שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מסעדת כרמים במושב סגולה: פרי האדמה

השף של מסעדת כרמים מאכיל על הבוקר חקלאים מרוצים וגם את ילדיו הקטנים. עכשיו הוא מכין גם מאכלים כחלק מפרויקט "טעימה מהגליל"

סהר רפאל, השף של מסעדות כרמים במושב סגולה ובבאר שבע, מספר שהחקלאים מהסביבה אוהבים להגיע בבוקר למסעדה בסגולה ולהתפנק אחרי העבודה הקשה בשדה. לפעמים, בתום קציר מפרך, מגיעות בבוקר קבוצות של עובדי אדמה. אלה תקופות מרגשות בחיים של חקלאי, אומר השף, שגר בעצמו במושב באזור.

    (צילום: באדיבות מסעדת כרמים) (צילום: באדיבות מסעדת כרמים)
(צילום: באדיבות מסעדת כרמים)
 

רפאל מגיש במסעדה ארוחות בוקר מיוחדות. למשל, אגס בנדיקט - שתי ביצים עלומות על בריוש עם רוטב הולנדז ותרד מוקרם, או שקשוקות במגוון יצירתי (עם גבינה כחולה, עם פירות ים, עם נקניקיית מרגז, או שקשוקה לבנה, ברוטב בשמל). מנה פופולרית נוספת בבקרים היא אומלט ציידים עם אווז מעושן ועשבי תיבול.

 

רפאל מתחיל את הבוקר ב-6:00, בטיול קצר עם הכלב וב"שגרת ילדים". השגרה הזו היא למעשה זמן איכות עם הילדים עבור מי שחוזר הביתה מהעבודה מאוחר בלילה. וכך, יושבים שלושת הקטנים על אי העבודה במטבח ואבא מכין לכולם ארוחת בוקר. ומה אוכלים שם? בבית, כמו במסעדה, התפריט משתנה ומתעדכן. תפריט מקרי לדוגמה, באחד הבקרים האחרונים: סלט טונה, אומלט פטריות, לחם טרי ואבוקדו.

 

השף, ששלוש פעמים בשבוע מקפיד להספיק גם ריצה על הבוקר, אומר שהוא מקפיד מאוד על קיום הארוחה ובמקרים הנדירים שבהם הוא מפספס את הארוחה החשובה הזו הוא נוטה להתרגז בקלות רבה יותר. הרי לכם עוד סיבה מצוינת לא לוותר על ארוחת בוקר טובה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים