שתף קטע נבחר

בקרוב: פסגת חתני פרס נובל בירושלים

ישראל תארח את כנס המדע הגדול בעולם. ישתתפו בו עשרות מדענים ידועים מהעולם ו-400 מדענים צעירים שהם דור העתיד

כ-15 עד 20 חתני פרס נובל למדע, זוכי פרס וולף, עשרות מדענים ידועים מהארץ ומהעולם וכ-400 מדענים צעירים מבריקים מכל רחבי הגלובוס - דור העתיד של מדעני העולם - צפויים להשתתף בקיץ בירושלים בכנס המדע העולמי WSCI הגדול ביותר שהתקיים מסוגו בעולם.

 

הכנס הוא פרי יוזמה של משרד החוץ הישראלי, האוניברסיטה העברית בירושלים וזוכה פרס נובל לכימיה הפרופ' רוג'ר קורנברג, בשיתוף עם משרד המדע ומשרד ראש הממשלה. כנס המדע העולמי היה אמור להתקיים כבר בקיץ 2014 אך נדחה ברגע האחרון בגלל אירועי צוק איתן. בכנס ההוא היו אמורים להגיע לישראל כ-20 נובליסטים ומשלחות מ-60 מדינות.

 

זוכי פרס נובל לכימיה ב-2013: מיכאל לויט, מרטין קרפלוס ואריה ורשל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זוכי פרס נובל לכימיה ב-2013: מיכאל לויט, מרטין קרפלוס ואריה ורשל(צילום: רויטרס)
 

כנס המדע, שהלוגו שלו מבוסס על הנוסחה של אלברט איינשטיין, כבר מוגדר כ"פרויקט הדגל" של משרד החוץ ומתוקצב בחמישה מיליון שקלים. משרד החוץ ושגרירויות ישראל בחו"ל נמצאים כבר בעיצומם של ההכנות. יובל רותם, ראש מערך דיפלומטיה ציבורית במשרד החוץ, אמר כי "הפרויקט מהווה יוזמה חסרת תקדים בהיקפה מבחינת נובליסטים כה רבים ולצדם מדענים צעירים מכל העולם והזדמנות ליצירת פלטפורמה ישראלית ייחודית לקידום המדע ולחשיפתה של ישראל כמדינה שמקדמת חדשנות, יצירתיות ויזמות. משתתפי הכנס הצעירים הם קבוצה מובחרת של גאוני מדע - הטובים ביותר מכל מדינה. במובן זה, חלקם בוודאי יהיו מובילי דעת קהל בארצותיהם, ועל כן החשיבות הרבה שמשרד החוץ מייחס לכנס ולתרומתו לחיזוק תדמית ישראל בעולם".

 

במשרד החוץ מדברים על מספר דו-ספרתי של נובליסטים שכבר הביעו נכונות להגיע לישראל ולהשתתף בכנס. כמו כן, ישתתפו בו כמובן רוב זוכי פרס הנובל הישראלים, בהם עדה יונת, דן שכטמן, אהרון צ'חנובר, ישראל אומן ואריה ורשל.

 

פרופ' קורנברג, חתן פרס נובל לכימיה ויו"ר הוועדה האקדמית של הכנס, אמר כי "כנס המדע העולמי שיתקיים השנה לראשונה, יהווה - כך אנו מקווים - תחילתה של מסורת ארוכת טווח שתפגיש בירושלים על בסיס שנתי תלמידים מבריקים ומדענים ידועי שם מכל רחבי העולם".

 

נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים, המארחת את הכנס, פרופ' מנחם בן-ששון, ציין שהאוניברסיטה העברית גאה לקחת חלק מרכזי בפרויקט לאומי בעל חשיבות כה רבה ושמח על שיתוף הפעולה עם משרד החוץ. "קיום כנס המדע העולמי בישראל מהווה הזדמנות נהדרת להעמקת הדימוי החיובי של ישראל בתחומי האקדמיה והמדע, כמו גם ליצירת קשרים בין צעירים שעתידים להוביל את המחקר המדעי במדינותיהם ולחברם לאקדמיה הישראלית בעודם צעירים. אני סמוך ובטוח שהרוח הישראלית של מחשבה פורצת גבולות, יצירתיות, חינוך לסקרנות, שאלת שאלות והטלת ספק תדבוק באורחים המבריקים מן העולם ויקדמו אותם בדרכם להפוך למדענים מובילים במדינותיהם".

 

זהו כנס המדע העולמי השני שמשרד החוץ יוזם ומארגן בשיתוף עם האוניברסיטה העברית. באוגוסט 2012 התקיים בישראל "מחנה המדע האסייתי" שבו השתתפו מאות מדענים צעירים מכל רחבי העולם, כולל ממדינות מוסלמיות שלישראל אין איתן יחסים (אינדונזיה ואיחוד האמירויות). כמו כן הגיעה משלחת מדענים מטורקיה על אף המתיחות הדיפלומטית. כל המשתתפים הצעירים בכנס יתארחו באותו בית מלון בירושלים שיהפוך למעין כפר אולימפי. המדענים הצעירים ישתתפו בהרצאות בתחומי הפיזיקה, הכימיה, מדעי החיים והמתמטיקה, ולצדן מנות גדושות של חוויה ישראלית שנועדה לתת להם "חוויה של פעם בחיים" ולהפכם ל"שגרירים" של ישראל בעולם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גם פרופ' עדה יונת תהיה שם
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
פרופ' רוג'ר קורנברג
צילום: איי אף פי
מומלצים