שתף קטע נבחר

חיי אל איי

אירועי השבוע בקהילת לוס אנג'לס

הפרופסור מלוס אנג'לס תרם 50 מיליון לטכניון

פרופ' אנדרו ויטרבי, שהוא ממייסדי חברת קואלקום (Qualcomm) הכריז על תרומה של 50 מיליון דולר לפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, כדי לבסס את מעמד הטכניון כמוסד מוביל בתחומי הנדסת חשמל ומחשבים בעולם.

 

התרומה הנדיבה הביאה את הטכניון להכריז על קריאת הפקולטה להנדסת חשמל על שמם של פרופסור אנדרו ויטרבי ורעייתו המנוחה ארנה פינצ'י ויטרבי ז"ל. ההכרזה על התרומה התקיימה במוצ"ש שעברה בקבלת פנים שערכו נשיא הטכניון ורעייתו לחברי הקורטוריון (חבר הנאמנים) של הטכניון בחיפה. "אני גאה מאוד על קישור שמי לטכניון, שהוא מהמוסדות המדעיים-טכנולוגיים המובילים בעולם," אמר פרופסור ויטרבי.

 

פרופ' אנדרו ויטרבי המציא את אלגוריתם ויטרבי, המאפשר פיענוח מהיר ומדויק של אותות רבים ובו-זמניים ומסייע בניטרול הפרעות. נוסחה מתמטית זו משמשת כיום בכל אחד מארבעת התקנים הבינלאומיים לטלפונים סלולריים וכן במסופי מידע, במקלטים של שידורי לוויין דיגיטליים ובטלמטריה (מדידה מרחוק) בחלל. האלגוריתם משמש גם בתוכנות זיהוי ובאנליזה של DNA.

 

קשריו של פרופסור ויטרבי עם הטכניון נרקמו ב-1967, כאשר העביר בו סדרת הרצאות במסגרת השבתון שלו מאוניברסיטת דרום קליפורניה, לוס אנג'לס. בשנת 2000 כיבד אותו הטכניון בתואר "פרופסור אורח מיוחד" בתחום הנדסת החשמל.

 

קיבל פקולטה על שמו. ויטרבי ()
קיבל פקולטה על שמו. ויטרבי

 

"הקישור בין הפקולטה שלנו לשמו של פרופ' ויטרבי הוא כבוד גדול עבורנו”, אמר פרופ' אריאל אורדע, דיקן הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון. "פרופ' ויטרבי ואשתו המנוחה ארנה פינצ'י ויטרבי הם ידידינו ותומכינו המסורים מזה שנים רבות. תרומה יוצאת דופן זו תעגן את מעמדנו כמרכז עולמי למצוינות אקדמית. היא סוללת דרך לאופקים חדשים ולרמות חדשות של הישגים מדעיים וטכנולוגיים”.

 

"אני גאה מאוד על קישור שמי לטכניון, מהמוסדות המדעיים-טכנולוגיים המובילים בעולם", אמר פרופסור ויטרבי. "לבוגרי הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון חלק מרכזי בייסודו של ענף ההיי-טק הישראלי ובשגשוגו, החיוני להצלחתה הכלכלית של מדינת ישראל”.

 

הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון נכללת ברשימת עשר הפקולטות הטובות בעולם להנדסת חשמל ומחשבים. היא מילאה תפקיד מהותי בהתפתחותה של תעשיית ההיי-טק הישראלית ובהפיכתה של ישראל ל"אומת הסטארט-אפ".

 

קשריו של פרופ' ויטרבי עם הטכניון החלו ב-1967, כאשר העביר כאן סדרת הרצאות במסגרת השבתון שלו מאוניברסיטת דרום קליפורניה, לוס אנג'לס. הקשרים העמיקו ובשנת 2000 כיבד אותו הטכניון בתואר "פרופסור אורח מיוחד" בתחום הנדסת החשמל.

 

ממשיכים ללמד את האמריקאים להתכונן

מאת נורית גרינגר

 

ראש ארגון הידידים האמריקאים של בית החולים לניאדו, אורי ליברמן, ערך סידרת מפגשים בלוס אנג'לס במטרה לעורר מודעות ולהכין את הקהילה למצב חירום. בית החולים לניאדו משופשף היטב בטיפול במצבי חירום. העיר שעברה לא מעט פיגועים, הביאה את צוות בית החולים להפוך למיומן וערוך היטב בטיפול במספר רב של נפגעי טרור ותושבי העיר למדו להתארגן מהר, לעזור אלה לאלה ולהמשיך הלאה. עכשיו ליברמן רוצה להכין את הקהילה היהודית בלוס אנג'לס לכל צרה שלא תבוא. סדרת המפגשים התחילה בפאנל שהתקיים בבית הכנסת נצח בבוורלי הילס. על פאנל הדוברים נימנו: לידיה לנקסנר, ישראלית ילידת בלגיה רב-לשונית, המכהנת כרכזת מקרי אסון, מוכנות והדרכת הקהילה היהודית האירופית בבית חולים לניאדו, הוראס א. פרנק, עוזר מפקד לוחמה בטרור ומבצעים מיוחדים במשטרת לוס אנג'לס ואייון וולקינד, ראש מבצעים וגזבר הפדרציה היהודית והרב אברהם קופר, דין המוזיאון לסובלנות.

 

שמונה מוסדות שלחו את נציגיהם להשתתף באירוע בו נאמר כי הקהילה היהודית לא יכולה להישאר אדישה היות והיא היעד העיקרי לפיגועי טרור. הדוברים, כל אחד בתורו, הסבירו שעל הקהילה להתעורר ולהכין תכנית מגירה מקיפה על מנת ליצור תקשורת טובה בין כל המוסדות, הארגונים והגופים היהודים השונים בעיר.

 

משמאל: סול גולדנר, איתן בן אליהו, מרים פיירברג, ויקטור חדד, ארני גודנברג, אורי ליברמן. מלפנים, המארח מיקי דרדשטי ()
משמאל: סול גולדנר, איתן בן אליהו, מרים פיירברג, ויקטור חדד, ארני גודנברג, אורי ליברמן. מלפנים, המארח מיקי דרדשטי

 

בסדרת המפגשים הבאים שנערכו בעיר, הזכיר ליברמן את מתקפות הטרור הרבות שפקדו את נתניה ושהביאו את בית החולים והעיר בעל כורחה, להתארגן במהירות ולטפל במצבים מעין אלו ביעילות מירבית. אחת מהתקפות הטרור הזכורות שפקדה חיים רבים, אירעה בערב ליל הסדר ב-27 במארס 2002, שבו 30 אנשים חפים מפשע נרצחו ורבים נפצעו והובהלו לבית החולים.

 

לידיה לנקסנר, מומחית למקרי טרור טוענת כי מטרת הטרור היא להפחיד את מרחב האוכלוסיה ולכן זו חייבת לשנות את הלך רוחה. מודעות, היא הדגישה, הינו מרכיב חשוב של מוכנות. "הסתכל סביבך ושים לב למה שמתרחש. חשוב להיות עירניים. שום פרט קטן אינו קטן או גדול מדי".

 

בימים אלו מגייס בית החולים כספים לבניית מרכז דיאליזה תת קרקעי, שוב במטרה להיות מוכנים למצב חירום בו לא ניתן יהיה לטפל בחולים בבית החולים עצמו במקרה של מלחמה ופגיעה במרכז עצמו. בנק הדם של ישראל, כבר נמצא בשלבי בניה והוא מצטרף לבית החולים התת קרקעי הגדול ביותר בעולם הנמצא בבית החולים רמב"ם בחיפה וכולל לא פחות מ-2,000 מיטות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים