שתף קטע נבחר

הנחת אבן פינה למרכז קליינמן ללימודי השואה

ביום ראשון בהיר, בשעות אחר הצהריים בברוקלין, שבועיים לפני פסח, בשעה שהשלג הפשיר והאביב בפתח, מזג האוויר היה מושלם לצורך קיומו של טקס הנחת אבן פינה למוזיאון של מרכז קליינמן ללימודי השואה) - KFHEC.

 

למרות התנאים המושלמים, אבל כבד ירד על הקהילה היהודית. במרחק של כעשרה בלוקים נערכו ההכנות להלוויותיהם של שבעת הילדים שנספו בשריפה הנוראית יום קודם לכן. בשעה שהטרגדיה הנוראית הדהדה בקרב

הקהילה, אנשים החלו להתכנס בפינת רחוב 05 והשדרה ה-61 לצורך ציון תחילת בניית מוזיאון בן ארבע קומות של המרכז ע"ש משפחת קליינמן, על השטח בו עמד בית כנסת של אגודת ישראל.

 

KFHEC הוא מוסד שהוא הרבה יותר ממוזיאון. כפי שהשם מלמד, בראש ובראשונה זהו מרכז חינוכי אשר מספר את סיפור השואה מנקודת מבטה של הקהילה החרדית.

 

לרבים מהניצולים ומשפחותיהם, יום ראשון היווה צעד משמעותי בהגשמת חזונו של הפרוייקט. הארוע החל בקריאת פסוקי תהילים, שקיבלו משמעות חדשה כאשר מר שלמה וורדיגר, דירקטור בארגון, ביקש

מהקהל להתפלל לשלומם של האם ובתה אשר שרדו את השריפה, אך מצבן עדיין קשה.

 

בארוע נכחו רבנים וראשי קהילות מרחבי ניו יורק וניו ג'רזי, חברי הקונגרס איווט קלארק וג'רי נדלר, הסנטור שמחה פלדר, נציגי ממשל של מדינת ניו יורק וחברי מועצת עיריית ניו יורק, נציגים של משטרת ניו יורק ונציגים מחמשת הרבעים של העיר.

 


 

למרות רצונו של ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו להיות נוכח, לוח הזמנים של כנס ראשי הערים חייב אותו לשהות בבוסטון, אך הוא לא ויתר על שליחת ברכותיו, וקטע וידאו של דבריו הוקרן על מסך ענק. בדבריו, דה בלאזיו הדגיש את החשיבות בלימודי היסטוריה לצורך הבנת גילויי האנטישמיות בימינו ומניעתם. ראש העיר בירך את אלי קליינמן, מייסד ונשיא KFHEC וייחל כי בעיר אשר תמיד היתה יעד ובית לקבוצות מהגרים, לארגון KFHEC יהיה תפקיד חשוב בשירות הקהילה והעיר.

 

למר קליינמן, אשר טיפח ותמך בפרוייקט למעלה מעשר שנים, היה זה אירוע בעל משמעות רבה. הוא ביקש להודות לשלמה חיימוביץ', סגן נשיא הארגון, על תמיכתו ונשיאתו המשותפת בנטל שאיפשרו את התגשמות הרגע

הזה של הנחת אבן הפינה למרכז. הוא אף הודה לרב אליעזר הורוביץ ולקהילת אגודת ישראל זכרון משה על שנתנו יד בהקמת מרכז ללימודי שואה בשטח בית הכנסת של הקהילה. מר קליינמן אף הוכיר תודתו לרב פרידמן,

 

מנכ"ל KFHEC ולצוות העובדים המוכשר של הארגון על פועלם.

 

מר קליינמן בחר להציג לקהל שאלה של ילד בן מגטו קובנה ובה הוא שואל את הרב אפרים אושרי האם מותר לו להניח תפילין לפני הגיעו לגיל מצוות. כאשר דיבר על אימו, ניצולת מחנה אושוויץ, אשר נכחה באירוע לצד ארבע דורות של המשפחה, היה ניתן להבחין בהתרגשותו הרבה ומעורבותו הרגשית לאור חוויות משפחתו בשואה. הארוע נחתם בקריאת קדיש מפי הרב בני פישוף, ניצול שואה ותורם מרכזי של הארגון.

 

כפי שמר קליינמן ציין בנאומו, הנחת אבן הפינה היא רק ההתחלה ובארגון מצפים לפתוח את שערי המוזיאון בשנה באה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עידו סימן טוב
צילום: עידו סימן טוב
עידו סימן טוב
מומלצים