שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

שוחה עם הזרם: דניס אפוי ביוגורט על מצע חצילים

להכין דגים? זה קל! מסעדת 'רוקח ים' מגישה מנה טעימה וקלה להכנה של דניס אפוי ביוגורט על מצע חצילים בתיבול משגע של זעתר, סומק וצנוברים

דניס אפוי ביוגורט על מצע חצילים עם זעתר, סומק וצנוברים

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

4 דגי דניס מפולטים, בלי עצם

5 גביעי יוגורט 4% שומן של "משק צוריאל"

2 חצילים, קלויים על האש ומקולפים

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

4 שיני שום כתושות

2 כפות זעתר

1 כף סומק

50 גרם צנוברים קלויים

1 כפית מחוקה קורנפלור

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים תבנית אפייה בשמן זית. מנגבים היטב את הפילטים ומניחים כשהצד עם העור כלפי מטה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ו-2 כפות שמן זית. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. קורעים את בשר החצילים לנתחים ומפזרים מעל הדגים. יוצקים את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12 דקות, או עד שהיוגורט מתחיל לבעבע.
  5. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הסומק, הזעתר והצנוברים. מגישים חם.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

  • המתכון באדיבות מסעדת רוקח ים, האנגר 1, שוק נמל יפו

 

  • במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
דניס אפוי ביוגורט על מצע חצילים עם זעתר, סומק וצנוברים
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים