שתף קטע נבחר

כשהבטן משתגעת

כל אחד הרגיש לפחות פעם בחיים מה זו צרבת. יש מי שחיים איתה כל יום. אז מה עושים? בשביל זה אנחנו כאן

עד לפני מספר שנים, הייתי בטוחה שכל מי שיש לו צרבות ותחושות של שריפה בקיבה, הם רק אנשים בעלי משקל עודף או מספר נשים בתקופת הריון. כיום אני מודעת עוד ועוד לכמויות האנשים שהאוכל לא תמיד עושה עימם חסד, ולעיתים קרובות חשים אי נוחות.

 

צרבות נובעות מעליה של חומצות קיבה לוושט, או הפרעה בקנה הוושט המוביל מזון לקיבה. לפעמים באמת מדובר באירוע חד פעמי, אך לעיתים זו תופעה שחוזרת על עצמה ומפריעה לתיפקוד. יש אנשים שאפילו לא מודעים לקיומה של הבעיה וחושבים שמדובר בהתקף לב, כאבי צוואר או גרון. תחושת המחנק והכאב הלא ברורים, עייפות וכאבי הגרון יכולים להתפרש על ידינו כמחלות מורכבות אחרות. ברוב הפעמים כשיש תופעה שחוזרת על עצמה ואיננה קשורה להורמוני הריון, מדובר בריפולוקס, שזה למעשה ביטוי של חולשת השריר הטבעתי המונע חזרה של מזון או מיצי קיבה מהקיבה מעלה.

 

ישנן כמה סיבות עיקריות שבגללן הריפולוקס מתרחש בגוף:

 

• עודף משקל, בעיקר שומן באיזור הבטן, המפעיל לחץ תמידי על הקיבה.

 

• בקע, סוג של הרניה, מצב שכיח שקורה בעיקר לתינוקות, בו יש בעיה במעבר של הוושט דרך הסרעפת. בגלל שרירים חלשים או ממש קרע או שילוב של השניים.

 

• תזונה לקויה, אכילת מאכלים או שתיית משקאות שלא מתאימים לקיבה שלכם.

 

• עישון.

 

• חיידק ההליקובקטור פיילור, חיידק הנמצא בקיבה וגורם לתהליך של דלקתיות בה.

 

כדי לטפל בבעיה, חשוב תחילה לאבחן אותה אצל מומחה. במקביל אפשר להתחיל לשנות את אורח החיים, זה לא יכול להזיק לכולנו.

 

נסו להוריד תחילה את כל המזונות החשודים בתסיסת קיבה, כל המשקאות המוגזים, סוכר, גלוטן, חלב, בשר אדום, בצל, שום, פלפל חריף, פירות הדר ושמרים. במקביל הוסיפו הרבה ירקות, מים, סיבים, ג'ינג'ר, הל וחיידקים ידידותיים. אחרי כשבועיים כאלה, אפשר בהדרגה ובבחינת כל אחד בנפרד, להוסיף אחד מהמזונות שהורדנו, במקביל להמשיך לצרוך את המזונות המבריאים שלקחנו, ולהשאיר בחוץ סוכר, מאכלים שומניים ומטוגנים ככל האפשר.

 

התחילו את הבוקר עם שתיית מים עם לימון וכפית של שמן זית. לאחר מכן תוכלו לעבור לשתיית מיץ העשוי מפירות וירקות, כדאי להוסיף זרעי פשתן והמפ המעניקים חומצות שומן הכרחיות לגופנו.

 

כדאי לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות, לעשות פעילות ספורטיבית יומית, ללמוד לנשום נכון ולטפל בלחץ נפשי.לחץ נפשי משפיע לא מעט על הקיבה וגורם לתופעות כמו עצירויות או שילשולים, אי סדירות ביציאות וכן גזים.

 

חיזוק המערכת החיסונית על ידי תזונה נכונה ואורח חיים בריא, יכול לעזור לגוף להילחם בהרבה בעיות לרבות בהליקובקטור הפיילורי. מעבר לאי הנוחות, חשוב לטפל בתופעת הצרבות, מאחר ודלקתיות בקיבה יכולה להוביל למחלות מורכבות יותר בגוף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים