שתף קטע נבחר

שאלות על החלל? בואו לשאול אסטרונאוטית

ניקול סטוט, אסטרונאטית ואחראית משימה ב-NASA מגיעה לאולפן ynet ואתם מוזמנים לשאול אותה כל מה שאי פעם רציתם לדעת על החיים בחלל

אסטרונאטית, טייסת ומהנדסת אווירונאוטיקה. אחראית המשימה ניקול סטוט שבילתה 103 ימים בחלל, ואף ביצעה הליכת חלל מגיעה לאולפן ynet ביום ראשון ואתם מוזמנים לשאול אותה את כל מה שאי פעם רציתם לדעת על החיים בחלל. השאירו שאלות בתגובות.

 

 

 (צילום: NASA) (צילום: NASA)
(צילום: NASA)

 

שלושה חודשים בחלל החיצון

ניקול סטוט, אורחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הגיעה לישראל לרגל אירוע שבוע החלל הישראלי שייפתחו ביום ראשון, הייתה לאם הראשונה שהצטרפה לצוות תחנת החלל הבינלאומית, ולאשה השישית שהשתתפה במשימת טיסה ארוכה. סטוט שהתה 103 ימים בחלל ו-18 ימים מתחת למים בהדמיית טיסה עתידית לירח. החל ממרץ 2013 היא עומדת בראש ענף אינטגרציה במרכז החלל "ג'ונסון" של נאסא ביוסטון. כמו כן, סטוט נמנית עם מייסדיהן של שתי יוזמות חברתיות.

 

העניין של ניקול סטוט בתעופה הגיע מהבית – אביה היה טייס ובונה מטוסים שהדביק את משפחתו באהבה לתחום. ב-1979, כאשר סטוט הייתה בתיכון אביה נהרג בתאונת טיסה. שנה לאחר מכן היא הוציאה רישיון טיסה פרטי. לאחר לימודי הנדסת אווירונאוטיקה בתואר ראשון וניהול הנדסי בתואר השני, ניקול סטוט החלה את דרכה בנאסא בשנת 1988 כמהנדסת תפעול במרכז החלל "קנדי" בפלורידה.

 

 (צילום: NASA) (צילום: NASA)
(צילום: NASA)

 

בשנת 2000 התקבלה לתוכנית להכשרת אסטרונאוטים, לאחר שהגישה מועמדות בפעם השנייה. ב-2006 נבחרה להיות אחת מששת אנשי הצוות שיצאו למבצע "NEEMO" – משימת תפעול בתנאי סביבה קיצוניים, במסגרתה שהתה ועבדה 18 יום מתחת למים בתנאים שדימו טיסת משימה עתידית לירח. לקראת משימתה הראשונה בחלל שהתה סטוט במשך שנה וחצי באימונים מחוץ לארצות הברית - ברוסיה, יפן אירופה וקנדה.

 

באוגוסט 2009 יצאה למשימה ארוכה בחלל כמהנדסת טיסה בתחנת החלל הבינלאומית, אז גם ערכה את "הליכת החלל" הראשונה שלה, במשך קרוב לשבע שעות. משימה זו נמשכה 91 יום וכללה את חיבור הטוויטר החי הראשון עם אסטרונאוטים. ניקול הייתה אשת הצוות האחרונה לשוב לכדור הארץ.

 

למשימתה השנייה בחלל יצאה סטוט, שכבר נחשבה לכוכב עולה בנאסא, ב-2011. המשימה נמשכה שבועיים ובמסגרתה סטוט עבדה כאחראית משימה (Mission Specialist) בטיסה האחרונה של מעבורת החלל "דיסקברי".

 

 (צילום: NASA) (צילום: NASA)
(צילום: NASA)

 

יכולותיה יוצאות הדופן מנותבות גם לכיוון היזמות החברתית. ניקול נמנית עם צוות המייסדים של שתי יוזמות- "Fragile Oasis", פלטפורמה אינטרנטית להנעת יוזמות חברתיות בהשראת נקודת מבטם הייחודית של אסטרונאוטים, ו- " Manna Energy Foundation", ארגון פילנתרופי חברתי השואף להילחם בעוני במדינות מתפתחות דוגמת רואנדה דרך יישום של טכנולוגיות ירוקות.

 

בשבוע המדע שנערך בשנה שעברה אירחנו את אנה לי פישר, האם הראשונה בחלל. פישר, בין הנשים הראשונות שהוכשרו כאסטרונאוטיות אי פעם, היא גם האם הראשונה בחלל, כאשר ילדה את בתה הראשונה כשנה לפני כן (1983) ואת בתה השנייה בשנת 89. אז החליטה פישר לצאת לתקופת חופש בת 6 שנים מצוות נאסא לטובת חיי המשפחה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: NASA
מגיעה מהחלל: האסטרונאוטית ניקול סטוט
צילום: NASA
מומלצים