שתף קטע נבחר

בשידור חי: ההורים קרן וישראל חוגגים גוזל חדש

לאחר 47 ימי דגירה, ההורים קרן וישראל, חיוויאים המקננים על עץ אורן ביער קק"ל בשפלת יהודה, חוגגים גוזל חדש. חייהם מתועדים מסביב לשעון באמצעות מצלמה מיוחדת שהוצבה בסמוך לקן. גולשי ynet מוזמנים לבחור את השם המועדף לגוזל

קרן וישראל, צמד חיוויאים, המקננים על עץ אורן בגובה של כ-13 מטר מתועדים מזה מספר שבועות באמצעות מצלמה מיוחדת שהוצבה בסמוך לקן שלהם ביער קק"ל בשפלת יהודה, במסגרת פרויקט ריאליטי באתר "כנפי קק"ל – רשת הצפרות הארצית של קק"ל".

 

ריאליטי עם כנף: קרן וישראל מחכים לגוזל 

 

 

ארוחת בוקר ראשונה לגוזל: זיקית

לפני 47 יום הטילה קרן ביצה אחת בקן. ישראל וקרן דגרו עליה במשותף ויצאו לצוד מזון מעת לעת. לדברי גלעד פרידמן, חוקר עופות דורסים מאוניברסיטת תל אביב, הבקיעה החלה ככל הנראה ביום שלישי בלילה. "רוב הזמן קרן ישבה על הביצה ואף סייעה לגוזל לצאת ממנה. בשעות הבוקר המאוחרות כבר הגיעה אל הקן אספקת המזון הראשונה (זיקית). קרן הניחה את הזיקית בצד הקן ומדי פעם האכילה את הגוזל בפיסות טרף קטנות", הוא ציין.
 
החיוויאים מטילים בכל מחזור קינון ביצה אחת בלבד. הגוזל בעל הנוצות הבהירות עדיין קטן וחלש ולא מרבה לזוז בקן. לדברי פרידמן, אתמול בשעות אחר הצהרים אחד מההורים הביא נחש שצד לקן והגוזל הואכל בהצלחה. "בימים הקרובים הוא ילך ויתחזק ואז גם נוכל לצפות בו מרים את ראשו גבוה יותר", הוא מסביר.
 
 (צילום: כנפי קק"ל) (צילום: כנפי קק
(צילום: כנפי קק"ל)
 
 
קרן וישראל החלו לחזק את הקן בענפים כדי להגן עליו מפני השמש החמה. ההורים יצטרכו להגדיל את כמות הציד כדי להאכיל את הגוזל הרעב, שיוכל עם הזמן לבלוע חתיכות גדולות יותר. השבועות הראשונים הם קריטים להישרדותו של הגוזל ואנשי הפרוייקט מקווים כי ההורים שכבר גידלו בעבר גוזלים לתפארת, יצליחו גם הפעם במשימתם.
 
החיוויאים הם עופות דורסים גדולים ומומחים בציד זוחלים. הם מגיעים לישראל מאפריקה במהלך חודש מרץ. לקראת ספטמבר ותחילת אוקטובר, המשפחה אמורה לפרוש כנף ולנדוד בחזרה לאפריקה.

 

 

המחקר של גלעד ממומן על ידי הקרן הקיימת לישראל, קרן סמולר ויניקוב, קרן הדוכיפת, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת ציפורים בלטרון, רשות הטבע והגנים, משרד המדע והטכנולוגיה ובית ספר שדה כפר עציון. 

 

פרויקט הריאליטי של קרן קיימת לישראל מתקיים בשיתוף גלעד פרידמן, חוקר עופות דורסים מאוניברסיטת תל אביב. המשענת המדעית לפרויקט התיעודי מתבססת על מחקרים שנערכו על ידי גלעד פרידמן, דוקטורנט מהמחלקה לזואולוגיה שבאוניברסיטת תל אביב ובהנחייתם של פרופ' עדו יצחקי (מאוניברסיטת חיפה) ופרופ' יוסי לשם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כנפי קק"ל
צילום: כנפי קק"ל
צילום: כנפי קק"ל
צילום: כנפי קק"ל
מומלצים