שתף קטע נבחר

עוברים דירה: מה חשוב לבדוק בביטוח ההובלה

עוברים דירה? אם לא בדקתם שלמוביל יש פוליסת ביטוח עבור התכולה, ואם לא עדכנתם את סוכן הביטוח שלכם על המעבר, הרכוש שלכם בסכנה. המקצוענים מסבירים כיצד תשמרו עליו

תכולה של דירה ממוצעת של זוג צעיר שווה כ-100 אלף שקל, וכ-200 אלף שקל לפחות לזוג עם ילדים. כדי להבטיח שהרכוש שלכם אכן מבוטח במהלך הובלת דירה, חובת הבדיקה היא עליכם. לפני שמסכמים עם חברת הובלה, קבלו כמה טיפים שכדאי לדעת על פוליסת הביטוח שצריכה להיות לחברת ההובלה, ועל כך שחשוב לעדכן את סוכן הביטוח שלכם עוד לפני המעבר, כדי שלא ייווצר "חלל ביטוחי".

 

עוד בנושא:

מעבר דירה: הדברים הקטנים שתמיד שוכחים

מחירון שירותי הובלה

הבית הפרטי שלי - שומרים על המידע האישי בהובלה

 

1. בדקו שתכולת הדירה שלכם מבוטחת במהלך ההובלה

"חשוב מאוד לבדוק שלחברת ההובלה יש פוליסה המבטחת את תכולת הדירה בעת ההובלה",

 מסבירים במוקד השירות של המקצוענים. "הפוליסה הזו נקראת 'פוליסת ביטוח לסחורות בהעברה'. אמנם יש חברות שמציגות את הביטוח של המשאית, אבל היא אינה מספיקה משום שהיא מכסה רק נזקים שיכולים להיגרם למשאית בעת ההובלה ולא לתכולה הדירה. חשוב מאוד לבדוק שהפוליסה בתוקף, ושאין חריגה אף לא של יום אחד. כמו כן, חשוב לוודא את מספר הרכב של המשאית המבוטחת בפוליסה זו, ולבדוק שביום ההובלה חברת ההובלות מובילה את הציוד עם אותה משאית בדיוק".

 

2. אל תשלמו תוספת מחיר על ביטוח תכולה

"הצרכן לא צריך לשלם תוספת מחיר עבור ביטוח התכולה", מסבירים במוקד השירות, "כי זהו חלק מובנה מהשירות שחברת ההובלה אמורה לספק. בנוסף, חשוב לבדוק שתשלום ההשתתפות העצמית חל רק על חברת ההובלה, ולא על הצרכן שהזמין את ההובלה. כדאי שהדברים יהיו מסוכמים בכתב ובצורה ברורה, כדי שבמקרה נזק יהיו כמה שפחות מחלוקות בעניין זה".

 

3. בדקו שהפוליסה כוללת את מרבית הסיכונים האפשריים

לא תמיד הפוליסה מספיקה ומכסה את הרכוש מפני כל הסיכונים האפשריים בעת ההובלה. "לכן, חשוב מאוד לבדוק שהפוליסה כוללת תוספות חיוניות", מסביר אריאל מונין, יו"ר הוועדה לביטוח כללי בלשכת סוכני הביטוח בישראל.

 

מהן התוספות שחשוב שיהיו בפוליסה?  

כיסוי פריקה וטעינה: "רוב הנזקים מתרחשים בפריקה ובטעינה", מסביר מונין, "זהו הקטע הקריטי ביותר ולכן חשוב לוודא שהפוליסה כוללת כיסוי גם לציוד שניזוק במהלך פריקה וטעינה. אם הצרכן הזמין שירותי אריזה, עליו לוודא שיש בנוסף גם כיסוי על שלב האריזה. אלו דברים שחייבים להיות כתובים במפורש".

 

 (צילום: shutterstck) (צילום: shutterstck)
(צילום: shutterstck)

 

כיסוי עבור התכולה במהלך הנסיעה: "המשאית עצמה מכוסה במקרה של תאונת דרכים במהלך ההובלה, אבל הציוד שבטוחה צריך להיות מבוטח בפוליסה נפרדת", אומר מונין. "לכן, חשוב לוודא שגם במהלך הנסיעה הציוד מבוטח".

 

ביטוח צד ג': מונין: "חשוב מאוד לבדוק שיש ביטוח צד ג', לגרימת נזקי גוף לעוברים ושבים במהלך העברת הציוד, כמו למשל ספה שנופלת על עובר אורח במהלך ההובלה. כמו כן, חשוב לוודא שיש ביטוח צד ג' גם כלפי נזקים רכוש שיכולים להיגרם למעלית, למדרגות, למבנה עצמו או לכלי רכב אחרים במהלך הובלת הציוד".

 

תוספת כיסוי למנוף: "אם ההובלה כוללת העברת ציוד באמצעות מנוף, חשוב לוודא שיש סעיף תואם לכך בפוליסה", אומר מונין. "אם חברת ההובלה מזמינה מנוף בנפרד, חשוב לוודא שגם לו יש פוליסת ביטוח תואמת".

 

סכום כיסוי הפוליסה: "לרוב התכולה מבוטחת עד לשווי מסוים. פוליסה גרועה היא פוליסה המבטחת ציוד רק עד לשווי של 100 אלף שקל", מסביר מונין.

 "היא תתאים אולי רק לזוג צעיר או לסטודנטים. זוג עם 2 ילדים ומעלה, יצטרכו לוודא שהפוליסה מכסה לפחות 200 אלף שקל שווי רכוש. אם אין לחברת ההובלה כיסוי מתאים, ניתן לבקש ממנה להוביל את הציוד בכמה נגלות, או לדרוש מהם להגיע עם משאית נוספת מבוטחת ביום ההובלה".

 

השתתפות עצמית: מונין: "במקרה של גרימת נזק, על המוביל לשאת בעלות ההשתתפות העצמית. כדאי לבדוק שגובה ההשתתפות הוא עד 5,000 שקל, ולא עד 10,000 שקל, כדי שהמוביל לא ינסה להתחמק מתשלום".

 

פוליסת כל הסיכונים: "חשוב לדעת שזוהי הפוליסה הרחבה ביותר שניתן למצוא בשוק, והיא מכסה את מרבית מקרי הנזק שיכולים להיגרם כתוצאה ממעבר דירה", מסביר מונין. "היא מכסה הרבה יותר מקרים מאשר פוליסת ביטוח 'מקיף', שלא מקיפה הכול".

 

4. כיצד מבטחים הובלה של פריט יקר במיוחד

"כדאי להתייעץ עם סוכן הביטוח, ולהחליט בהתאם לשווי הפריט", מציע מונין. "ישנם פריטים שכדאי להוביל באופן עצמאי ולא באמצעות חברת ההובלה. לעומת זאת, ישנם פרטי אספנות או אמנות יקרים במיוחד, שניתן לבטח אותם באמצעות פוליסת ביטוח נקודתית בהתאמה אישית. אין לה תעריף כקבוע והיא משתנה בהתאם לשווי הפריט ולרמת הסיכון הכרוכה בהובלה שלו".

 

5. זהירות: אם לא תעדכנו את חברת הביטוח על המעבר, הרכוש לא יהיה מבוטח בביתכם החדש

"מניסיון שלנו הישראלים לא מודעים לסיכון הגדול לרכוש שלהם בעת מעבר דירה", מסביר מונין. "רובם מתקשרים לעדכן את חברת הביטוח רק לאחר המעבר עצמו, ומגלים שהרכוש לא מבוטח, או שהוא לא מתאים לתנאי הדירה החדשה".

 

לכן, מדגיש יו"ר הוועדה לביטוח כללי בלשכת סוכני הביטוח בישראל, חשוב מאוד לעדכן את חברת הביטוח מראש על המעבר, ואם צריך לבצע התאמות לדאוג לכך כמה שיותר מוקדם.

 

"אם למשל בדירה החדשה אין סורגים, אין מערכת אזעקה, הדירה ממוקמת בקומה אחרת מהדירה הקודמת, או שהיא כעת בבית פרטי, חשוב

 לדעת שהפוליסות לא בהכרח יכסו את התכולה במקרה זה", מסביר מונין. "ייתכן שניתן יהיה לבקש הארכה מחברת הביטוח, עד להתקנת ההתאמות הנדרשות, אבל זה עניין שתלוי בתכולה ובגודל הסיכון. לא מעט פריצות מתרחשות מיד לאחר המעבר, וההמלצה שלנו היא להחליף מיד את המנעול ולא להישאר עם המנעול שמקבלים מהקבלן. הובלה בטוחה היא כזו שדואגת לכיסוי ביטוחי בבית ממנו יוצאים ובבית אליו נכנסים, ולעתים שווה לשלם 'כפל ביטוחי' למשך כמה ימים, עד להעברת כל הציוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים