שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מסעדת לה פסטריה: טעמים מהבית

החום, הרגש והמטבח הביתי מייחדים את לה פסטריה בנתיבות, שמציעה עכשיו גם מנות מיוחדות בפרויקט "טעימה מהגליל"

את המחמאות הכי גדולות, מספר דודו לוגסי, השף והבעלים של לה פסטריה בנתיבות, הוא מקבל מהלקוחות התל אביביים. הם, יותר מכולם, יודעים להעריך את האווירה המיוחדת והחמימה, את האירוח הנדיב ואת הפינוק ליד השולחן, את הטעמים הביתיים. "כשטועמים, מבינים שנגעו בזה, ושזה יצא מהלב", הוא מסביר.

La Pastaria היא מסעדה חלבית, ים תיכונית וכשרה למהדרין. כפי שנרמז בשמה, התפריט כולל מנות פסטה רבות, אבל מבליט גם מאכלים אחרים – ובעיקר דגים. כאן חוגגים על דגים בכל הצורות: מבושלים, אפויים, צלויים ואפילו טחונים ומטוגנים לקציצות.

    (צילום: באדיבות לה פסטרייה ) (צילום: באדיבות לה פסטרייה )
(צילום: באדיבות לה פסטרייה )
 

בתוך המסעדה שולט ריהוט העץ ובחלק החיצוני האווירה כפרית: פרגולה, תאורת רחוב צהובה ועדינה, ריהוט ראטן והרבה צמחייה. הקהל מגיע ברובו מחוץ לנתיבות: מאשדוד, מאשקלון, מבאר שבע, וגם אורחים מאזור המרכז לא חסרים.

 

לוגסי, ותיק ומנוסה בתחום ההסעדה, זוקף את שורשיו הקולינריים לזכות אמו, אשפית המטבח המרוקאי, הביתי. "אני משתדל להיות הכי יצירתי בעולם", הוא מעיד, "מכין מנות מטורפות – אבל אין כמו האוכל של אמא. הכל הגיע מהמקום הזה, של הבית".

 

על הבסיס המסורתי הזה מקיים לוגסי את היצירה שלו. מדי חצי שנה הוא מכניס שינויים בתפריט ונהנה להנחיל את החידושים לקהל המקומי. הוא מספר שהסועדים נפתחים ומעזים יותר, מתחילים לנסות, לחוות טעמים אחרים, מנות יצירתיות יותר מאלה המוכרות להם. וכשטועמים, ומתלהבים מיד גם מצלמים, מתייגים ומעלים לפייסבוק. הרי ככה זה היום, בכל מקום.

 

מה נאכל בלה פסטריה? למשל, אבוקדו בטמפורה, מוגש על סלט ירוק עם פקאן סיני, או סיגר גבינות שנוצר במקום וממולא בחמישה סוגי גבינות. העיקר - שנרגיש בבית.

 

  • לה פסטריה, רחוב סמילו 42, נתיבות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים