שתף קטע נבחר

דיווח: סוני נלחמת במדליפי המידע

סוני לא תצליח להשיב את המידע שכבר דלף והגיע לרחבי הרשת, כולל התבטאויות מביכות וגזעניות נגד נשיא ארצות הברית. אך על פי דיווחים, החברה מנסה לפגוע בשרתים שמאחסנים את המידע ולשתול קבצי רפאים בשביל לעצור את הורדת הסרטים

הפריצה לשרתי סוני גורמת לה נזק תדמיתי, נזקי פרטיות לעובדים, לשחקנים ולמגישים שלה, ונזק כלכלי של עשרות עד מאות מיליוני דולרים. כעת החברה מנסה לתקן חלק מהנזק, לפי דיווחים, על ידי נסיון לעצור את התפשטות המידע הסודי והסרטים שלה ברשתות שיתוף הקבצים.

 

 

לפני כשלושה שבועות, המחשבים של סוני הושבתו ומידע רב סודי ורגיש דלף מהחברה. על פי דיווחים ברשת, המידע כלל מסמכים, מכתבים, תסריטים, משכורות, פרטים אישיים של שכירי החברה וכוכביה וכן עותקים של סרטים שהחברה התכוונה להוציא ובהם "אנני" ו"זעם".

 

אחד המיילים שדלפו חושף, לכאורה, שמפיק בכיר בחברה כינה את השחקנית אנג'לינה ג'ולי "פרחחית עם מעט כשרון" במסגרת ויכוח על הסרט "ג'ובס" שההחברה אמורה להפיק. עוד נחשף מייל בין שני בכירים בחברה שהתבדחו ביניהם כי נשיא ארצות הברית ברק אובמה יאהב רק סרטים שעוסקים באנשים שחורים במדינה. איימי פסקל, יושבת הראש של חטיבת הבידור של סוני, והמפיק סקוט רובין, התנצלו ואמרו שלמרות שהיה מדובר בשיחה פרטית, לא הייתה שום כוונה לפגוע.

 

בהמשך פורסם כי הקבצים שדלפו הכילו גם מידע סודי רפואי של עשרות עובדים ובני משפחותיהם, עם פרטים מזהים אך ללא שמות העובדים. המסמכים כוללים מידע על עובדים עם חשבונות רפואיים גבוהים ובהם עובדים שחלו בסרטן, אי ספיקת כליות ונזקי אלכוהול.

 

 (צילום: business2community)
(צילום: business2community)

 

ה-FBI וחברת אבטחת המידע FireEye חוקרות את הפריצה ומנסות לאתר את מקורה. החשד המרכזי שהתפרסם בתקשורת על ידי גורמים בחקירה, הוא שהאקרים שפעלו בחסותה של צפון קוריאה פרצו לסוני. זאת כנקמה על הסרט "הראיון" שלועג למנהיג המדינה קים ג'ונג און, שהדמויות בסרט נשלחות להתנקש בחייו. השבוע פורסם כי יתכן שחלק מהדלפת המידע נעשתה ממחשב שהיה מחובר לרשת ציבורית במלון בתאילנד, אולם לא נתפסו חשודים במעשה עד כה.

 

הבכורה של הסרט הראיון התקיימה אמש (ה') בארצות הברית ויוצר הסרט סירב להתייחס לפרשה באירוע. פסקל הבהירה בראיונות "אף אחד לא יגיד לנו אילו סרטים להוציא. אף אחד לא יוכל לאיים על החברה". לפי דיווח של רויטרס נעשו כמה שינויים בסרט, בשל הגינוי של צפון קוריאה שהמדינה הביעה והאיומים שלה, לפני הפריצה לשרתים.

 

לתקוף בחזרה ולפרסם קבצי רפאים

אתר רי/קוד מדווח שסוני נעזרה בשרתיה של אמזון כדי לתקוף ולהפיל מחשבים שמאחסנים את המידע הגנוב של החברה. התקיפה נעשת בשיטת DDOS, התקפה מבוזרת של מניעת שירות, שבה יוצרים עומס מלאכותי על השרתים. זו שיטה שבדרך כלל מיוחסת דווקא להאקרים או גורמים זדוניים שמנסים להפיל אתרים לגטימיים. הדיווח מציין גם כי החברה פוגעת במקורות להורדת הסרטים ושותלת קבצי רפאים, בשביל להקשות על הגולשים שמורידים ומפיצים אותם הלאה.

 

סוני מצידה לא התייחסה באופן מלא לנכונות המידע שבמסמכים, וחברת אמזון אמרה לרי/קוד שאין בשרתיה פעילות של התקפת שרתים כרגע, כפי שהדיווח טען. בינתיים מומחי אבטחה מזהירים כי ההאקרים מסוגלים לתקוף חברות אחרות ולנסות לסחוט אותן באותו אופן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים