שתף קטע נבחר

חומוס או טחינה?

יש מאכלים בריאים שכולנו מכירים, שיש להם תחליף בריא אפילו יותר, כי אין גבול לכמה שאפשר לאכול בריא

רוטב סויה רגיל/רוטב סויה תמרי

את רוטב הסויה כולנו מכירים ולמרות שהוא מוסיף טעמים יחודיים ובריא יותר ממלח, יש לו חלופה טובה יותר. רוטב התמרי, שעשוי רק מפולי סויה בתהליך איטי של תסיסה, הוא בעל טעם דומה מאוד לרוטב הסויה הרגיל. ובכל זאת, הוא לא מכיל גלוטן, לא מכיל חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטומט, יש בו יותר חלבונים ופחות מליחות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

תפוח אדמה/בטטה 

שניהם ירקות שורש ופחמימות, אבל רק אחד מהם קצת בריא יותר מהשני. בבטטה יש יותר סיבים תזונתיים מבתפוח האדמה, למעשה פי שניים, ולכן היא מעניקה תחושת שובע ארוכה יותר. בבטטה יש גם יותר ויטמיני בי ואשלגן. והחלק הכי חשוב הוא שאמנם לשניהם *מדד גליקמי נמוך, אבל אצל הבטטה זה נמוך במחצית מתפוח האדמה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

*מדד גליקמי מראה כמה מהר מעלה מזון את רמת הסוכר בדם. מדד גליקמי נמוך מעלה באיטיות את הסוכר, עוזר לתחושת שובע ולא גורם להשמנת יתר.

 

 

תפוח עץ/אגס 

שניהם פירות טעימים בעלי ערך קלורי נמוך לעומת היתרונות התזונתיים שהם מעניקים. באגס יש מעט יותר קלוריות בשל כמות סוכרי הפירות. באגס יש יותר סיבים תזונתיים מתפוח ולכן עוזר לשמור על שובע יותר זמן ושמירה על כולסטרול נמוך. יש באגס גם יותר אשלגן וכמות זהה של ויטמין סי. שניהם די דומים, אבל אגס קצת יותר בריא. חשוב לציין שמומלץ לאכול את הפירות אורגניים ועם הקליפה כדי ליהנות מכל כמות הסיבים והמינרלים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

חומוס/טחינה 

שאלה שישראלים בדרך כלל לא צריכים לקבל החלטה לגביה, מאחר ורובנו אוכלים גם את זה וגם את זה, ובכל זאת, מי בריא יותר? החומוס מכיל בתוכו בדרך כלל טחינה ולכן מבחינה בריאותית הוא צעד אחד מעל הטחינה, מאחר ובו יש גם גרגירי טחינה בריאים המכילים סיבים, חלבון מלא, כמות ברזל נאה מאוד וויטמיני בי. חשוב לסייג ולומר שקניית סלטים מוכנים משנה את כללי המשחק. אם קונים מוכן, בדרך כלל בשניהם יהיו חומרים משמרים, אבל בחומוס מוסיפים לרוב שומן צמחי ואנחנו לא יכולים לדעת מהי כמות הטחינה שהתווספה וכד'.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אני ממליצה לבשל כמות גדולה של גרגירי חומוס שהושרו לילה במים, לאחר הבישול האיטי בחום בינוני-נמוך ולאחר שהתרככו, אפשר להכניסם למנות קטנות בתוך שקיות עם מעט מי בישול ולהקפיא לכל צורך.

 

טחינה ביתית היא אחד הדברים הפשוטים להכנה, ואני ממליצה להשתמש בטחינה מגרגירי שומשום מלא וכן לגוון את הטעמים - אפשר להכין טחינה ירוקה עם עשבי תיבול/ טחינה כתומה או אדומה עם פלפל קלוי/ טחינה צהובה עם כורכום שמוסיף עוד בריאות לממרח.

 

 

מיץ סחוט/סמודיי 

המיץ הסחוט הוא המיץ היוצא מהפירות או הירקות ללא הסיבים (pulp). הסמודיי הוא השילוב של המיץ יחד עם הסיבים. ברגע שמסירים את הסיבים, המיץ עובר מהר יותר לזרם הדם ומעלה את רמת הסוכר, מה שיכול לגרום לעליה מהירה במשקל וירידה מהירה באנרגיה. בסמודיי אנחנו נותנים לגוף את כל הסיבים התזונתיים אשר מאפשרים לו עיכול טוב יותר, ולזמן ארוך יותר של אנרגיה. מצד שני, היתרון של מיץ הוא בכך שנכנסים לגופנו יותר ויטמינים ומינרלים, מאחר ואנחנו יכולים לשתות כמות גדולה יותר מבלי לחוש בשובע. לכן אני ממליצה על שניהם במידה רבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה בריא יותר?
צילום: shutterstock
מומלצים