שתף קטע נבחר

המוזיקאי והגיימר: בדקנו רמקולים למחשב

בין אם אתם גיימרים קשוחים, או מוזיקאים נלהבים, סט רמקולים איכותי הוא פריט חובה בכל סביבת עבודה או משחק. בדקנו שני סטים שונים לחלוטין אחד מהשני - אחד המיועד לגיימרים, והשני למוזיקאים. מה היו ההבדלים, מה כדאי עבורכם וכמה זה יעלה לכם

 

לגיימרים - Razer Leviathan

הסט בנוי מסאונד בר - רמקול מלבני המכיל בתוכו ארבעה אלמנטים, וסאב וופר. כפתורי השליטה והחיבורים מובנים בתוך הסאונד בר עצמו כשניתן לחבר אותו למקור קול דרך כבל אופטי, או 3.5 מילימטר רגיל, מה שנקרא חיבור AUX. הסט תופס מעט מקום כשהוא מגיע עם שני סוגי רגליות המאפשרות להציב את הסאונד בר בזוויות שונות. בפנים תמצאו קישוריות בלוטות' כך שניתן לשדר מוזיקה ישירות מהסמארטפון ותיאוריטית גם מהמחשב. ההספק הכולל העומד על 30W היה הרבה מעבר לדרוש בחדר סטנדרטי עם מחשב, אך אם תחליטו למקם את הסט בסלון ייתכן ותהיו פחות מרוצים מהווליום המקסימלי שלו או מכך שהוא מגיע ללא שלט רחוק. בכל מקרה הרמקול מוגן מהגברת יתר כך שתצטרכו ממש להתאמץ כדי להגביר מעבר לסיבולת המכשיר.

 

 

סאונד טוב וחד

על הסאונד בר ישנו כפתור בורר המאפשר לעבור בין שלושה מצבי EQ המשנים את אופי הסאונד - משחקים, מוזיקה וסרטים, כל אחד מדגיש תחום אחר של תדרים בהתאם. המכנה המשותף לכל מצבי ה-EQ הוא הצליל החד ובהיר הבוקע מהסאונד בר. קולות יריות ונפץ, מנוע המכונית הרועם ואף וקולות הממשק במשחק האסטרטגיה, כולם נשמעים מצוין עם באס עמוק ותמונת סטריאו שממקמת את השחקן בדיוק במרכז העניינים. הסאב נותן מענה נאה ומחזק את החווית המשחק, אך לעיתים הוא מרגיש חסר אוויר ודל.

 

חווית סראונד מפתיעה

בדומה לסאונד בר אחרים בשוק, הלוויתן מאפשר לדמות תנאי סראונד מלא דרך הרמקול המרכזי בלבד. זאת על ידי הקפצת הקול והחזרתו לאוזן מהקירות שבחדר. למרות שהיינו סקפטים מאוד בנושא, גילינו שזה עובד לא רע בכלל, אך זה לא סראונד אמיתי. בסיטואציה של סראונד אמיתי מסוג 5.1 שבה יש שני רמקולים היושבים פיזית מאחורי המשתמש המשמיעים צליל, ניתן לזהות במדויק היכן מקור הקול. עם הלוויתן תשמעו צליל שמיקומו אינו ברור אך הוא באזור שמאחורי הראש. רק כאן, לא הייתם צריכים לסלול חוטים לאורך ורוחב החדר או הסלון, אלא רק הצבתם מכשיר אחד על השולחן.

 

 

למרות החוויה המוצלחת ישנה מגבלה מאכזבת למדי בלוויתן והיא בפורמטים שהרמקול מסוגל לפענח. הלוויתן תומך רק בפורמט דולבי דיגיטל שהוא אמנם הנפוץ ביותר במשחקי קונסולות, אך כמעט ואינו קיים יותר בסרטים שעברו לפורמט בשם DTS שאינו נתמך. בכך במקום לשמוע את פס קול הסרט, תקבלו דממה.

 

 

 

זה מגיע משם

יתרון לחלק הוא החסרון לאחר. אחת הבעיות שנתקלנו בהן עם הסאונד בר הייתה שהצליל מאוד כיווני, כלומר קל לזהות מאוד בבירור איפה הרמקול נמצא רק לפי קולו. זוהי לא בעיה ספציפית לדגם הזה אלא כללית לסגנון ההגברה המדובר. מי שעובד עם שני מסכים ימקם את הרמקול מול אחד מהם, ואם תבקשו לצפות במשהו במסך השני, הצליל יגיע מהכיוון הלא נכון. למעט עניין ספציפי זה לא נתקלנו בבעיות שבאמת הפריעו.

 

לגיימרים חסרי מקום

ה-Razer Leviathan הוא סט מוצלח ואיכותי שהוא גם אלגנטי וגם שימושי. רייזר היא חברה המתמחה באביזרים למשחקי מחשב וכך גם הסט המדובר. כל תכליתו מכוונת לשחקנים והם קהל היעד היחידי שיוכל ליהנות כראוי מהמוצר הזה כך שאם אתם חובבי מוזיקה בעיקר, עדיף לכם ללכת על פתרון אחר. את הסט תמצאו ברשת באג והוא יהיה שלכם תמורת 999 שקל.

 

  

למוזיקאים - Cerwin Vega XD-4

אלו הם רמקולי סטריאו מוגברים המיועדים לחובבי המוזיקה שרוצים להשקיע בסאונד איכותי אך לא מעוניינים להוציא הון. ניתן לחבר אליהם התקן קול חיצוני כמו סמארטפון דרך AUX (מיני PL)  כשמאחור ישנה כניסת RCA רגילה וגם שתי כניסות TRS 1/4 אינץ' הידועות בארץ ככניסת PL גדולה הנפוצות בציוד סאונד. בנוסף ישנה יציאת אוזניות רגילה מובנית בגוף הרמקול.

 

 

סאונד מצוין אך ריק מבאס

הרמקולים הבנויים כמו מוניטור מקצועי המשמש באולפנים, מתפקדים היטב כמעט בכל סיטואציה, אך הם בולטים לטובה בעיקר בשימושים למוזיקאים ביתיים וחובבי קריוקי. נראה שתחום המומחיות של ה-XD-4 הוא הקול האנושי, שכן דרך הסט הזה הוא נשמע נאמן למציאות ואף טוב יותר. הסאונד חד ומדויק, כשאין כל עיוותים או שינויים לצליל בכל רמות העוצמה אך בכל הקשור לבאסים התאכזבנו לגלות שהם כמעט ואינם שם. הסט משווק על ידי סרווין ווגה כמוניטור להקלטות כך שציפינו לשמוע שחזור מדויק של כל התדרים  אך כמעט ואין באס, גם אחרי שהפעלנו את פונקציית Vega Bass דרך הפתור הייעודי שלה.

 

 

חזק שמאלה

הבעיה הכמעת יחידה שנתקלנו בה בסט זה שאינה בלעדית לו היא נטייה להגברת הערוץ השמאלי יותר מהימיני כשהווליום נמוך וזה חזר על עצמו דרך כל החיבורים הקיימים. בכך, אם שמתם את הווליום על עוצמה מינמלית בשביל ליהנות מקצת מוזיקה שקטה, תשמעו יותר חזק מהרמקול השמאלי וזאת עד שתגבירו מעט יותר. הרמקול השמאלי שבו נמצאת כל האלקטרוניקה נוטה להתחמם לא מעט. למעשה הוא היה חם מספיק כדי לחמם קופסת עוגיות שבמקרה נחה לה שם. דווקא נחמד.

 

 

 

 

שומעים בכל הבית

עם הספק של 40 וואט, הווליום של ה-XD-4 אינו הדבר החזק ביותר שתוכלו לשים בחדר המחשב, אך הוא מספק ווליום בעוצמה הגבוהה בהרבה ממה שהאדם הסביר ירצה לשמוע דרך קבע. שמחנו לגלות אף כשהגברנו למקסימום, הסאונד נשאר חד ומדויק כשלא נשמעו עיוותים מסוג זה או אחר. 

 

טוב למוזיקאים

הסרווין ווגה XD-4 הם רמקולים איכותיים ונאים שנראים טוב כמו שהם נשמעים. מדובר בסט שאפשר לסמוך עליו שיפיק את הסאונד בצורה נאמנה למקור אך חוסר הבאס הופך את ההאזנה לחוויה של טעם נרכש. מי שמעוניין ישמח לדעת שהחברה מציעה סאב אקטיבי בנפרד שאפשר לחבר אותו אך הוא יותר אפקטיבי לשמיעת מוזיקה מאשר ליצירתה. מחירם של ה-Cerwin Vega XD-4 עומד על 1,190 שקל ותוכלו למצוא אותם אצל היבואנית סיריוס אלקטרוניקה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המוזיקאי והגיימר - רמקולים למחשב
מומלצים