שתף קטע נבחר

מרגישים סחוטים?

סחיטה מהירה היא OUT, סחיטה איטית ויסודית היא IN. רשת ארומה ישראל עושה מהפיכה בכוס מיץ

המגמה הבריאותית, התובעת מודעות למה שאנחנו מכניסים לפה, היא כבר חדשות ישנות. בארבעת השנים האחרונות, בזכות מחקר ופיתוח טכנולוגי, חלה מהפכה גם בתחום מיצי הבריאות וזה עובר שינוי מרענן.

 

הדעה הרווחת כיום, בקרב תזונאים, היא שכדי ליהנות מכל נפלאותיהם של המרכיבים התזונתיים של הפירות, יש לדקדק גם באופן הכנת המיץ, כלומר בטכניקת הסחיטה, ולא רק בטריות חומרי הגלם. אם בעבר די היה במשקה כלשהו, ממותק או מוגז, כדי לרצות את כל מי שעוצר בתחנת רענון בדרכים, הרי שבימים אלו כבר ברור לכל כי אין תחליף למיץ סחוט טרי, עירוי מזוקק של אנרגיה טבעית, כשרוצים לשתות משהו קר ולהיטען באנרגיה מחודשת.

 

חלוץ המהפכה המחשבתית, שהכניסה לתוך כוס השתייה את נפלאותיהם של מתנות הטבע מממלכת הצומח, הוא יזם העסקים הבריטי נורמן ווקר וורדרואו. בשנת 1930 הוא סחט לראשונה מיצי פירות וירקות. ווקר ידע על מה הוא מדבר. הוא עצמו הגיע לגיל המופלג 108 בזכות תפריטי התזונה הבריאה שאימץ לעצמו. למיצי הפירות והירקות היה בו מקום של כבוד.

 

עם השנים החלו המסחטות המכאניות להשתפר פלאים. אך עם זאת, התברר, כי התפיסה של טכנולוגיה מואצת שבעזרתה נסחטו מיצים במסחטות שפעלו בכח צנטריפוגאלי עם להבים משוננים במהירות בזק, התיישנה.

 

הטרנד העולה בעולם המיצים הסחוטים, בו תומכים בריאותנים מקיר לקיר, הוא סחיטה איטית ויסודית של הפירות באופן שאינו פוגם במרכיבים הטבעיים ומאפשר לסחוט מהפירות את כל הטוב שהתברכו בהם.

 

 

על פי יצרני המסחטות, באלו מהדור הקודם בכל דקה היו 1,500 סיבובים ואילו המסחטות המתקדמות פועלות ב-70 סיבובים לדקה. מחקרים מראים כי הסחיטה האיטית גורמת לכך שלא נוצר חום העלול לפגוע באיכות המיץ.

 

לאחרונה התחילו להגיש גם בישראל מיצים טריים הנסחטים במכונות סחיטה מהדור החדש, הפועלות בסחיטה איטית. המאמצת הראשונה היתה רשת "ארומה ישראל", המציעה ללקוחותיה מיצים בריאותיים "חדשים". המיקסים של הפירות נארזים במפעל חדשני של הרשת בבית שמש, משם הם מגיעים בשקיות ואקום לבריסטה, שסוחט אותם, בו במקום, בתהליך הסחיטה האיטי.

 

"אל דאגה", מציינים ראשי הרשת, "לא מדובר בהליך שיגרום ללקוח להתעכב זמן רב מדי בדרך ללגימת המשקה שהזמין, אלא בתהליך שיבטיח לו הנאה מרבית עם הערכים הבריאותיים הקיימים בפירות ובירקות". זמן הסחיטה המדויק הוא חצי דקה.

 

 

בין המיצים הטריים והטבעיים שנסחטים במקום, ניתן למצוא מיקס ירקות של סלק, סלרי וגזר, המתווספים לתפוח עץ. מיקסים אחרים, התלויים בעונות השנה, מציעים כוס מרעננת של תפוח עץ, ענבים ונענע, או תפוח עץ, תפוז ואפרסמון, או לחילופין תפוח עץ אדום, תפוח עץ ירוק וכן לימון על קליפתו. 

 

גם בישראל, כמו בכל העולם, ציבור הצרכנים דורש שקיפות מלאה בכל מה שנמזג לכוסו או מוגש לצלחתו. אולי, אם יש כאן מוסר השכל, הוא ההוכחה שלפעמים לאט יותר זה טוב יותר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים