שתף קטע נבחר

שקיפות בפייסבוק: ישראל דורשת יותר מידע

בדוח החצי שנתי של הרשת החברתית הגדולה בעולם נראית עלייה חדה בבקשות שעל פי רוב נוגעות לחקירות בתחום הפלילי ועבירות בטחון

פייסבוק קיבלה במחצית השנייה של 2014, 232 בקשות למידע מהרשויות בישראל לגבי 310 חשבונות ונענתה בכ-47% המקרים, כך נמסר בדוח השקיפות של החברה. זוהי עלייה חדה מהדוח הקודם אז היו 111 בקשות בלבד וכמחצית הענות. בשתי התקופות נחסמו 15 פריטים  לגישה מתוך ישראל - כלומר אלו הפרו חוק מקומי, ככל הנראה הכחשת שואה. הפריטים עשויים להיות תמונה, סרטון, עמוד או קבוצת אינטרנט.  

 

 

סך הכל התקבלו מכל העולם כ- 35 אלף בקשות למידע - מספר דומה לדוח הקודם. בנוסף, הוגבלו 9,707 פריטי תוכן על הפרת חוקים מקומיים - עליה של 11%. המדינות עם מירב ההסרות על רקע חוקים מקומיים הן הודו וטורקיה, עם 5,832 ו-3,624 חסימות בהתאמה.

 

מה הם רוצים?

פנייה לבקשת מידע מהמדינה לפייסבוק יכולה להיות עבור אינספור מטרות. בפועל רובן במסגרת עבירות פדופילה, עבירות כלכליות, ועבירות בתחום בטחון המדינה. הפעולה העבריינית יכול להיות שהתבצעה בפייסבוק עצמה, או שהיא התקיימה במקום אחר וקישרו בין מבצע העבירה לפרופיל שלו. אז מבקשת המשטרה, או סוכנויות בטחון פנים למיניהן,לקשר בין היישות הפיזית והווירטואלית, ורק לפייסבוק יש פרטים על החשוד כמו כתובת IP.

 

 "רובן המכריע של בקשות אלה קשורות לתיקים פליליים", מסבירים בפייסבוק. "ברבים ממקרים אלה, הבקשות הממשלתיות מבקשות פרטים בסיסיים על המנויים, כגון שם, תאריך רישום ומשך השירות. ייתכנו גם בקשות אחרות ליומני כתובות IP או תוכן של חשבונות."

 

 

 

פייסבוק מפרסמת את דוח השקיפות משנת 2013 על רקע פרשת סנואדן – בה נחשף כי רשויות אמריקניות הכריחו חברות כמו מיקרוסופט, גוגל ופייסבוק לחשוף נתונים על משתמשים ללא ידיעתם. הדו"ח מהיום הוא הרביעי.

 

אתמול פרסמה פייסבוק פוסט הבהרה למדיניות הסרת התוכן שלה, בכל הנוגע לפורנוגרפיה ואלימות, שם ניתן למצוא הסברים לגבי זכויות יוצרים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים