שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

קיטשן מרקט: אל הים

קיטשן מרקט, מטבח שף מוקפד ששואב אווירה וחומרי גלם משוק האיכרים בנמל תל אביב, מציע עכשיו גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בלב נמל תל אביב המזמין ורחב הידיים יושב שוק אוכל מקורי ומעניין, שבחזיתו נפרש שוק איכרים איכותי. מי שמשוטט ברחבי הנמל, מסייר בין דוכניו מעוררי החושים של שוק האיכרים, נכנס אל שוק האוכל המקורה ופוקד את פינות החמד המזמינות והטעימות שלו – עולה לבסוף אל הקומה העליונה, לגלריה. ושם, בתוך ההוויה המיוחדת, ואולי מעליה, מתגלה מסעדת השף קיטשן מרקט (Kitchen Market).

    (צילום: באדיבות  קיטשן מרקט ) (צילום: באדיבות  קיטשן מרקט )
(צילום: באדיבות קיטשן מרקט )

המסעדה משקיפה אל הנופים שמעצבים את מהותה הקולינרית: הים התיכון, שוק האוכל המקורה ושוק האיכרים הפתוח. השף יוסי שטרית מבשל ומגיש מנות מוקפדות מאוד, בסגנון מטבחי צרפת ואיטליה, תוך שימוש בטכניקות מיוחדות, מדויקות. רבים מחומרי הגלם הטבעיים מגיעים למסעדה משוק האיכרים הנמצא מתחתיה. שטרית מעודכן על ידי המגדלים בחידושי התוצרת הטרייה ומקבל אותם לפי צרכיו. בנוסף, כחובב גידולי בר, הוא נוהג לקטוף אותם בעצמו, בטבע.

 

המסעדה מגישה מטבח איכותי אבל בדרך נגישה ו"לא מאיימת". הדבר ניכר גם בעיצוב: על השולחנות, שבסיסם עץ אלון ב"חיתוך גס", לא פרושות מפות בד. הישיבה סמוכה למטבח הפתוח, והבר ממש "יושב" עליו, כשההתרחשות גלויה לעין הסועדים.

הקהל, ממחויטות ומעונבים ועד צעירים משוחררים שמעריכים אוכל עילי באווירה נעימה, נהנה כאן, בין השאר, מ"הביצה" – פטריות צרובות, ביצה רכה, קרוטוני בריוש, פרמז'ן ושמן כמהין, או טרין חם של טלה – טלה בבישול ארוך, קרם אפונה, ערמונים ורוטב יין אדום.

 

ובזמן שהסועדים סועדים, שוק האוכל, שוק האיכרים, הנמל כולו והים הפתוח ממתינים לעטוף אותם, בצאתם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים