שתף קטע נבחר

מת ג'נגו הג'ירף שהובא מגרמניה לספארי בר"ג

ג'נגו, גירף מרושת בן כשנתיים שהובא במבצע מורכב לפני כשבעה חודשים מגן חיות בגרמניה לספארי ברמת גן, מת בסוף השבוע. הג'ירף שהובא למטרות רבייה של הג'ירפות, סבל בימים האחרונים מבעיה באיבר מינו ככל הנראה עקב פגם מולד. הוא הורדם ונותח על ידי צוות מומחים בשטח, אך בספארי ציינו כי יממה לאחר הניתוח, התמוטט הג'ירף ומת, ככל הנראה בעקבות סיבוך רפואי

טרגדיה בספארי ברמת גן. שבעה חודשים לאחר שהובא ג'נגו (jengo) הג'ירף המרושת אל הספארי בר"ג בתום מבצע הובלה מורכב מגן חיות בגרמניה, מת היונק הגבוה עקב סיבוכים רפואיים באיבר מינו. בימים האחרונים הבחינו המטפלים כי הזכר הצעיר סובל מבעיה פיזיולוגית באיבר מינו.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

"ראינו שאיבר המין שלו בולט מהעורלה. ג'נגו הוא עדיין ג'ירף מתבגר. יכול להיות שהוא ניסה לעשות משהו והאיבר יצא לו החוצה, אך לא חזר בחזרה", אומר ל-ynet ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי. "יש שם גיד שכנראה לא איפשר לאיבר להיכנס פנימה וכדי שהאיבר לא ייפצע ויגרום לו בעיות עתידיות, הוחלט להרדים את הג'ירף בשטח ולנתחו"

 

 

למקום הובא צוות מומחים שניתח בסיוע ד"ר הורוביץ וצוות הספארי. "הבאנו מרדימים, כירורגים בעלי ניסיון בתחום. כולם הגיעו במהירות ובהתנדבות", מסביר הורוביץ. הג'ירף הורדם ביום חמישי ונותח בשטח.

 

"לפני כניסת השבת הוא נפח את נשמתו"

"למחרת מצאנו אותו בשטח שהוא לא מרגיש טוב. לפני כניסת השבת הוא נפח את נשמתו וכנראה שהיו סיבוכים רפואיים".

 

הורוביץ טס לגן החיות בפרנקפורט בשנה שעברה כדי לבדוק את הג'ירף לפני הבאתו לישראל. בספארי רוצים למנוע הזדווגויות בתוך המשפחה הקיימת של הג'ירפות ולכן הוחלט להביא זכר בעל מטען גנטי שונה.

 

 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)


"הגעתו של הג'ירף היתה חלום שהתגשם מבחינתנו, כי לא פשוט למצוא זכר צעיר", מוסיפה דוברת הספארי, שגית הורוביץ. "הוא היה רחוק מבחינה גנטית מהג'ירפות שלנו, דבר שאיפשר לנו להקים גרעין רבייה בספארי".

 

ג'אנגו לאחר הגעתו לספארי (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
ג'אנגו לאחר הגעתו לספארי(צילום: מוטי קמחי )

 

הג'ירפה המרושתת יכולה להגיע לגובה של עד כ-4.7 מטר ולמשקל של עד כ-2 טון. בטבע, רק כ-50 אחוז מהג'ירפות מצליחות להגיע לבגרות מינית ולהאריך חיים עד גיל 25 שנה.

 

רבות מהן נטרפות אריות, נמרים וכלבי פרא. בשבי מסוגלות הג'ירפות להאריך חיים עד 30 שנה, הזכרים מגיעים לבגרות מינית בגיל שבע שנים והנקבות בגיל ארבע שנים. מצבה של הג'ירפה המרושתת באפריקה נחשב ליציב למדי, והיא אינה בסכנת הכחדה. 

 

ג'נגו מתאושש לאחר הניתוח ומואכל ע"י ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי (צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג) (צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר
ג'נגו מתאושש לאחר הניתוח ומואכל ע"י ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי(צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג)

 

במרס 2014 הורדם למוות הג'ירף דארווין, בן כחמש שנים לאחר שנמצא רובץ על הקרקע עם ראש שמוט והתקשה לקום בכוחות עצמו. נתיחה ראשונית לאחר המוות גילתה כי הג'ירף סבל מלב קטן ולא מפותח בהשוואה לבני גילו.

 

בינואר 2013 ביצעו בספארי המתת חסד לדובּל'ה, ג'ירף בן 17 שנה, לאחר שסבל מזה כשנתיים מבעיות בריאותיות בתקופות החורף ולמרות טיפול תרופתי מצבו לא השתפר. בנוסף שתי ג'ירפות מתו במהלך השנים האחרונות לאחר שבלעו שקיות מזון שהוגשו להן על ידי מבקרים בספארי.

 

"המוות שלו עצוב מאוד לכולנו. כרגע זו עדיין טראומה ואנחנו נצטרך להביא זכר אחר. הבעיה היא שאי אפשר להביא זכר מבוגר כי הוא אינו יכול להיכנס למטוס מפאת גובהו", מסכם ד"ר הורוביץ. "צריך להביא אותם בגובה ובגיל המתאים, שהוא כבר מבוגר מספיק להיגמל מאמא שלו ולעבור את הטיסה בשלום".

 


פורסם לראשונה 08/02/2015 09:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג
צילום: שגית הורוביץ, ספארי ר"ג
מומלצים