שתף קטע נבחר

ארגון בשבוע: ממזרח שמש

חיזוק הזיקה למסורת היהודית שבמרכזה ערכים חברתיים, תוך התנדבות ופעילות קהילתית, מחזק את עם ישראל כחברה סולידרית ומחבר את עם ישראל ליסודות הרוחניים, שהביאו להקמת המדינה. "יהדות אינה כמה אדם בקיא או יודע אלא איך אדם מתנהג", אומר ראש בית המדרש אלי ברקת. בואו להכיר את בית המדרש "ממזרח שמש".

'ממזרח שמש-כל ישראל חברים' הוא בית מדרש למנהיגות חברתית, המטפח פעילים ומנהיגים חברתיים, לעשייה חברתית ברוח מסורת ישראל ובהשראת מורשת יהודי המזרח.

 

רוצים לעקוב אחרינו? כנסו לעמוד הפייסבוק

 

אנו מאמינים שחיזוק הזיקה למסורת היהודית שבמרכזה ערכים חברתיים, תוך התנדבות ופעילות קהילתית, מחזק את עם ישראל כחברה סולידרית ומחבר את עם ישראל ליסודות הרוחניים, שהביאו להקמת המדינה. בית המדרש הוקם בשנת 2000 ע"י קרן אבי חי ואליאנס-כל ישראל חברים.

תכני הלימוד אינם רק מקור השראה, ולאו דווקא כמקור סמכות, אלא כחולייה בשרשרת. בית המדרש (צילום: קרדיט: ממזרח שמש – כל ישראל חברים) (צילום: קרדיט: ממזרח שמש – כל ישראל חברים)
תכני הלימוד אינם רק מקור השראה, ולאו דווקא כמקור סמכות, אלא כחולייה בשרשרת. בית המדרש(צילום: קרדיט: ממזרח שמש – כל ישראל חברים)

ב"ממזרח שמש" תכני הלימוד אינם רק מקור השראה, ולאו דווקא כמקור סמכות, אלא כחולייה בשרשרת. הלומד נאמן לסיפור היהודי כפי שנמסר בדורות עברו, ובו בזמן פתוח לפרשנות כפי שראויה להימסר לדור הבא. מחויב לקיים, חופשי בחיפוש. תכני הלימוד בבית המדרש משלבים תכנים מהמסורת היהודית העשירה של היהודים הספרדים ויהודי ארצות האסלאם, ובפרט מהמפגש הפתוח והפורה של מסורת זו עם המודרנה, המכוננים זהות יהודית מתונה ומכילה, שבמרכזה ערכים חברתיים.

 

כל אלו הן "מתנות" שראוי לחלוק עם כל החברה הישראלית, ובכך ליצור זהות חוצת עדות ומגזרים שכוללת את החברה הישראלית כולה. גם הנוף האנושי ב"ממזרח שמש" על צוותו ותלמידיו כולל את כל חלקי החברה הישראלית על שלל עדותיה והשקפותיה; כלל ישראל - בכל מכל כל.

 

מהי יהדות בעיניכם?

אלי ברקת, ראש בית המדרש וסמנכ"ל כל ישראל חברים מסביר ש"שיש לנו מסורת של אחריות חברתית הנובעת מיהדות שבמרכזה ערכים חברתיים. יהדות אינה כמה אדם בקיא או יודע אלא איך אדם מתנהג: עד כמה הוא רגיש חברתית, ופועל לקיומה של חברה ישראלית טובה יותר. יהדות כזו מנחה אותנו לבחור לראות חוסר צדק באשר הוא, ולשאוף לקיים חברה סולידרית, שאינה יכולה לסבול תופעות כעוני, הדרה ופגיעה במוחלשים".

ראשי בית המדרש משה שריקי ואלי ברקת  (באדיבות מזרח שמש) (באדיבות מזרח שמש)
ראשי בית המדרש משה שריקי ואלי ברקת (באדיבות מזרח שמש)

איך מקרבים בין הישראליות ליהדות?

"אנו מאמינים כי אדם הקרוב לעצמו יזהה את היהדות עם הערכים החברתיים שבה ויחוש מחויב לבנייתה של חברה ישראלית טובה יותר" אומר משה שריקי, מנהל בית המדרש.

"הרוח המתונה, הפתיחות ויכולת ההכלה הנובעת מתפיסה זו של יהדות משפיעים במישרין על תחושת השותפות והרצון ליטול חלק בעיצובה של החברה הישראלית, ככזו המסוגלת להכיל את המגוון והעושר העצום שיש בה מתוך הציווי שלנו כיהודים לראות את האחר (יהודי ולא יהודי) ולבקש אחר המסגרת שתאפשר חיים משותפים יחד".

 

כל אלו לא יכולים היו להתקיים ללא התמיכה והשותפות של קרן אבי חי, קרן רש"י, קרן פוזן, הסוכנות היהודית, הקרן החדשה לישראל, המרכז החינוכי הספרדי, פדרציית ניו יורק, המרכז לאידאות ואידאלים, קרן קמינגס, קרן אייסף, קרן ששון פרס, קרן נס, מגבית קנדה, אחוות תלמסן, פדרציית דטרויט-קרן גרצמן, קרן כהנו וקרן סאותברי.

 

רוצים לדעת עוד על בית המדרש? כנסו לאתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרדיט: ממזרח שמש – כל ישראל חברים
ממזרח שמש – כל ישראל חברים
צילום: קרדיט: ממזרח שמש – כל ישראל חברים
מומלצים