שתף קטע נבחר

CES אסיה: שנגחאי מחקה

תרצו משקף כמו של גוגל בשליש מחיר או מצלמת "כמו-פרו"? כנס הטכנולוגיה הגדול בעולם חוגג התחלה צנועה בסין

יכול להיות שהדבר שהכי חשוב ב-CES אסיה היה הדוכן של טוויטר - שם הלוגו של החברה עשוי מעפרונות, מצד אחד, קטן ומינימליסטי, פונה למפרסמים סינים שרוצים להציג לקהל מערבי ולא מציג שום חידוש טכנולוגי  - מצד שני: קרוב לוודאי המקום היחיד בכל סין בה מוצגת הציפור הכחולה באופן לגיטימי. 

 

אז ברוכים הבאים לשנגחאי, לכנס CES אסיה, שנערך השבוע לראשונה בסין - ולדברי המארגנים, אנשי איגוד האלקטרוניקה הצרכנית (CEA)  היו בו יותר מ- 20 אלף מבקרים, כולל 1,200 עיתונאים, שצפו במרכולתן של 200 חברות, בהאנגר וחצי של דוכנים, בשלושה ימים.  

 

ציפור בשבי. ()
ציפור בשבי.

 

המספרים האלה מתגמדים מול תערוכות אחרות ובראשן הכנס הגדול בעולם, מטעם אותם מארגנים, בווגאס, שהביא השנה 3,600 חברות שהציגו לעיני 170 אלף איש - ודאי עם אחוז קטן יותר של עיתונאים.

 

מצד שני מדובר בתקיעת יתד במדינה ענקית עם שוק מאתגר לחברות זרות, עם מחסום שפה, וחסמים יחודיים כמו הממשלה הסינית שלא מפשרת גלישה בפייסבוק וטוויטר ואחרות, ואפילו גוגל מופיעה שם בצורה מצונזרת.

 

גארי שפירו, נשיא CEA משוכנע כי יש משמעות לדריסת רגל הזו בסין וכי מדובר במעמד היסטורי. שפירו ציין כי בכנס העולמי הראשון ב-1967 היו פחות אנשים וחברות מציגות מאשר הנוכחי בשנחאי, ושהוא צופה כי בעוד 10 עד 20 שנה הן יהיו באותו סדר גודל.  

תרצו קוואדקופטר ורוד? ()
תרצו קוואדקופטר ורוד?
 

 

בינתיים זה כאמור לא ממש כך. בניגוד לאחיו הגדול וכנסים אחרים כמו קומפיוטקסט כאן בשנגאחי לא הייתה נציגות של ענקיות התעשייה. לא העולמית כמו סוני, סמסונג, lgשיכריזו על מכשירים חדשים, טלוויזיות, וטאבלטים במקום אחר, ולא הסינית שהפכה להיות שחקן משמעותי עם שיאומי, מייזו ו-zte.  

מה שכן אפשר לראות הוא נציגות של תעשיית הרכב - המחובר, כמובן. מרצדס הראתה את קונספט רכב העתיד שלה, פולקסווגן הראתה רכב שחונה לבד, ואאודי הראתה את r8 etron שיודעת לנהוג בעצמה.

 

על פי הודעת CEA עקב ההצלחה, בשנה הבאה נראה כבר שלושה אולמות ענקיים של תצוגה ורומזים שם שיהיו גם יצרניות גדולות וחשובות.

העולם הווירטואלי (צילום: אביב מזרחי) (צילום: אביב מזרחי)
העולם הווירטואלי(צילום: אביב מזרחי)

 

כמוקולוס

כרגע מדובר בכנס של יצרניות סיניות לקהל סיני. מלבד ביתני המכוניות, שלא באמת קשורים לתחום, וחוץ מביתנים סולידיים של מנסטר, אינטל והייסנס, רוב הכנס נראה כמו שוליים של כנסי טכנולוגיה אחרים - בין מוצרים טובים למוזרים, לבין חיקויים בוטים.

 

התחום הלוהט VR נראה גם כאן בכל מקום. יש כמה וכמה סוגים, גם שנראים ממד כמו אוקולוס ריפט, גם קונספטים מעט אחרים - בין השאר להכניס את כל המחשב למשקף כך שיש לנו משקף עם חיבור אחד בלבד.   

 

גם היישומים שונים - יש שבונים מערכות משחק לקניונים, יש שיוצרים סרטי מאנגה עם נימה אירוטית.

 

 

VR האנטאי ()
VR האנטאי

 

בנוסף לחיקויי אוקולוס ריפט, אפשר היה לראות עוד מחוות: מצלמות אקשן שמזכירות מאוד את גו פרו ובצד הקיצוני "קול גלאס"- משקף שדומה באופן מחשיד ביותר למשקף של גוגל, החפיץ בו אף אחד לא חפץ. את הקול יתחילו למכור באוגוסט בסין במחירים שנעים בין 350 ל-500 דולר - שליש מהמכשיר המקורי. הקול מסוגלות לצלם באיכות גבוהה ולהתחבר למכשירי אנדרואיד. אמורות. בכל מקרה.

 

 

על המדרכה

עוד תחום מתפתח - יישומי חד אופן ותואמי סגווי למיניהם. ניינבוט היא אחת מהן. ולא לדאוג מהפרת פטנטים: היא רכשה את סגווי המקורית לפני כחודש, לאחר שהאחרונה האשימה אותה בגניבת קניין רוחני. לא נראה שזה מופרך.

 

דומה לא? ()
דומה לא?

 

ניתן גם לראות את מוצרי איירובוט. 2,000 דולר מחיר הרכב הבסיסי. כל הדברים נוסעים ומתפקדים ,כך ראיתי, אם כי אין דרך לדעת לאיזה מרחק ולכמה זמן. אותו הדין גם לקוודקופטרים לסוגיהם.  

 

בקרוב על המדרכה מולכם? ()
בקרוב על המדרכה מולכם?

 

והיה גם את זה: האם הלהיט הבא הוא משחק דמוי רוקבאנד אבל ללא חיבור למחשב?

 

 

 הכותב היה אורח של CEA.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים