צרפת: האוכל חייב לעבור לנזקקים במקום לפח
חוק חדש מחייב סופרמרקטים גדולים להעביר מזון שהמועד האחרון לשיווקו חלף אבל שעדיין אכיל לצדקה במקום לפח. החיסכון: עד 20 מיליארד אירו בשנה
חוקים חדשים בצרפת אוסרים על מרכולים גדולים לזרוק לפח מזון שאותו לא הצליחו למכור ושעדיין ניתן לאכילה, במסגרת הניסיון להילחם בבזבוז המזון הכרוני שמאפיין את הצרפתים ואת אזרחי העולם כולו. החוקים החדשים יחייבו סופרמרקטים לתרום במקום זאת את המזון לנזקקים, לבעלי חיים או לחקלאות.
עוד חדשות בעולם :
- גיאו-פוליטיקה באירוויזיון: רוסיה בין הדוּז לבוז
- סבל מ"שיימינג" ברשת והפך לכוכב
- גיבור "נפלאות התבונה" נהרג בתאונת דרכים
- הודיע "פצצה במטוס" כי החברה נתקעה בפקק
החוק יחול על מרכולים בגודל של יותר מ-400 מטר רבוע, וקובע כי הם יהיו חייבים לחתום עד יולי 2016 על חוזה עם אגודת צדקה כלשהי ולהעביר לרשותה באופן קבוע את המזון המדובר כדי לא לבזבזו. באמצעות החוזה הם יוכיחו לרשויות שהם עומדים בדרישה החדשה.
עד כה, נהוג היה להשמיד באמצעים כימיים מזון שתאריך המכירה האחרון שלו חלף, אבל כעת צעד דומה עשוי לגרור קנס של 75 אלף אירו ואף שנתיים מאסר למנהל הסופרמרקט. עוד קובעים החוקים החדשים כי תלמידים בבתי הספר בצרפת יקבלו שיעורים שמטרתם להילחם בבזבוז המזון.
לפי הערכות, כל אזרח צרפתי זורק כ-30-20 קילוגרמים אוכל בשנה, בזבוז של 20-12 מיליארד אירו למדינה בכל שנה. הממשלה רוצה לקצץ את בזבוז המזון בחצי עד
שנת 2016.
לפי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, כשליש מכל המזון המיוצר בעולם - כ-1.3 מיליארד טונות, בשווי 750 מיליארד דולר - מושלך לפח כל שנה.
הבזבוז העולמי - כ-1.3 מיליארד טונות מזון בשנה
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים