שתף קטע נבחר

שביתת השופטים: המשחקים ימשיכו להתקיים כסדרם

נשיאות איגוד הכדורסל דנה בנושא שביתת שופטי הסגל הכללי ושופטי המזכירות: "אנחנו נלחמים את מלחמתן של האגודות שכורעות תחת מעמסה כספית". מטה המאבק, מנגד, לא מבין לאן נעלם הכסף שהועבר לאיגוד מהקבוצות

נשיאות איגוד הכדורסל קיימה היום (ב') דיון בנושא שביתת שופטי הסגל הכללי ושופטי המזכירות, בסיומה הוחלט כי המשחקים ימשכו להתקיים בכל הליגות וישפטו אותם נציגי הקבוצות, כפי שהיה בימים האחרונים.

 

מהאיגוד נמסר: "עד היום 99 אחוזים מהמשחקים התקיימו כסדרם וללא תקלות משמעותיות. רק אתמול התקיימו 193 משחקים, שניים לא התקיימו ואחד פוצץ, דבר שקורה לעיתים גם עם שופטים מקצועיים. הנשיאות קוראת לנציגי הסגל הכללי ושופטי המזכירות לחזור לאלתר לשולחן המו"מ במטרה להגיע להבנות והסכם חדש".

 

המשחקים ימשיכו להתקיים כסדרם. הרצליה מול נהריה (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
המשחקים ימשיכו להתקיים כסדרם. הרצליה מול נהריה(צילום: גיל נחושתן)

 

הנשיאות גם החליטה כי שופטי הסגל הבכיר (ליגת על וליגה לאומית), ימשיכו להיות משובצים למשחקים הרגישים בליגות השונות (בעיקר משחקים קובעים לעלייה וירידת ליגה), כפי שקובע ההסכם האישי של כל שופט ושופט מול איגוד הכדורסל.

 

עוד נמסר מהאיגוד: "איגוד הכדורסל נלחם את מלחמתן של האגודות שכורעות תחת מעמסה כספית משמעותית ובאם יתקבלו כל דרישות השופטים חלק מהקבוצות והמועדונים עלולים לקרוס. האיגוד משמש צינור לכספים שמועברים מהקבוצות השונות לשופטים ושום סכום אינו נכנס ל'כיסו' של האיגוד. תקציב איגוד השופטים הינו כשליש מתקציב איגוד הכדורסל".

 

בצד השני, שביתת הסגל הכללי של שופטי הכדורסל נכנסה היום ליומה השביעי. לטענת מטה המאבק של השביתה הגיעו לידיהם מסמכים מהדו"ח הכספי של איגוד הכדורסל המסכם את שנת הכספים 2013. מהדו"ח הזה עולה לכאורה כי קיים פער גדול ובלתי מוסבר בין הסכומים שהאיגוד גובה מהקבוצות בעבור אגרת שיפוט, לבין הכספים שמועברים בסופו של דבר לשופטים עצמם.

 

ממטה המאבק נמסר: "בשנת 2013 גבה האיגוד מהקבוצות סכום של למעלה מ-18 מיליון שקלים בעבור אגרות השיפוט. באותה שנה שילם האיגוד לשופטים בכל הליגות שכר של כ-11 מיליון שקלים וסך כל ההוצאות שהיו לאיגוד הנוגעות לשופטים הסתכמו ב-13 מיליון ושש מאות אלף שקלים. מדובר בפער של כחמישה מיליון שקלים, אשר האיגוד גובה מהקבוצות בגין אגרות השיפוט, אך בסופו של דבר מעביר אותם למטרות אחרות ולא לשופטים".

 

זיו שושני, יו"ר נציגות השופטים הוסיף: "עובדות אלה מוכיחות מעל לכל ספק שבידי איגוד הכדורסל יש מספיק כסף כדי לשפר את תנאי השכר של שופטי הכדורסל, מבלי להעמיס את התוספת על הקבוצות עצמן. לא ברור לנו איפה הכסף. סכומי הנטו הנותרים בידי השופטים הם זעומים ולמעשה שופטי הכדורסל בסגל הכללי עושים את עבודתם כמעט בהתנדבות. אני קורא לראשי האיגוד להתעשת ולהמשיך איתנו את המו"מ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שופטי כדורסל ומזכירות, ארכיון
צילום: אורן אהרוני
מומלצים