שתף קטע נבחר

QGenie - האולר השוויצרי לסמארטפון

הוא קורא כרטיסים, מגבה סמארטפונים, שרת מדיה, נקודת גישה אלחוטית, והוא אפילו יטען את המכשיר שלכם תוך כדי. זהו ה-קיו ג'יני - מכשיר אחד קטן שמכיל הכל

זהו ה-QGenie - מכשיר רב תכליתי המאפשר לשתפ מידע בחופשיות ולטעון מכשירים בו זמנית. עם סוללה של 3,000 מיליאמפר, 32 גיגה אחסון פנימי, קורא כרטיסים, שקע USB וחיבור רשת RJ45, זהו אחד המכשירים הכי גמישים ושימושיים שיש בשוק. הנה כל מה שתוכלו לעשות איתו:

 

 

לשמור ולחלוק מידע

על הג'יני ישנו כונן SSD בנפח 32 גיגה, המאפשר כתיבה וקריאה מהירים מאוד של המידע. ניתן לחבר אותו למחשב PC או מק דרך חיבור USB 3, אך מהירות הכתיבה אינה רציפה, והיא נעה בין 12 ל-40 מגה לשנייה.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

אל המידע ניתן לגשת על ידי חיבור המכשיר למחשב, התחברות ישירה אליו דרך האפליקציה, או חיבורו לרשת הביתית וגישה דרך כתובת IP מקומית. עד שמונה משתמשים שונים יכולים להעביר קבצים בו זמנית, כשעד 20 משתמשים יכולים להיות מחוברים לשרת בבת אחת.

 

בנוסף לשטח האחסון המובנה, ישנו שקע USB רגיל שאליו ניתן לחבר דיסק און קי ובנוסף ישנו קורא כרטיסי SD מובנה. את כל המידע הנמצא על ההתקנים הניידים, ניתן לשתף ישירות מהמכשיר מייד עם חיבורם - דבר מאוד שמיש לצלמים הרוצים לצפות בסמארטפון נניח, בתמונות מכרטיס הזיכרון כבר בשטח.

 

התקנה מסובכת - שימוש פשוט

אל המידע ניתן לגשת כמעט מכל פלטפורמת מחשוב הידועה לאדם, אך סביר להניח שרוב הזמן תגשו אל המכשיר דרך הסמארטפון. לפני השימוש הראשון יש לבצע מספר הגדרות כמו קביעת סיסמת התחברות למכשיר, ובנוסף סיסמת התחברות לרשת האלחוטית שהמכשיר מייצר. זה אמנם מציב את המידע מאחורי שתי חומות, אך מסבך את התהליך.

 



 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

האפליקציה מאפשרת לגשת לכל המידע הקיים ולהגדרות המכשיר. שמחנו לגלות שמידע שמועלה לג'יני ממכשיר אחד, יופיע מייד עבור שאר המכשירים המחוברים, מה שהופך שיתוף המידע לעניין פשוט מאוד. כדי לראות קובץ הנמצא על הג'יני, על המכשיר להוריד אותו ורק אז יוכל לפתוח אותו. זה אומר שאם נגמר לכם המקום בטלפון, לא תוכלו לפתוח קבצים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מתחבר בכל מקום

אם אתם צרכים חיבור אינטרנט נייד, ניתן לחבר את הסמארטפון דרך כבל USB אל הג'יני, ולשתף דרכו את האינטרנט. בכך, במקום לגמור את הסוללה של הסמארטפון תוך שעה, אפשר להסתמך על סוללת הג'יני.

 

ואם זה לא מספיק, תוכלו לחבר מודם סלולרי מבוסס USB ישירות אל הג'יני, ולהשתמש בו כנקודת גישה אלחוטית או רגילה. הסוללה המובנית אמורה להספיק לכעשר שעות עבודה אך בפועל הגענו לבערך 5-6 שעות.

 

הג'יני יכול לשמש כשרת מדיה כך שלמשל כל יושבי הרכב יכולים למשוך ממנו מוזיקה וסרטים לטאבלטים ולסמארטפונים. ברוב המכשירים מסוג זה שמתחברים אליהם עם ווי פיי, החיבור הוא בלעדי, כך שאו שאתם מחוברים אליו, או שאתם מחוברים לראוטר.

 

בסיטואציה כמו נסיעה לחו"ל שבה משתמשים בפתרונות רשת כמו WiFi בבית קפה, או ראוטר סלולרי, תצטרכו לבחור בין מוזיקה לבין אינטרנט ואם הניווט שלכם מבוסס על חיבור חי - אתם בבעיה. אי אפשר יהיה להאזין למוזיקה מהמכשיר וגם להיות מחברים לרשת.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

  

הענן הכושל

ניסיוננו להשתמש בשירות הענן של הג'יני נכשל בצורה הכי מטרידה שאפשר. ראשית, ההוראות כל הזמן הפנו אותנו אל עבר עמוד ניהול רשת אך לא הסבירו איך להגיע אליו. אחרי כשלוש שעות הבנו שהעמוד הזה נמצא כאשר מתחברים דרך הווי פיי אל המכשיר עצמו, ושם בממשק האינטרנט המובנה, אפשר למצוא את המקום המיוחל.

 

אך זאת ללא הועיל, שכן כשניסינו להתחבר אל השירות לאחר שנרשמנו באתר אחר לגמרי, הוא החזיר הודעת שגיאה על כך שכתובת האימייל אינה נכונה, למרות שהיא לגמרי כן, כל זאת בגלל שיש נקודה בכתובת - משהו נפוץ למדי ב-gmail. אך לא אמרנו נואש, נרשם מחדש. כלומר היינו עושים זאת לו האתר שממנו נרשמים היה עובד.

 

אולר שוויצרי

ה-QGenie של QNAP הוא מכשיר מוצלח הנותן פתרון מקיף להרבה בעיות שונות. היכולת שלו לקרוא קבצים ישירות מכרטיסי זיכרון ומהתקני אחסון נשלפים, ולשדר אותם ישירות לכל טלפון ומחשב בו זמנית, הופכים אותו לכלי שימושי במיוחד.

 

עם זאת, זמן הסוללה הנמוך והתפעול המסובך הופכים אותו למוצר שהוא יותר בשביל מי שמתמצא ומוכן לצלול לצדדים טכניים, ופחות לקהל הרחב. מחירו 590 שקלים שזה לטעמנו, אפילו קצת נמוך ביחס למה שהוא עושה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
QGenie - האולר השוויצרי של הגאדג'טים
צילום: יח"צ
מומלצים