שתף קטע נבחר

5 סמארטפונים בפחות מ-2,000 שקל

לא חייבים להוציא כמה אלפיות כדי להישאר בקשר ולגלוש באינטרנט. אבל לפעמים יש פשרות - תחליטו אם שווה לכם. הכל מהכל החל מ-1,190 שקלים

1.  HTC ONE MINI 2 ב-1,900 שקלים

במבט ראשון HTC ONE מיני 2 נראה באמת כמו גרסה מוקטנת של אחיו הגדול ONE M8. זה לא באמת ככה. מדובר באופציה זולה יחסית ומכשיר אחר לחלוטין שמנסה לקבל מעט מההילה של המכשיר המצוין ההוא במחיר של 2150 שקל (רשמי, שנתיים אחריות).

 

עיצוב: אנחנו מדברים על 137 גרם, 4.5 אינץ' של מסך שעטופים ב-13.7 ס"מ לאורך, 6.5 ס"מ רוחב ו-10.6 מ"מ שמנמנים. מדובר במופת הרכבה ושילוב חלקים: המכשיר בנוי שילדת מתכת אחודה שעוטפת את כל הצד האחורי ואת כיסויי הרמקולים מלפנים, בתוכה משולב פלסטיק לצד הקדמי. גב המכשיר מקומר לאחיזה נוחה כך שהעובי בפועל נמוך בצדדים. מבנה עמיד וחזק.

 

מיני 2. HTC  (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
מיני 2. HTC (צילום: יח"צ )

 

שימוש: מבחני ביצועים ממצבים את המכשיר בצד הנמוך, הרחק מהמכשירים המובילים המובלים על ידי אחיו הגדול. זה אומר שכמה יישומים במקביל יתקעו לכם את המכשיר, ולמצלמה יכול לקחת זמן לעלות. למכשיר אין גיירוסקופ - ישנן אפליקציות של מציאות רבודה משחקים שלא יעבדו לכם בצורה תקינה.  הממשק של HTC מציג שכבה עילית שלא מפריעה יותר מדי לאנדרואיד. הרזולוציה שלו נחותה ממכשיר הפרימיום אבל הדברים נראים עליו טוב. צילום: התמונה מלאת רעשים גם בתאורה סבירה. החדות בינונית ואל תצפו לתגובה מהירה - כי היא לא תגיע. הפתעה נעימה: אוזניות איכותיות עם סרט שטוח כמו במכשיר הגדול.

 

סוללה: 16 שעות של מצב המתנה וואטסאפ ומעט פייסבוק שמים אותנו על 60 אחוז סוללה. יום עבודה לא אגרסיבי מדי לא מצריך מאיתנו להסתובב עם מטען. מצב חיסכון רגיל ידחוק עוד את הגבולות יותר אפילו.

 

בשורה: נראה כמו הדבר האמיתי. למעדיפים מכשיר קטן ומוכנים לוותר על ביצועים, ושאף אחד לא יידע מזה.

(מחיר ה-HTC הרשמי הוא 2,150 אבל בחנויות אפשר למצוא בפחות) 

 

2. מייזו MX4 ב-1,599 שקלים

המייזו הוא אחד המותגים הסיניים המסקרנים. החברה מנסה לאזן בין עיצוב חדשני למחיר זול. הוא משווק באופן רשמי לישראל על ידי רשת באג שגם מספקת את השירות.

 

עיצוב: המייזו מזכיר במקצת עדכון עדכני לדורות הראשונים של האייפון. יש לו גב פלסטי נשלף, וכפתור בית וירטואלי שנמצא על השוליים התחתונים בנפרד מהתצוגה. כפתור הכיבוי וההדלקה נמצא למעלה, בניגוד לסמארטפונים רבים אחרים, ואילו כפתורי עצמת השמע הבולטים נמצאים בצד שמאל. למייזו מסך של 5.36 אינץ' - גדול יחסית ביד, אך השוליים הצדדיים דקיקים יחסית, ויש ניצול נכון של שטח המסך.

מדובר בעיצוב נעים לעין שמאפשר לבעלי אנדרואיד ללכת בלי אפל ולהרגיש עם. יש תחושה בגימור שהוא עדין ולכן כדאי לשמור עליו משריטות ואפילו מנפילות קלות ביותר.

 

 (צילום: און רזניק) (צילום: און רזניק)
(צילום: און רזניק)

 

שימוש: המערכת העצמאית מייזו על גבי האנדרואיד עשויה להיות מבלבלת וצריך ללמוד אותה. כפתור החזרה אחורה לפעמים נעלם ביישומים במסך מלא. כפתור המעבר בין משימות לא מופיע כלל ובמקומו יש קיצור דרך מכפתור הבית. מצד שני, יש דברים נחמדים: בדומה למכשיר LG, ניתן להעיר את המכשיר בהקשה כפולה או בגרירה של העיגול התחתון למעלה. כדי לסגור אפשר ללחוץ לחיצה ארוכה על העיגול או להקיש פעמיים במסך הבית, סביב האייקונים. למייזו אין מגירת אפליקציות (בדומה לאייפון ולמכשירי אנדרואיד סינים אחרים), והמשמעות היא שכל מה שמתקינים נמצא על מסך הבית.

 

מבחינת ביצועים המייזו לא מאכזב, וזוכה לציון גבוה של 50573 במבחן AnTuTu. הווידאו שלו נראה טוב מאוד ומתקרב למצוין, על ה-1152x1920 הפיקסלים שלו. יש לו רמקול חזק במיוחד שמאפשר לשמוע מוזיקה גם בחדר גדול, אבל הגברה עד הסוף הופכת את הצליל למעט מתכתי ואת הבאסים לצורמים. מגבירים קצת פחות, ושומעים טוב מאוד.

 

צילום: המצלמה מהירה יחסית, ואפשר להגיע ממסך סגור לתמונה בפחות בכ-3 שניות. המיקוד של המצלמה מהיר יחסית, אבל פחות טוב ממכשירים יקרים יותר כמו הנוט של סמסונג וה-G3 של LG. התמונות, ברזולוציה מקסימלית של 20 מגהפיקסל נראות טוב, והמצלמה יודעת להתמודד גם עם תנאי תאורה בעייתיים, אך בחלק מהצילומים התמונות יצאו פשוט שרופות מדי במצב האוטומטי.

 איכות הוידאו (ברזולוציה של עד 4K) טובה מאוד ומספיקה לשימוש ביתי, אך לא יותר מזה

 

סוללה: למייזו סוללה גדולה יחסית של 3,100mAh. בשימוש סביר שלנו שכולל עבודה שוטפת עם מייל, פייסבוק ומשחקים, המכשיר שרד יום עבודה.

 

בשורה:  מספק יחס של תמורה למחיר מהטובים שראינו.

 

3. אסוס ZenPhone ב-1349 שקלים

החברה המוכרת מהלפטופים ולוחות האם הציגה ב-CES כמעט לפני שנה סדרת מכשירים - כאשר המאפיין העיקרי הוא שמדובר במכשירי ביניים זולים במיוחד. כעת, באיחור מה, הם מגיעים גם לישראל. בכתבה זו בדקנו את ה-ZenFone 5, כאשר ישנים דגמים גם של 4, ו-6 אינץ'.

 

עיצוב: ה-ZenFone של אסוס, הוא מכשיר מסיבי יחסית עם שוליים רחבים יותר ממכשירים אחרים בקטגוריה שלו. יש לו גב פלסטיק קשיח קמור שנשלף, אבל לא חושף סוללה, אלא רק את החלפת הסים או כרטיס זכרון להרחבה. כפתורי השמע והדלקה וכיבוי נמצאים יחד בצד ימין. בתחתית המסך אפשר לראות כפתורים וירטואלים קבועים להחלפת משימות, בית וחזרה אחורה.

 

 

 

 

שימוש: המכשיר של אסוס, בהתאם למחיר, מציע ביצועים קצת פחות טובים מהאחרים בקטגוריה. מעבר למבחן AnTuTu, שם קיבל ציון סביר של 18007, הייתה תחושה של איטיות בחלק מהאפליקציות, מה שאומר שאי אפשר להעמיס עליו משימות רבות. המסך שלו ברזולוציה של 720X1280 שנחשבת היום נמוכה בחלק ממכשירי הביניים ובטח שבמכשירי יוקרה. לא מיועד לצפיה בסרטונים כבדים - אבל כן מספיק לקליפים פשוטים מיוטיוב ולסרטונים ביתיים. איכות השמע שלו מפתיעה לטובה ברמקולים או באוזניות, אך גם כאן צריך להמנע מלהגיע לעצמת השמע המקסימלית, אז הצליל הופך לצורם.

 

המקלדת שלו טובה, וממשק סביר, שנכון לעכשיו מבוסס על גירסה 4.4 של אנדרואיד. בחלון ההתראות אפשר לגשת לשלל יישומים והגדרות, ובהן פנס, מצלמה, סיבוב אוטומטי, מצב קריאה שמשנה את גווני המסך כך שיהיה נוח יותר לקרוא טקסטים, נקודה חכמה ועוד. צילום: התמונות לא מרהיבות - מתאימות לצילום ברמת המחיר הזו. השמע בעייתי בצילום וידאו.

 

בשורה: מותג מוכר, מחיר מוזל

 

4. Huawei Ascend G6 ב-1,250 שקלים

הוא מכשיר הביניים של החברה הסינית. מדובר במכשיר זול מאוד, שלא ירשים אף אחד. עבור 1,250 תקבלו מכשיר לא נוצץ, מיושן, אבל עובד. המכשיר קליל: הוא שוקל 115 גרם. מימדי המכשיר: עובי 7.9 מ"מ, אורך 13.2 ורוחב 6.5 ס"מ. גודל כיס. עיצוב המכשיר ספרטני: פלסטיק אחורי מתפרק כדי להכניס כרטיס סים, הרחבה או סוללה. כפתור צידי מוצלח להדלקה וכרגיל, שלושה כפתורי אנדרואיד למטה.

 

המכשיר מאוד פלסטיקי, ישרוד נפילות ומכות, אבל לא היינו משחק יותר מדי עם הגב שלו - גם אין צורך אחרי שהכנסתם סים. העיצוב הזול הזה פוגש גם מערכת הפעלה מיושנת: בחובו של G6 אנדרואיד 4.3 ג'לי בין. יש לציין: המכשיר תומך בדור רביעי.

 

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

התצוגה בגודל מסך של 4.5 עם רזולוציה של 540 על 960, המכשיר הזה הוא אחד החלשים מהבחינה הזו והצבעים דהויים מאוד. גם יכולת העיבוד לא תשביע את רצונכם אם הוא כולל משחקים כבדים. הציון שלו ב-AU TU TU 18,338. המצלמה של המכשיר היא של 8 מגהפיקסל (קידמי 5) - ביצועים סבירים לא יותר. צבעים דהויים  הסוללה שלו תחזיק לכם כמה שעות בלבד

 

בשורה: למי שלא צריך יותר מדי - ויש לו חשמל רוב היום.  

 

5. AMOI A920 ב-1,190

שני כרטיסי סים, זיכרון של 16 גיגה וממשק אנדרואיד כמעט נקי - הסיני שעלה לארץ לאחרונה מציע  את ה-AMOI A920 תוכלו למצוא למרבה ההפתעה, ברשות הדואר. כמו כל המכשירים הסינים שאפשר להזמין מאתרי הסחר הסיניים, הוא מכשיר סביר שמכיל את כל הפונקציות שאדם צריך ומבצע אותן כראוי ללא תקלות. 

 

עיצוב: המכשיר נראה ומרגיש זול למדי. החומרים פשוטים והגימור בסיסי, אך הוא נוח לאחיזה ודווקא החומר הפלסטיקי הזול של חלקו האחורי, הופך אותו לנעים למגע. האמוי נראה כמו כל סמארטפון סיני אחר שראיתם בשוק, והוא חסר כל ייחודיות וזה בסדר גמור.

 

שימוש: לאמוי מעבד מרובע ליבות הפועל במהירות 1.3 גיגה הרץ המאפשר ביצועים טובים למדי. התפעול מאוד נוח. התפריט מגיב במהירות, אך בזמן עומס המכשיר מקרטע מעט. כשפתחנו מסמך וורד באופן אופיס הוא הוצג באיטיות לא נעימה אך סך הכל החוויה הייתה חיובית.

 

מהדואר. ()
מהדואר.

 

לדגם 920 ישנו מסך IPS בגודל 5 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה סבירה של 1280x720 אך הוא נשרט בקלות. בתוך האמוי ניתן להתקין שני כרטיסי סים שונים ביחד כך שאלו הפועלים עם שני קווים, יוכלו להיות זמינים בשניהם בבת אחת. בניגוד לאמור באתר החברה, האמוי מגיע עם שטח אחסון של 2 גיגה בלבד שמתוכם נשארים לא יותר מ-533 מגה בייט בלבד. לכן מצורף אל המכשיר כרטיס מיקרו SD של 16 גיגה שכבר מגיע מותקן בחריץ ההרחבה והוא פותר את בעיית האחסון. במבחן הביצועים הנעשה באפליקציית AnTuTu, קיבל המכשיר ציון של 17,435 שזה בסדר - לא יותר מזה.

 

סוללה: זמן הטעינה ארוך מאוד, ב-6 שעות הסוללה נטענה רק ב-65 אחוזים. יחד עם זאת, הסוללה החדשה הציגה התנהגות של סוללה משומשת למדי. מ-40 אחוז היא לפתע צנחה ל-5 אחוז כשהמכשיר בשימוש פחות משבועיים.

 

צילום: המצלמה האחורית מסוגלת לצלם תמונות ברזולוציה של 8 מגה פיקסל, כשהקדמית תצלם ברזולוציה של 2 מגה פיקסל. שתי המצלמות בינוניות ומטה, כשהתמונות, גם בתנאי תאורה של אור יום, מגורענות למדי. עם זאת, העדשה של המצלמה האחורית רחבה למדי, מה שמקל על צילום בו זמני של מספר אנשים.

 

בשורה: ביצועים טובים, מחיר משתלם.

 

מימין: וואווי, HTC, אמוי, מייזו ואסוס ()
מימין: וואווי, HTC, אמוי, מייזו ואסוס

 

בדקו וכתבו: אהוד קינן, שחר שושן ואביב מזרחי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים