שתף קטע נבחר

המנצח ישראל ינון מת במהלך קונצרט בשוויץ

במהלך קונצרט שהתקיים בלוצרן בשוויץ התמוטט המנצח הישראלי ורופאים שהיו בקהל ביצעו בו החייאה. לאחר שפונה לבית החולים המקומי נקבע מותו. בן דודו: "הוא הקריב המון למען המוזיקה. בגיל מבוגר יחסית עזב משרה בטוחה בבנק - כדי להקדיש חייו למוזיקה"

טרגדיה באולם הקונצרטים: המנצח הישראלי ישראל ינון (59) התמוטט אמש (ה') במהלך קונצרט בלוצרן שבשווייץ - ומת. על פי דווחים באתרים שוויצרים, ינון התמוטט במהלך קונצרט שנערך באולם הקונצרטים KKL בלוצרן ורופאים שישבו בקהל ביצעו בו החייאה במקום עד שפונה לבית החולים המקומי, שם נקבע מותו.

 

חברו, זמר הבריטון קדם ברגר, אמר ל-ynet: "הוא היה אדם מאוד מרשים ומקסים. גם קצת עוף מוזר. הוא עזב את הארץ לפני המון זמן, עשה קריירה בארצות דוברות גרמנית. איש של עשייה מוזיקלית עצומה. התעסק בזה במשך הרבה עשורים וגם כל הזמן הקליט.

 

ישראל ינון (צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern) (צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern)
ישראל ינון(צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern)

 

"יש המון מנצחים היום שיש להם מין תדמית כזו, מעאכרים של יחסי ציבור, אבל הוא עשה באמת ובשקט, עם הרבה מאוד אמונה. למרות זאת, הוא היה מאוד מוכר ומסוקר. הוא גם הקליט המון בחברות נחשבות, הוא היה ממש מכור לדבר. הוא נהג לדבר כל הזמן על המוזיקה הזו בהתלהבות של ילד בן 5.

 

"הוא נפטר בקונצרט מאוד נחשב, מקום מאוד מוכר, אולם ה-KKL, שהקירות שלו מתכווננים. מופיעים שם באמת שמות גדולים. הוא ניצח על יצירה של ריכארד שטראוס ובאמצע התמוטט על הפודיום. זה באמת טראגי וזה קורה לא מעט בעולם המוזיקה הקלאסית. זה קרה בשני העשורים האחרונים לפחות פעמיים-שלוש. זה מצריך ממך המון אנרגיה. אם אתה לא בקו הבריאות זה יכול להיות מאוד קשה. זו טרגדיה נוראית, כי הוא באמת עשה המון האיש הזה וגם אהב לעבוד עם חבר'ה צעירים. אדם מאוד מיוחד".

 

 (צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern) (צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern)
(צילום: Priska Ketterer/Hochschule Luzern)

 

"אני ניגנתי כשהייתי בתיכון בתזמורת הגדנ"ע", מספר בן דודו, ישראל (שרולי) גנור. "יום אחד הוא בא לבקר אותי. הסתכל על הבמה על כלים שהוא לא מכיר, וראה קונטרה בס. התחיל לנגן במשך שעה על קונטרה בס, מבלי שהיה לו ידע קודם. שאלו אותו אם הוא נגן קונטרה בס אז הוא ענה שכן והציעו לו להישאר איתנו. וכך הוא נשאר נגן קונטרה בס, שעה בלבד לאחר שהכיר את הכלי הזה.

  

"בצבא הוא היה קצין בגולני, אחר כך הוא התחתן, נולדה לו ילדה, גר בגבעתיים, עבד בבנק. אבל קיננה בו עוד התקווה להיות מוזיקאי. רק בגיל די מאוחר הוא החליט לעזוב את העבודה, עזב את הארץ ונסע עם אשתו וילדה קטנה לגרמניה. הוא התמודד עם קשיים גדולים מאוד כדי להגשים את חלומו להפוך למנצח ולהקדיש את חייו למוזיקה.

 

"הוא הקדיש את חייו ליצירות של יהודים שנספו בשואה והאירוניה שהוא הצליח בתחום שלו דווקא בגרמניה, אבל הוא כל הזמן היה חי על מזוודות, נסע גם למדינות כמו טיוואן ואלבניה. הוא עבד ממש קשה ואולי זה מה שהכריע אותו. הוא חי בעומס מטורף. כל מי שהכיר אותו ידע שהוא מוזיקאי בחסד.

 

"הוא נדד ממקום למקום כל הזמן, אף פעם לא היה במקום אחד. חבל הוא שהוא אף פעם לא מצא את המקום שלו בישראל. הוא לא עניין את המוזיקאים בארץ ולא הזמינו אותו הרבה לפה ולכן הוא בעצם חי בגרמניה והסתובב בעולם".

    

מנצח מלא כישרון

ישראל ינון למד מוזיקולוגיה וקומפוזיציה באקדמיה למוזיקה באוניברסיטת ת"א ובאקדמיה למוזיקה בירושלים אצל מנדי רודן ונעם שריף.

  

 

במאי 1991 החל להקליט את האלבום הראשון שלו, שכלל יצירות של המלחין והפסנתרן ויקטור אולמן וזכה לביקורות חיוביות בעיתונות הגרמנית. בהמשך הוסיף ינון להקליט אלבומים עבור "דקה" ו"דויטשה גרמופון", לייבל מוזיקה קלאסית גרמנית מהמוכרים בעולם. 

 

רוב הקלטותיו של ינון הוקדשו למלחינים יהודים צ'כים שנספו בשואה, ביניהם אולמן, פאבל האס, האנס קראסה וארווין שולהוף. ינון התגורר בגרמניה בשנים האחרונות, אך הוסיף להופיע בארץ, בין היתר בסינפונייטה הישראלית באר-שבע.

 

ינון היה מנצח בינלאומי מוערך שניצח בין היתר על התזמורת הלאומית הרוסית החדשה במוסקבה, התזמורת הסימפונית של ברלין, הפילהרמונית של רומניה בבוקרשט והתזמורת הסימפונית הלאומית של ליטא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים