שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

לאכול בריא וליהנות: אנטיפסטי וגבינת פטה

ירקות הם חלק חשוב ובלתי נפרד מהתפריט שלנו, אבל לפעמים לכולנו נמאס מהטעם והמרקם - הנה רעיון אחר, אנטיפסטי מכל הירקות הבריאים בתוספת גבינת פטה רכה עם יוגורט עזים סמיך כמטבל. מי אמר שקשה לאכול בריא?

ירקות הם אחד מאבות המזון החשובים לנו וכל אחד שתשאלו - גם אם הוא לא עוסק בתזונה - יגיד לכם שירקות זה משהו שחשוב לאכול. יתרה מזאת, ההמלצה היא לאכול חמישה ירקות בחמישה צבעים שונים בכל יום. אבל כמה ירקות כבר אפשר לאכול באותה צורה? נכון, זה בריא, אבל צריך גם לגוון כדי שלא יהיה משעמם.

 

  • הגבינה כבר בפנים: לחם תרד וצפתית
  • מפחית לחץ דם: כל הסיבות לאכול יוגורט

     

    אחת ההמלצות המגיעות מתזונאים היא לשלב את הירקות בארוחה, אנחנו החלטנו ללכת על משהו פשוט יותר, לשלב גבינה בירקות ולהכין אנטיפסטי טעים ופריך בתוספת גבינת פטה - זה מושלם כמו שזה וזה נפלא עם תופסת לחם טרי/ פרוסות בגט בצד, או מטבל יוגורט טעים.

     

    אנטיפסטי וגבינת פטה - לתבל את המנה בגבינה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    אנטיפסטי וגבינת פטה - לתבל את המנה בגבינה(צילום: shutterstock)

     

    אנטיפסטי עם גבינת פטה

    המרכיבים:

    3 קישואים שטופים ופרוסים לפלחים

    3 פלפלים צהובים שטופים, אפשר לקרוע ביד לחתיכות גסות

    3 תפוחי אדמה שטופים, פרוסים לאורך לפלחים

    2 עגבניות שטופות, חתוכות לשמיניות

    3 גזרים שטופים וקלופים, פרוסים דק

    1/2 כוס גבינת פטה רכה (אפשר יותר למי שאוהב)

     

    *אפשר כמובן להוסיף עוד ירקות שרוצים. מאחר ותפוחי האדמה מתבשלים בזמן ארוך יותר, מומלץ לבשל אותם עד לרמת אל-דנטה (כמו בפסטה) לפני שמכניסים לתנור עם הירקות האחרים או שאפשר לחמם במשך 6-8 דקות במיקרוגל עש שהם רכים מעט.

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הירקות כך שלכל אחד יש שטח פנים חשוף - יכול להיות שתצטרכו שתי תבניות.
    2. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות במשך כשעה, כשאחרי מחצית השעה בודקים בעזרת סכין חד את רמת הפריכות של הירקות.
    3. מוציאים מהתבנית לתוך צלחת הגשה, מזלפים מעל שמן זית איכותי ומפוררים את גבינת הפטה.

     

    תוספת שמוסיפה המון - מטבל יוגורט עם שמיר יכול להוסיף המון. המצרכים: יוגורט עזים סמיך, כף שמיר קצוץ ו-2 שיני שום כתושות. אופן ההכנה: מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    אנטיפסטי ופטה
    צילום: shutterstock
    מומלצים