שתף קטע נבחר

למי יש את הזכות להישכח?

רשויות הפרטיות באירופה מבהירות למנועי החיפוש ובראשם גוגל - למי יש את הזכות להשכח ממנועי החיפוש שלה

רשויות הגנת הפרטיות באירופה מפרסמות הנחיות שמסבירות מה בדיוק אומרת "הזכות להישכח" ומה חובתם של מנועי החיפוש, זאת כהמשך ישיר להחלטה של בית הדין באירופה במאי, לגבי הזכות של תושבי אירופה לבקש להסיר ממנוע החיפוש תוצאות שנושאות את שמותיהם, והן פוגעניות או לא רלוונטיות. בינתיים גוגל, וגם מיקרוסופט כבר מקבלות בקשות ומסירות תוצאות ממנועי החיפוש.

 

בפועל, מסבירים בהנחיות, לא תהיה פגיעה בחופש הביטוי, שכן אם האינטרס הציבורי גובר על זכות הפרט, לא תהיה הסרה ממנוע החיפוש. המידע לא ימחק מהרשת או מהאתר המקורי, והקישור לא יימחק ממנוע החיפוש. רק לא יתאפשר להגיע אליו מחיפוש של השם. למשל אם כתוב "פלוני אלמוני גנב מהמכולת בברלין", אז חיפוש "פלוני אלמוני" לא יעלה את התוצאה, אבל חיפוש "גנב מהמכולת בברלין" בהחלט יספק אותה.

 

הזכות לפרטיות מול הזכות למידע

"בשל הפוטנציאל לפגיעה בפרט שיש עליו מידע ברשת, זכותו גוברת על הזכות הכלכלית של מנוע החיפוש, ועל הזכות של משתמשי האינטרנט לגשת למידע", נכתב בהנחיות של האיחוד האירופי. עם זאת, יש לאזן בין הזכויות הללו, וזה תלוי ברגישות של המידע. הזכות של הציבור משמועתית יותר, אם מדובר באדם שיש לו תפקיד בחיים הציבוריים.

 

באיחוד מבהירים כי לכל אחד יש את הזכות להישכח, אך שרשויות הפרטיות יתמקדו בתושבי מדינות האיחוד האירופי. לפיכך, מנועי החיפוש ייאלצו להסיר את התוצאות, כפי שפורסם בשבוע שעבר, מכלל הגירסאות שלהם בעולם ובכל הסיומות, ולא רק באתרים מקומיים באירופה.

 

מי שרוצה להמחק ממנועי החיפוש לא חייב לפנות לאתר המקורי שבו פורסם המידע, וגם מנוע החיפוש לא צריך ליידע את בעלי האתרים כי קישור אליהם הוסר מהתוצאות. עם זאת, במקרים מסויימים מנוע החיפוש יוכל לפנות לאתר על מנת לקבל יותר מידע על הבקשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים