שתף קטע נבחר

לצחצח מהשן הראשונה: איך לשמור על שיני הילדים

שמירה על בריאות השיניים של ילדינו מגיל צעיר, משמעותית גם עבור בריאות הגוף שלהם. שיניים בריאות הן חלומה של כל אם, והחלום הזה יכול להתגשם בתנאי ששומרים על כמה כללים פשוטים

מתי צריך להתחיל לשמור על בריאות שיני הילדים? כדאי להתחיל בצחצוח שיניים מיד לאחר בקיעת השן הראשונה בעזרת מברשת שיניים לתינוקות וללא משחה. ניתן להשתמש במברשת המתלבשת על האצבע.

 

 עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בערך מגיל שנתיים הילדים כבר רוצים לצחצח שיניים בעצמם, אך הם זקוקים לעזרה והשגחה של מבוגר עד גיל 7, או עד שמגיעים למיומנות צחצוח טובה מספיק. מגיל שנתיים מותר להשתמש גם במשחת שיניים המותאמת לילדים .

 

החליפו את מברשת השיניים של ילדכם 3-4 פעמים בשנה. אפשרו לו לבחור בעצמו את המברשת. ניתן להשתמש בשטיפת פה ללא אלכוהול כבר מגיל 6 או מרגע שהילד יודע לגרגר מבלי לבלוע. ניתן להתחיל להשתמש בחוט דנטלי ברגע שיש מגע בין השיניים הטוחנות (בערך מגיל 4.5).

 

עוד כתבות על בריאות השינים

תוך 3 שעות: שתלים קבועים במקום תותבות

מה הקשר בין שתיית קפה לבריאות השיניים?

לחייך בשיניים ישרות: מה זה אורתודנטיה?

 

צחצוח שיניים לבדו אינו מספיק

ידוע כי צחצוח נכון של השיניים פעמיים ביום במבוגרים וגם בילדים, יכול לנקות כמות גדולה של חיידקים. אך לא כולם יודעים, כי צחצוח השיניים אינו מספיק בשביל לשמור על בריאות הפה כולו.

 

השיניים מהוות רק 25% מכלל חלל הפה, היתר הם הלשון, החניכיים והלחיים הפנימיות, אליהם המברשת לא מגיע. לכן, כדי לשמור על היגיינה הפה ב-100% חשוב להשלים את צחצוח השיניים ולנקות את כל חלל הפה בעזרת שטיפת פה לאחר כל צחצוח. חשוב להשתמש בשטיפת המותאמת לילדים.

 

 

לצחצח במברשת המותאמת לגיל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לצחצח במברשת המותאמת לגיל(צילום: shutterstock)

מעקב אצל שיננית

הדרך למרפאת השיניים נראית תמיד ארוכה להורים ולילדים כאחד. בחרו רופא שיניים לילדים עם גישה ידידותית והרגילו את הילד להגעה לביקורות אחת לשישה חודשים. נסו להפוך ביקורים אלו לחוויה כמה שיותר חיובית עבור הילד.

 

הדבר יסייע במניעת חששות ופחדים מפני טיפולי שיניים בגיל מבוגר יותר ויפחיתו את הצורך העתידי בטיפול פולשני. מומלץ להגיע לביקור אצל השיננית והרופא פעמיים בשנה ולעשות לילד טיפול מונע הכולל הסרת אבן שן ואיטום חריצים.

 

הקפידו על תזונה נבונה

תנו לילדכם חטיפים, כגון: ירקות, גבינות ופירות טריים במקום ממתקים.

 

קנו מזונות נטולי סוכר או כאלה שאינם ממותקים.

 

הגישו מזונות המכילים סוכר רק כחלק מהארוחה ולא כחטיף.

 

הגבילו את כמות החטיפים בין הארוחות. הפסקה בין הארוחות מאפשרת לרוק לשטוף את החומצה, ואילו כשאוכלים לעתים קרובות, הפה הופך לסביבה חומצית החשופה לעששת.

 

אחרי אכילת חטיף מומלץ לשטוף את הפה בשטיפת פה או במים.

 

משקאות תוססים וכמות רבה מדי של מיצי פירות חומצתיים, עלולים לשחוק את אמייל השן וכדאי להימנע מהם. חלב ומים הם המשקאות הבטוחים ביותר לשיני ילדים והיחידים שאפשר לתת לתינוק בבקבוק עם פטמה.

 

אל תשאירו ילד לבד עם משקה מתוק בבקבוק כאמצעי מרגיע, ואל תטבלו מוצצים בחומרים מתוקים.

 

אל תאפשרו לתינוק להירדם עם בקבוק החלב בפה, הדבר עלול לגרום ל"עששת הבקבוק".

 

מנעו מהילדים לעיסת מסטיק.

 

חטיפים הנדבקים לשיניים הם הבעייתיים ביותר (טופי, במבה) הפחיתו בצריכתם.

 

תנו לילד דוגמה אישית

הקפדה מצדכם על בריאות הפה והשיניים, תהווה לילדכם דוגמא לחיקוי ותקנה גם להם הרגל יומיומי חיוני וחשוב. אימוץ הרגלים טובים בתחום בריאות הפה הוא המפתח לשמירה על שיניים בריאות הגוף לכל החיים.

 

הכותבת היא מנהלת שיווק לקהל מקצועי של ליסטרין





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לשמור על שיני הילדים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים