שתף קטע נבחר

איך נגלוש באינטרנט במהירות בכל הבית?

לאילו מחשבים כדאי לחבר רשת חוטית ובאיזה אלחוטית? מה לעשות כדי שתהיה קליטה טובה בממ"ד או במרפסת ואיך ניתן להגביר את מהירות הגלישה. המקצוענים עם הטיפים שיגרמו לרשת הביתית לעבוד טוב יותר

איך דואגים שתהיה קליטה במרבית האזורים בבית? מה עושים עם תקשורת אלחוטית בממ"ד, במקלט או במרפסת? כל מה שצריך לדעת על הרשת החוטית והאלחוטית ועל מה מאט לכם את קצב הגלישה.

 

עוד בנושא:

5 בעיות החומרה שמחסלות לכם את המחשב

חברו הטוב ביותר של האדם

מחירון טכנאי מחשבים

 

"לא יעזור כמה יתרונות יש לרשת האלחוטית, היא לא מגיעה למהירות של כבל ישיר", מסביר טכנאי המחשבים שרון שוורץ. "כל מכשול - דלת, קיר או ארון - מנמיך את ביצועי המהירות. לכן, אני לא חסיד גדול של הרשת האלחוטית. אבל בגלל שהיום לכולם יש את המחשבים הניידים ואת הטאבלטים, זה כמעט ובלתי נמנע".

 

 (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

שוורץ הוסיף כי ההמלצה שלו היא להתקין בבית רשת תקשורת משולבת. "בעמדות שהן תחנת עבודה אליה מחובר המחשב הנייח, כדאי שהגלישה תהיה באמצעות כבל המחובר ישירות לראוטר", הוא אמר. "בנוסף, בהתאם לאופי השימוש בבית, כדאי שתהיה רשת אלחוטית. היא מאפשרת בנוסף גם לגלוש בתוך הבית עם הטלפון הנייד באמצעות התחברות לרשת הביתית. זאת, כדי שהגלישה בתוך הבית לא תהיה דרך חבילת הגלישה הסלולרית.

 אין צורך להתחבר ולהתנתק באופן אקטיבי בכל פעם מהנייד, כי ברגע שנמצאים בטווח של הרשת האלחוטית המכשיר זוכר ומתחבר אוטומטית".

 

אורי בן-דב מחברת בן-דוב מחשבים מוסיף: "מי שלא אוהב הרבה חוטים בבית, לרוב מעדיף את הרשת האלחוטית. מי שחושש מהקרינה של הרשת האלחוטית, מעדיף רשת חוטית. הרשת החוטית אמנם יותר יציבה, אין בה כמעט ניתוקים והיא מאפשרת העלאה והורדה נוחה יותר של קבצים, אבל בגלל ריבוי המכשירים בבית, כיום במרבית הדירות מתקינים רשת אלחוטית בנוסף. מי שחושש מקרינה, צריך לדעת שמדובר בקרינה הרבה פחות חזקה מהקרינה הסלולרית. הקרינה מתבצעת רק בשלב ההתחברות למכשיר מסוים והיא מאוד נקודתית".

 

הבעיה מתחילה בבתים שבהם קיימת בעיית קליטה של הרשת האלחוטית. "ההמלצה היא לשים את הראוטר במרכז הבית, וכמה שיותר קרוב לאזור הגלישה של מרבית בני הבית", מציע שוורץ. "אם לדוגמה ישנה תחנת עבודה בסלון, אליה מחובר מחשב נייח, ובנוסף מתבצעת גלישה במחשבים ניידים בחדרי השינה, נכון יותר למקם את הראוטר בקרבת החדרים, אם הסלון מרוחק יחסית - את החיבור כדאי לעשות באמצעות מתיחת כבל מתחנת העבודה בסלון אל הראוטר".

 

ומה קורה אם אתם מתגוררים בבית של שתי קומות? בן-דב: "אם מדובר בבית גדול, ובקומה השנייה לא מקבלים קליטה טובה, ניתן לקחת כרטיס USB, ולחבר אותו למחשב הנייח ולהתחבר לרשת ללא צורך בהעברת כבלים. אפשרות נוספת היא להזמין טכנאי מטעם חברת התשתית, ולבקש שיוציא חוטים מהתשתית הקיימת לקומות העליונות, באמצעות הוספת נקודה, וזאת מבלי למשוך כבלים ארוכים מקומה לקומה".

 

קשיי קליטה

מה שמקשה מאוד על החיבור הוא גלישה מחדרי ממ"ד, ממקלטים וממרפסות. שוורץ: "במקרה כזה שבו יש גלישה בתדירות גבוהה מאזורים שבהם אין קליטה לרשת הביתית, ניתן לפתור את הבעיה במספר דרכים. ניתן להתחבר באמצעות כבל דרך צינור קיים, או באמצעות חציבה, שהיא אופציה יקרה יחסית, ולהתחבר לראוטר או לקו טלפון. אפשרות נוספת היא להתחבר באמצעות מתאם אינטרנט על חשמל. זו לא האופציה האידיאלית, אך יש מקרים שבהם זהו הפתרון הזול. החיסרון של אינטרנט על חשמל הוא שהשימוש במפצלים גורם להאטה משמעותית של הביצועים. בנוסף, אם משתמשים בו ליותר מחדר אחד, הביצועים יורדים כיוון שהוא מתאים לפאזה מסוימת. וברגע שזה בבית עם כמה חדרים, זה לא יושב על אותה הפאזה וגורמת להיחלשות האות".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כדי להעביר תקשורת למרפסת, ניתן להציב מגבר על ידה. "עלות של מגבר כזה היא כ-150 שקל", אומר שוורץ. "הטעות הנפוצה היא לשים את המגבר באזור שבו אין קליטה. למען האמת, מגבר לא מגביר את מהירות הגלישה, אלא קולט את הראוטר ומשדר אותו מחדש. לכן, חשוב שהוא יהיה בטווח קליטה שלו".

 

בבתים גדולים במיוחד, ניתן לשים יותר ממגבר אחד. שוורץ: "ניתן לשרשר גם עם יותר ממגבר אחד, וכל כמה מטרים לשים מגבר. זה אמנם פחות נפוץ בדירות ממוצעות, אבל בבתים גדולים, על מנת להשיג כיסוי טוב לכל הבית - זה פתרון טוב".

 

בעיית המהירות אינה קשורה רק לתשתית ולספק האינטרנט. שוורץ: "פעמים רבות צרכנים מתלוננים על מהירות הגלישה, כשבפועל מה שמאט להם את הביצועים הוא המחשב שלהם.

 לכן, הסרת מזיקים וניקוי המחשב מתוכנות מזיקות ומווירוסים חשובה. מהירות המחשב ומהירות האינטרנט הם שני דברים שונים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: בלא מעט מקרים לא חייבים לחכות להגעת הטכנאי לבית וניתן לקבל שירות גם בטלפון. באמצעות שירותי שליטה מרחוק, אפשר לחסוך בעלות ביקור טכנאי עד כ-50% מהמחיר, ולחסוך את ההגעה הפיזית. במקרים רבים, כשמדובר למשל בהסרת מזיקים ובניקוי המחשב מתוכנות מזיקות, ההגעה לא הכרחית".

 

מהירות גלישה 

אך לעתים, זו אכן בעיה של הספק. "רבים לא מודעים לעניין של חבילת הגלישה", מסביר שוורץ. "בבתים רבים אנשים עדיין גולשים במהירות של 15-10 מגה בייט לשנייה, ומשלמים עליה 90-60 שקל, כשכיום בחצי מחיר ניתן ליהנות ממהירות גלישה הרבה יותר גבוהה. לכן, חשוב להתעדכן במחירים ובמסלולים גם עם ספק התשתית וגם מול ספק האינטרנט".

 

שוורץ הוסיף כי צריך להתחשב גם במהירות העלאה ולא רק בהורדה. "כדאי לדרוש שגם מהירות ההעלאה של קבצים וסרטונים תהיה גבוהה יחסית, כי היא גורמת להורדת מהירות הגלישה", הוא אמר. "אם לדוגמה אחד מבני הבית מעלה במשך שעה תמונות למחשב, זה גורם להשבתה של המהירות במשך כל אותו זמן. לכן, צריך להתאים את רוחב הפס לסוג השימוש בבית.

 לדעתי לשימוש ביתי מומלץ כיום לרכוש לפחות חבילת גלישה במהירות של 50 מגה, ומהירות העלאה של 3-2 מגה (בהתאם לספק)".

 

איך דואגים שהשכנים לא יאטו את מהירות הגלישה? "חשוב להקפיד על סיסמת גלישה, וכדאי שזו לא תהיה סיסמה שקלה לניחוש. כמובן שככל שהמידע שנמצא במכשירים שמתחברים לרשת האלחוטית הוא חשוב ומסווג, כך כדאי שהסיסמה תהיה יותר מאובטחת", אומר שוורץ. "בנוסף, ישנה האפשרות לקנות ראוטר מאובטח שאמנם עולה יותר, ולרוב נהוג לשימוש במגזר העסקי, אך הוא בהחלט טוב יותר כנגד האקרים שמעוניינים במידע שנמצא במחשב".

 

מחפשים טכנאי מחשבים מומלץ? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים