שתף קטע נבחר

כך הפך הקוסקוס הביתי לעסק משפחתי

במפעל המשפחתי הזה שמתמחה בקוסקוס, לא תמצאו פאנל טועמים מקצועי. הישיבות מתנהלות במטבח כבר 45 שנה ושם בדיוק החליטו רק לפני 12 שנים לייצר מוצר חדש - קוסקוס מלא. בואו לגלות איך הוא נולד

המוצר: קוסקוס מלא של "קוסקוס מזון".

 

מה זה בדיוק: קוסקוס מלא להכנה ביתית.

 

האנשים שמאחוריו: שני דורות של משפחת שריקי - האב המייסד דוד שריקי, והבנים אבי ופיליפ.

 

כמה מלים על קוסקוס: "מה זה קוסקוס? זה גרגרי סולת מגובשים ביחד", מסביר המנכ"ל אבי שריקי, "לוקחים סולת, מנפים אותה, מרטיבים אותה, ואז מערבבים וככה נוצרים הפתיתים. אחר כך מנפים, כדי לקבל גודל שווה של פתיתים, ועושים הכל שוב מהתחלה. כשהפתיתים מוכנים, מאדים אותם על הסיר של המרק – מרק למטה, קוסקוס למעלה – ואז מורידים, שוב מנפים, שוב מאדים והכל מההתחלה. זה התהליך הביתי. אצלנו במפעל עושים את כל זה בדיוק כמו במטבח הביתי - כולל הניפוי והאידוי - אבל באמצעים טכנולוגיים, בלי מגע יד אדם".

 

למה קוסקוס מלא: במפעל המשפחתי מייצרים קוסקוס למעלה 45 שנה, משנת 1969. לפני כ-12 שנים החלה המשפחה לשקול להוסיף מוצר נוסף - קוסקוס מלא. "התחיל אז גל של ביקוש למוצרים מלאים, יחד עם פתיחת חנויות טבע מתמחות", מספר שריקי, "גם צרכנים החלו לפנות אלינו בנושא הזה. בהתחלה נרתענו: למוצרים מלאים הייתה אז קונוטציה של לא טעימים, ולנו היה חשוב מאוד לשמור על הטעם. בסופו של דבר, אחרי כמה נסיונות לא מוצלחים, הגענו - בשיתוף פעולה עם טחנת קמח - למוצר שהוא גם מלא וגם טעים. מה הסוד? אני רק יכול להגיד שהוא נעוץ בטחינה של החיטה ובעיבוד של הסולת".

 

 (צילום: פיליפ מטראי) (צילום: פיליפ מטראי)
(צילום: פיליפ מטראי)

 

תהליך הפיתוח: במפעל המשפחתי של משפחת שריקי לא תמצאו פאנל טועמים משוכלל ורב משתתפים. בקוסקוס מזון, עסק משפחתי קטן, הישיבות מתנהלות במטבח – בדרך כלל על סיר של קוסקוס. "ככה אנחנו בודקים את המוצר", צוחק שריקי, "אבא ואנחנו עומדים במטבח, טועמים, מתווכחים, חוזרים לפס הייצור ומנסים שוב, עד שמגיעים למרקם המדויק ולנוסחה הנכונה. זה היתרון שלנו: אנחנו קטנים, ויושבים על הקווים עצמם. ככה מתנהל תהליך הפיתוח שלנו".

 

אבא שריקי: לטועם אחד במשפחה שמורה המילה האחרונה. "אבא שלי הוא המאסטר", מסביר שריקי, "יש לו עין מעולה, ולמעלה מארבעים שנה של ניסיון. הוא לא סומך על המכשירים ועל השיטות הדיגיטליות שהכנסנו לאורך השנים: הוא מעיף מבט, שולח יד, טועם ואומר אם זה בסדר או לא בסדר".

 

ההשקה: תהליך הפיתוח של הקוסקוס המלא ארך למעלה משנתיים, עד שהושק לפני כשמונה שנים במלון "יערות הכרמל". "כל שנה הוא עולה בשוק", מתגאה שריקי, "הוא מגדיל את הקטגוריה כולה".

 

ומילה אחרונה על קוסקוס: "כשאבא שלי עלה לארץ והתחיל לייצר קוסקוס מוכן, זה היה בעיקר עבור הקהילה הצפון אפריקאית בישראל", מספר שריקי, "היום הקוסקוס הוא כבר מנה ישראלית. אנחנו אוכלים אותו מגיל הגן – שם, אגב, זו המנה המועדפת על הילדים – ועד בית האבות, בלי הבדל בין אשכנזיים למזרחיים. כולם אוהבים קוסקוס: זו כבר מנה ישראלית לגמרי, כמו חומוס".

 

הכתבה בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

לכתבות נוספות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים