התייעץ עם היועץ המיוחד של אובאמה לנושא הטיפול באבולה, רון קליין, לפני שהודיע על ההחלטה שלו.

 

"מדינות צריכות לעשות מה שהן מאמינות שנכון עבורן", אמר קומו. "הבית הלבן לא אמר לנו, 'אתה לא יכול לקבוע תקנה שכזו'. מה שכן נאמר לנו זה ליישם את התקנות שאנו חושבים שנכונות לניו-יורק וזה בדיוק מה שעשינו".

 

בראיון לפוקס ניוז אמר כריס כריסטי, כי לא היו לא מחשבות שניות בקשר להחלטה שלו ושבמידה רבה היא נבעה ממה שהוא רואה כחוסר החלטיות ובהירות בהתנהלות של המרכז לפיקוח ומניעת מחלות (CDC) בהנחיותיה איך להתמודד עם המחלה.

 

לפי התקנות של CDC כיום, אנשים אשר ביקרו במדינות מערב אפריקה מתבקשים לשים לב לבריאותם במשך 21 יום לאחר חזרתם מארצות אלו ולפנות לעזרה רפואית באופן מיידי אם הם מפתחים סימפטומים של המחלה.

 

"אני לא מאמין שאפשר לקחת סיכון שכזה במקרים כל כך מסוכנים, כאשר מדובר במחלה שיכולה להרוג מיליוני אנשים", אמר כריסטי והביע תקווה שהמימשל ו-CDC יבינו את עמדתו ועמדת קומו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
המושלים אנדרו קומו וכריס כריסטי
צילום: AP
מומלצים