שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

קפה בעלמא: נותנים תקווה

קפה בעלמא, שמציע גם מאכלים מפרויקט "טעימה מהגליל", מעסיק עובדים המתמודדים בהצלחה עם לקות נפשית

לקפה בעלמא בפתח תקווה אנשים מגיעים בגלל האווירה הנעימה, השירות האדיב והתפריט החלבי המגוון. אבל לביקור במקום יש ערך מוסף חשוב. רוב העובדים בקפה-מסעדה הם אנשים המתמודדים עם לקות נפשית.

   (צילום: באדיבות קפה בעלמא) (צילום: באדיבות קפה בעלמא)
(צילום: באדיבות קפה בעלמא)
 

הרעיון הוא מציאת שיקום תעסוקתי לאוכלוסיית המשתקמים, שחלקם הגדול מועסק במפעלים סגורים ולא במקומות שבהם הם יכולים לבוא במגע עם הציבור הרחב. כ-35 אנשים, שהמונח התקין למצבם הוא מתמודדים, ממלאים כאן מגוון תפקידים רחב: עובדי מטבח, טבחים מוציאי מנות, מלצרים, ברמנים, אחראי מטבח ומנהלי משמרת. איתם עובדים בשיתוף פעולה מלא אנשים שאינם פגועי נפש.

 

אורי רוזנר, מנהל הפרויקט, מספר שהעבודה עם מתמודדים שונה, מאתגרת – ולפעמים נוחה יותר. לרוב, אלה העובדים המסורים והחרוצים ביותר, הוא מסביר. לא חוששים מעבודה קשה, להפך. יש עובדים שמתקדמים יפה בעבודה ומגיעים לתפקידים בכירים במסעדה. חלקם עובד במקום כמה שנים. לצדם, קיים "גרעין מתחלף". לעיתים אנשים עוזבים כי הם לא מצליחים לשמור על יציבות ולשמור על המשרה, ואחרים פשוט ממשיכים הלאה, לעבודה בשוק החופשי, לאחר שרכשו כלים לכך.

 

רוזנר אומר שיש לקוחות קבועים המגיעים לקפה בעלמא גם בגלל הסיפור המיוחד, אבל יש גם כאלה שמגלים את העניין רק בעיצומו של הבילוי במקום – ומתרגשים מאוד. בכל מקרה, מבהיר המנהל, אנחנו רוצים שיגיעו אלינו כי כיף וטעים כאן, ולא כדי לרחם על מישהו. פשוט אין סיבה.

 

  • קפא בעלמא, יצחק רבין 17, מרכז יכין סנטר, פתח תקווה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים