שתף קטע נבחר

איך לומדים מתמטיקה דרך הודעה בוואטסאפ?

חשבתם שהקצב מהיר מידי? תחשבו שוב. במספר בתי ספר ברחבי הארץ מתקיימים שיעורים בהם כיתה שלמה משתמשת במקביל ביוטיוב ואפליקציית וואטסאפ תוך כדי הלימוד. איך זה קורה? דרך תשתית מיזם הסיבים האופטיים המאפשרת למערכות החינוך בישראל לאמץ מודלים מודרניים של למידה. האם התלמידים הופכים לטובים יותר? תשאלו אותם

כולם מדברים על מעבר ללמידה משמעותית. אבל איך באמת עושים את זה בימים שבהם התלמידים נמצאים עם הסלולארי שהפך להיות כבר חלק אינטגרלי מהשיעורים? משלבים את הטכנולוגיה בתוך השיעור והופכים את בתי הספר לחכמים יותר.

 

כנסו לעמוד המורה של המדינה ותכירו את האנשים שדואגים לעתיד החינוך בישראל

מי יהיה המורה מצטיין השנה?

 

מי שהרימה את הכפפה והצליחה לשלב את הטכנולוגיה שתהפך לחלק מהשיעורים היא חברת הסיבים האופטיים אנלימיטד. החברה חיברה לאחרונה מספר בתי ספר בראשון לציון לתשתית הסיב האופטי ובכך הפכה אותם לבתי ספר חכמים דבר שאיפשר מעבר למודל למידה ממוחשב.

 

מה זה אומר? צפו בכתבה 

"תשתיות הסיבים האופטיים של UNLIMITED מאפשרות כבר היום את הקמתם של בתי ספר חכמים וחיבור מערכת החינוך בישראל אל המאה ה-21, אומר דני לאובר, מנכ"ל אנלימיטד (IBC).

 

"UNLIMITED מביאה את תשתית האינטרנט המהירה והמתקדמת בעולם בעלויות המאפשרות למערכות החינוך בישראל לאמץ מודלים מודרניים של למידה וניהול ומתן מענה לצורך בשדרוג המערכות והציוד בחצר בית הספר". לדבריו, מדינת ישראל והרשויות המוניציפאליות חייבות לעודד השקעות ולהסיר חסמים ליצירת תשתיות טכנולוגיות".

 

סיסקו ישראל - הכשרת תלמידים לעולם המשתנה במהירות

גם בסיסקו ישראל מסייעים להכשרת תלמידים לעולם המשתנה במהירות. לפני כשנה יזמה סיסקו פרויקט חינוכי גדול ביותר ויחיד מסוגו, בשיתוף עם רשת עמל ובהובלת נשיא המדינה לשעבר, שמעון פרס. הנשיא לשעבר העביר שיעור אזרחות מקוון לכ-9,000 תלמידי בתי הספר של קבוצת עמל בכל הארץ ומכל מגזרי החברה בישראל ובכך נשבר שיא גינס העולמי.

 

למידה משמעותית יותר - גם דרך הוואטסאפ (צילום: גיא חצרוני) (צילום: גיא חצרוני)
למידה משמעותית יותר - גם דרך הוואטסאפ(צילום: גיא חצרוני)

לחברה תכנית נוספת - "האקדמיה של סיסקו", Cisco Networking Academy, התוכנית הגדולה והותיקה ביותר של האחריות החברתית בחברה. האקדמיה פעילה בכ-165 מדינות ברחבי העולם ובתוכן גם בישראל, כאשר למעלה ממיליון תלמידים ברחבי העולם מחוברים לכיתה הוירטואלית הגדולה בתבל.  

האקדמיה של סיסקו מכשירה סטודנטים מסביב לעולם ומציידת אותם במיומנויות הנדרשות לתכנון, בנייה, ניהול ואבטחה של מערכות תקשורת נתונים. בכך מאפשרת לבוגריה לשפר את מסלול הקריירה שלהם בהתאמה לצרכים הגלובליים בבעלי מקצוע בתחום התקשורת.

בישראל מגמת "תקשוב" בבתי ספר תיכוניים, מבוססת על האקדמיה של סיסקו. המגמה פעילה בלמעלה מ- 210 בתי ספר ברחבי הארץ, עם כ 300 מורים וכ-4,000 תלמידים.

 

יש לציין כי החברה מכשירה מורים מהמגמה על מנת שיהיו מדריכים מוסמכים ויוכלו להשתמש בתכנים המתקדמים ובפלטפורמה החדשנית שהאקדמיה של החברה מציעה. עד כה עברו עשרות מורים את ההכשרות והוסמכו ללמד מתוך האקדמיה והיום סיסקו פועלת במרץ כדי לסייע להם לפתוח אקדמיות בבתי הספר. בישראל פועלות כיום כ- 55 אקדמיות של סיסקו בבתי ספר תיכוניים ברחבי הארץ ו- 21,242 סטודנטים, מתוכם 4,494 נשים הוכשרו באקדמיה מאז שנת 2000. חלק מתוכנית הלימודים המתאימה לבני הנוער תורגמה על ידי סיסקו לעברית, על מנת להנגיש את התוכנית לקהל תלמידים גדול ומגוון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא חצרוני
כיתות חכמות יותר
צילום: גיא חצרוני
צילום: מארק ניימן לע"מ
שמעון פרס בשיעור המקוון הגדול בעולם
צילום: מארק ניימן לע"מ
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים