שתף קטע נבחר

הלמ"ס: 56% מהגברים החרדים מועסקים

מנתוני הלמ"ס עולה כי היקף התעסוקה בקרב החרדים נמצא במגמת עלייה, אך עדיין נמוך. מנגד, 90% מהגברים היהודים שאינם חרדים מועסקים. 48% מהישראלים מרוצים מאוד ממקום עבודתם. המרצים באוניברסיטאות הכי שבעי רצון: 85% מהם מרוצים מאוד, בעוד שרק 15% מעובדי הניקין מרוצים מאוד

רק 56% מהגברים החרדים בגילאים 25-64 מועסקים, לעומת 90% מהגברים היהודים שאינם חרדים. כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עם זאת, היקף התעסוקה בקרב החרדים נמצא במגמת עלייה, לאחר שבשנים 2010-2011 נע שיעור התעסוקה של גברים חרדים בין 40%-50%.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

מהנתונים עולה כי שיעור התעסוקה בקרב נשים חרדיות עלה גם הוא, מכ-55% בשנים 2010-2011 לכ-70% ב-2013. זאת, לעומת שיעור תעסוקה של כ-80% בקרב נשים יהודיות שאינן חרדיות.

 (מקור: הלמ"ס) (מקור: הלמ
(מקור: הלמ"ס)
 

לצפייה בגודל המלא

 

 (מקור: הלמ"ס) (מקור: הלמ
(מקור: הלמ"ס)

לצפייה בגודל המלא

 

בלמ"ס מציינים כי בשנת 2010 הציבה הממשלה יעד להגברת התעסוקה בקרב החרדים. על פי היעד, היקף התעסוקה במגזר זה היה אמור לעלות לרמה של 63% עד שנת 2020. בקרב הנשים החרדיות, כבר הושג היעד ושיעו התעסוקה עבר את הרף שהוצב, בעוד שבקרב הגברים החרדים שיעור התעסוקה עדיין מתחת ליעד שהוצב.

 

רק 1 מ-3 נשים ערביות מועסקת

במגזר הערבי, עמד שיעור התעסוקה של גברים בשנת 2013 על כ-75%. בעשור האחרון נע שיעור התעסוקה של גברים ערבים בין 65% ל-75%. בקרב הנשים הערביות, לעומת זאת, נרשמו שיעורי תעסוקה נמוכים יותר, גם ביחס לנשים יהודיות וגם ביחס לאוכלוסייה החרדית. רק אחת מ-3 נשים ערביות בגילאי העבודה הייתה מועסקת בשנת 2013. עם זאת, חל שיפור במדד זה בשנתיים האחרונות, לאחר שבשנים 2010-2011 רק אחת מארבע נשים ערביות הייתה מועסקת.

 (מקור: הלמ"ס) (מקור: הלמ
(מקור: הלמ"ס)
 

לצפייה בגודל המלא

 

שיעור התעסוקה בקרב החברה ערבית עדיין לא עומד ביעדים שהציבה הממשלה, אם כי יש לציין שיעדים אלו הוצבו לשנת 2020. עד לשנה זו, שואפת הממשלה להגיע לרמת תעסוקה של 41% בקרב נשים ערביות ו-78% בקרב גברים ערבים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

מסקר שערכה הלמ"ס עולה כי 26% מהחרדים ו-28% מהערבים שאינם עובדים ואינם מחפשים עבודה מעידים על עצמם כי הם מעוניינים לעבוד. בקרב הנשים הערביות שאינן עובדות ואינן מחפשות עבודה, 54% ציינו כי היו מעוניינות לעבוד אך הן לא עושות זאת מכיוון שהן מטפלות בילדים או בבני משפחה שאינם ילדיהן.

 

המורים יותר מרוצים מהמנכ"לים

מסקר של שביעות רצון ממקום העבודה עולה כי 38% מהישראלים "מרוצים מאוד" ממקום עבודתם, 48% הגדירו את עצמם כ"מרוצים" ממקום עבודתם, 10% ציינו שהם "לא כל-כך מרוצים" ו-4% ציינו כי הם "בכלל לא מרוצים". מהסקר עולה, כי ישנה התאמה מסוימת בין גובה השכר ורמת ההשכלה הדרושה במקצוע לבין מידת שביעות הרצון ממנו, אם כי התאמה זו אינה מלאה.

 (מקור: הלמ"ס) (מקור: הלמ
(מקור: הלמ"ס)
 

לצפייה בגודל המלא

 

השיעור הגבוה ביותר של שביעות רצון ממקום העבודה נרשם בקרב מרצים באוניברסיטאות (85% הגדירו את עצמם כ"מרוצים מאוד"). עם זאת, גם בקרב גננות, מורים ועובדים אחרים בתחום ההוראה נרשם שיעור גבוה של שביעות רצון ממקום העבודה (57% "מרוצים מאוד").

 (מקור: הלמ"ס) (מקור: הלמ
(מקור: הלמ"ס)
 

לצפייה בגודל המלא

 

שיעור שביעות הרצון בקרב עובדי בתי הספר והגנים היה גבוה מאשר בקרב מנכ"לים (51% "מרוצים מאוד"), מהנדסים ואדריכלים (36% "מרוצים מאוד"), מפתחי תוכנות (47% "מרוצים מאוד") ורואי חשבון (36% "מרוצים מאוד").

  

שיעור נמוך יותר של שביעות רצון ממקום העבודה נרשם במקצועות המאופיינים בשכר נמוך ובדרישות השכלה נמוכות: רק 15% מעובדי ניקיון היו מרוצים מאוד מעבודתם, 20% מהמאבטחים, 19% מהנהגים ו-16% מהעובדים הסיעודיים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים