שתף קטע נבחר

חג המנגל: 3 סיבות בריאות לאכול דווקא בשר

לא מה שחשבתם: מחקרים מהשנים האחרונות מגלים כי אכילת בשר בקר רזה יעילה בהפחתת רמות הכולסטרול, מקור מעולה לברזל ולוויטמיני B . עכשיו נשאר רק לשים על האש

המאכל הלאומי שלנו ביום העצמאות - הוא בשר. בשר בקר ניתן ואף מומלץ לאכול במשך כל ימות השנה ולא רק ביום העצמאות. בשר הבקר תורם חלבון איכותי ורכיבי תזונה חיוניים, ומומלץ לשלב אותו בתפריט, תוך הקפדה על בחירת הנתחים הרזים. כמו ברוב המקרים, חשוב לא להגזים בכמויות.

 

אוכלים בשר?

טרי בריא יותר מקפוא? 4 מיתוסים על בשר

בטוחים שחמאה, בשר אדום או קולה לא בריאים?

"על האש" בריא ולא משמין: איך זה אפשרי?

 

שומן וכולסטרול בבשר בקר

בעבר נהגו לחשוב שבשר בקר עתיר שומן וכולסטרול ושאין להרבות באכילתו. היום ידוע שחלק גדול מנתחי בשר הבקר הם רזים, ולעומת נתחי עוף אחדים, חלקם מכילים פחות שומן רווי וכולסטרול.

 

קיימים מחקרים המראים כי דיאטה הכוללת בשר בקר רזה, יעילה בהפחתת רמת הכולסטרול באופן דומה לדיאטה הכוללת עוף או דגים.

 

תוצאות המחקרים משקפות את העובדה שהרחקת השומן הגלוי מהבשר מפחיתה באופן משמעותי ביותר את תכולת השומן הרווי בבשר בקר.

 

בקר רזה. מושלם למנגל (צילום: דניה ויינר)
בקר רזה. מושלם למנגל(צילום: דניה ויינר)

 

מינרלים וויטמינים עיקריים בבשר בקר

 

1. אבץ

לאבץ מעורבות בתפקודים רבים בגוף האדם, כולל גדילה, התבגרות, חיסון, ריפוי פצעים, פריון ותחושות הטעם והריח. האבץ בבשר בקר ובמזונות נוספים, שמקורם מן החי, זמין יותר לניצול על ידי הגוף, לעומת האבץ ממקור צמחי.

 

2. ברזל

ברזל חיוני להובלת חמצן בזרם הדם. צריכה בלתי מספקת עלולה לגרום לאנמיה מחוסר ברזל ולפגיעה בהתפתחות היכולת השכלית בפעוטות ובילדים.

 

בנות מתבגרות ונשים בגיל הפריון זקוקות לברזל, לעומת קבוצות אחרות, מאחר שהן מאבדות ברזל במהלך המחזור החודשי. נשים בגיל הפריון וילדיהן זקוקים לשפע של ברזל בתזונה.

 

3. ויטמיני B

בשר בקר עשיר בוויטמינים מקבוצת B ובעיקר ב- B12 הנמצא רק במזונות מן החי. ויטמינים נוספים מקבוצת B הם תיאמין, ריבופלאבין, ניאצין וויטמין B6 .

 

איזה חלק הכי פחות שמן?

שלושת הנתחים הפופולאריים הם סינטה, פילה ואנטריקוט- כאשר האנטריקוט הוא השמן ביותר בחבורה ולכן מומלץ להתמקד בשניים הראשונים, נתח שהתחיל להיכנס לשוק בשנים האחרונות הוא השייטל- הראמפ סטייק הוא נמצא קרוב לנתח הסינטה, טעמו נפלא והוא לא נחשב נתח שומני, ואין ספק שהוא נפלא לצלייה על הגריל.

 

מומלץ לבחור בבשר מיושן אצל קצב עליו אתם סומכים. רצוי לבקש שיחתכו לכם פרוסות בעובי של 2 ס"מ על מנת שתוכלו לשלוט במידת העשייה לפי טעמכם.אל תשכחו שבשר צריך להיות בטמפ' החדר לפני שהוא נוגע בגריל, ואם הוא באמת טוב אל תפריעו לא ותנו לו לככב רק עם מלח גס ופלפל שחור.

 

בעת הצלייה שלהבשר על האש, הוא נחשף לרדיקלים אשר מסכנים את בריאותינו ולכן מומלץ לבחור בנתחים שלמים ולא בקבבים או בהמבורגרים. בשר טחון בעל חלקים קטנים רבים, הוא בעל שטח פנים גדול יותרהחשוף יותר לאותם רדיקליים.

 

ואיך נכון להכין דגים?

אבל אם החלטתם בכלזאת לוותר על הבשר - דגים על האש עם מעט פלפל שחור, מלח ושמן זית יהיו התחליף הראוי. טעמם נפלא, והם לרוב יהיו רזים יותר מרוב הבחירות האחרות. הדגים שטעמם נפלא על האש, הם למשל לברק, דניס, בורי או סלמון.

 

זמן הבישול של הדגים מהיר, ולפחדנים שבינינו יש אפשרות להשתמש בנייר כסף על מנת שלא יתייבשו. הערה חשובה: לא לשכוח לעטוף את הדג קודם בנייר אפייה לפני נייר הכסף, על מנת למנוע חדירת כימיקלים מנייר הכסף.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
בשר? דווקא כדאי לכם
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים