שתף קטע נבחר

OLED ענקית של LG: סקירה

היא קעורה, בגודל 77 אינץ' ובטכנלוגיית OLED. סיבוב על טלוויזיה שעולה 150 אלף שקל מראה הרבה שחור עמוק וצבעים עשירים

הסקירה של 77EG979Y של LG דומה קצת למקרה בו חובב רכב מקבל לידיו פרארי. 77 אינץ' עם 8 מיליון פיקסלים זוהרים בטכנולוגיית OLED שעולה - אתם יושבים? 150 אלף שקל. דגם ה-55 אינץ' יעלה לכם כ-30,000 שקל.

 

בסלון.  (צילום: dtown) (צילום: dtown)
בסלון. (צילום: dtown)

 

עוד ב-dtown:

 

OLED היא שיטת התצוגה היחידה היום שמסוגלת להציג צבע השחור. הטכנולגיה הנפוצה והשלטת, LED LCD מסוגלת להתקרב לכך אולם היא לעולם לא תצליח להגיע לשחור מוחלט ברמת הפיקסל הבודד. גם הטלוויזיות היקרות ביותר מסוגלות לכבות תאורה רק ברמה של איזור גדול יותר ולא נקודה וגם אז, כאשר יושבים בזווית צידית למסך, איכות השחור נפגעת – מה שלא קורה ב-OLED.

 (צילום: dtown) (צילום: dtown)
(צילום: dtown)

 

נכון להיום, LG היא היחידה שמחזיקה פסי יצור יעודיים לפאנלי OLED ומשווקת כמה דגמים ברזולוציית UHD 4K וגם HD שניתן לקנות בכ- 16,000 שקל.

 

קעורה

טלוויזיית הדגל של LG מגיעה עם מסך קעור ובגודל שכזה, זה מגביר את אפקט העומק בתמונה. שולי המסגרת צרים בהחלט: כסנטימטר בודד בצדדים וקצת יותר למעלה ולמטה. זה יוצר בהחלט אפקט של "חלון", גם העובי מרשים בהחלט ביחס לשטח הפאנל והמראה הכללי אלגנטי והייטקי כיאה למוצר בטכנולוגייה מתקדמת.

 

מאחור, ניתן למצוא ארבע כניסות HDMI, אחת תומכת בהעברת אות 10 ביט עבור 4K/60p (בתקן HDMI 2.0) ואחת עם HDCP 2.2 עבור מקורות כמו נטפליקס 4K.

 

מלבדן, יש שלל חיבורי אודיו ו-וידאו, כמו גם שקעי USB (שניים רגילים ואחד בתקן 3.0), חיבור רשת ובנוסף, גם מצלמה מובנית נשלפת החוצה בראש המסך.

 

WebOS ידידותית

מערכת ההפעלה בה עושה שימוש LG שימוש בדגמי השנים האחרונות היא WebOS, את הגרסה החדשה 2.0 מצאתי כידידותית למשתמש, דומה בעקרונות ההפעלה שלה למערכות מוכרות מהסמארטפון. למשל, חיבור ראשוני לרשת אלחוטית בבית, מתבצע בעזרת מסך הגדרות מהיר, ללא צורך לעבור דרך תפריטי משנה מייגעים כפי שקורה אצל חלק מהמתחרות (בעיקר היפניות). כאשר אין אות וידאו בכניסה הפעילה, מציעה המערכת לעבור לכניסות פעילות אחרות. כאשר עוברים לעברית למשל, התפריטים מתהפכים מצד שמאל של המסך לימין ולא רק השפה משתנה, בדיוק כמו בסמארטפון.

 

 

 (צילום: dtown) (צילום: dtown)
(צילום: dtown)

 

שלט

וכמה שהמסך גדול, כך השלט קטן.

השיטה של שלט מצביע והממשק החדש יחסית הופך את השליטה בתפריטים לקלה ופשוטה יחסית לכל מי שמחזיק בשרותו סמארטפון. הגלגלת בשלט מקלה על ניווט מטה ברשימות ארוכות (למשל, קבצים בתיקייה).

 

 (צילום: dtown) (צילום: dtown)
(צילום: dtown)

 

במהלך ניגון קובץ וידאו, לחיצה על השלט מעלה פס זמן רחב בתחתית המסך ובעזרת הסמן עוברים לנקודה המבוקשת בסרט בקלות. לחצן חיפוש קולי מאפשר לומר מילת חיפוש גם בעברית ולאחר מכן מתקבלת רשימת תוצאות – תכנים מאפליקציות כמו יוטיוב או חיפוש חופשי באינטרנט.

 

 

איכות תמונה

אז כאמור, השחור "אמיתי".

 

המסך שהעיר צריכה.  (צילום: dtown) (צילום: dtown)
המסך שהעיר צריכה. (צילום: dtown)

 

ברמת ברירת המחדל, השחורים היו מעט אטומים, אבל להבדיל מטלוויזיות LED LCD, כאן יכולתי להגביר מעט את הבהירות בכדי לראות יותר פרטים בשחור עד לרמה הרצוייה - מבלי שזה יפגע באיכות השחור.  ךצשך מצעד השוטרים בטקס אשכבת מפכ״ל המשטרה בסרט באטמן - האביר האפל, השחור במדים בולט לטובה וניתן לחוש עומק בתמונה.

 

 

או יס.  (צילום: dtown) (צילום: dtown)
או יס. (צילום: dtown)

 

מבחן הג'קט של בונד בסרט קזינו רויאל עובר כאן בהצלחה מסחררת, עם שחור בחליפה ויחד איתו כל הפרטים המבוקשים בבגד.

 

אהבתי את הג'קט בונד.  (צילום: dtown)
אהבתי את הג'קט בונד. (צילום: dtown)

 

מצד שני, גם הצבע הלבן מרשים – בוהק לעין, וכשהניגודיות בשמיים ואיכות התמונה טובה, מתקבל אפקט של עומק בתמונה, כך גם הדוגמה כאן מהסרט ״יס מן״, מעין תחושה תלת מימדית בלי משקפיים.

  

הנה כאן, השחור והלבן הפנטסטיים יוצרים תמונה אומנותית וקולנועית, ציורית לעין, כמו ג׳יימס בונד ומפעילתו M העומדים בחדר אחד בסרט קוואנטום של נחמה.

 

מתוך "קוואנטום של נחמה" (צילום: dtown)
מתוך "קוואנטום של נחמה"(צילום: dtown)

 

את האדום מצאתי מעט רווי מדי, לעומת שני צבעי היסוד האחרים שמוצגים בצורה מדוייקת – ירוק וכחול. בפועל, יש צבעוניות מתפרצת בכל מצב – בהיר או כהה, תראו את הג׳וקר

המאופר על שלל צבעיו כאשר הוא נמצא בחדר החקירות הסגור.

 

 

סיפרתי לך איך קיבלתי את הטלוויזיה הזו? (צילום: dtown) (צילום: dtown)
סיפרתי לך איך קיבלתי את הטלוויזיה הזו?(צילום: dtown)

 

זוויות הצפיה מהצד רחבות, כאמור, השחור לא נפגע כפי שקורה בטלוויזיות LED LCD וגם פלטת הצבעים לא משתנה בצורה ניכרת, בצפייה בזווית רחבה מהצד, הלבן מצהיב. חווית הצפייה טובה בחדר מואר וחשוך כאחד, עם תמונה רוויה בצבע.

 

כמקובל אצל LG, יש כאן גם תלת מימד בשיטה הפאסיבית, זה פחות מעייף את העין, בתמורה לוויתור על חצי מכמות השורות בתמונה בעת מעבר ל-3D, אבל עם פאנל ה- 4K אפשר לקבל רזולוצייה מלאה של סרטי 1080p 3D.

 

מנגנון נגד צריבה

טכנולוגיית ה-OLED רגישה יותר לתופעת צריבה מאשר LED LCD. בצפייה בערוצים עם לוגו לבן קבוע בפינה, מבחינים כי לאחר זמן מה, הלוגו מאפיר במיקום הספציפי שלו - כולל גם השטח הקרוב אליו, זה כנראה נועד למטרת מניעת תופעת צריבת פיקסלים. 

 

100% הגדלה של הפיקסלים (צילום: dtown) (צילום: dtown)
100% הגדלה של הפיקסלים(צילום: dtown)

 

תכני 4K או 1080p 

במרחק צפייה של 3.8 מטרים, ההבדל בין תכני 1080p לבין UHD 4K ניכר מבחינת חדות וצלילות בתמונה. כדאי לזכור כי לא כל תכני ה- Full HD משודרים באיכות זהה, ואני מתייחס בעיקר לתכני מהממיר של יס שחלקם נדחסים יותר מדי והתוצאה ניכרת על מסך בגודל כזה. תכני 1080p איכותיים יראו טוב מאוד ובהחלט יענגו את העין, אבל בעת שימוש בתכנים דחוסים מדי, הפגמים יבלטו לעין. מסך בגודל וברזולוציה כזו יותר מפונק מבחינת איכות התכנים.

 

תכני 4K נראים כמובן נפלא כאן:

 

במציאות אני חתול זבל (צילום: dtown) (צילום: dtown)
במציאות אני חתול זבל(צילום: dtown)

 

לגבי שידורי SD, שידורי טלוויזיה רגילים, מדובר בכמות פיקסלים נמוכה של 1/16 מרזולוציית המסך הטבעית, יש בהחלט גבול למה שמעבד תמונה יכול לעשות.

ממרחק צפייה של 3.8 מטרים, המנוח שמתאים כאן הוא ״סביר״. תכנים המשודרים באיכות טובה נראים בסדר. עם מקלט אינטגרלי של ערוצי עידן+ האיכות נראית טובה יותר ויש גם אפשרות הקלטה להתקן חיצוני או לזיכרון פנימי במסך (Time Machine) עד שעתיים (נפח 3.9GB).

 

טלוויזיה חכמה 

הסטרימר הפנימי מנגן מגוון סוגי קבצים ותומך גם בפענוח של קידוד HEVC, כולל סרטי בלוריי וכמובן עם תמיכה בהצגת כתוביות עברית, אם כי חלק מסימני הפיסוק מוצמדים לצד ההפוך. סרטוני יוטיוב נראים גם טוב מאוד, במיוחד אלו ברזולוציית 4K, אני לא יודע אם היישום מציג אותם ברזולוצייה המירבית בה הועלו, אבל בפועל זה נראה טוב וחד. כאמור, הטלוויזיה מגיעה עם שלט Magic הכולל מצביע, מצאתי אותו נוח לשימוש, עם כמה לחצנים פיזיים לפונקציות מרכזיות כדוגמת בחירת מקור, ווליום ועוד. נפנוף בשלט במשך מספר שניות קצר מעלה על הצג ציין אדום עליו אפשר לשלוט כשלט מצביע. לפעמים, העלאת התפריט על המסך אורכת שנייה או שתיים, בעיקר כשזה קורה בפעם הראשונה לאחר הדלקת הטלוויזיה.

 

 (צילום: dtown) (צילום: dtown)
(צילום: dtown)

דפדפן האינטרנט מציג את התוכן כהלכה, אבל מתקשה במעט עם אתרים ״כבדים״ שעמוסים בתכני וידאו ופלאש.

 

 

סלקום TV

לפני מספר שבועות, הכריזה LG כי תטמיע בטלוויזיות החכמות שלה את שירות סלקום TV אשר ביחד עם מקלט שידורי עידן פלוס, יכול להוות אלטרנטיבה לשידורי יס או הוט עם מגוון סדרות מכובד, אם כי כמות הסרטים העלילתיים קטנה יחסית. הממשק פשוט להבנה ונקי לעין וחלק גדול מהתכנים נראה טוב, זה אמנם לא 1080p מלא, אבל אין יותר מדי הפרעות דחיסה והתמונה פשוט נראית מעט רכה לעין וחלקה.  


 (צילום: dtown) (צילום: dtown)
(צילום: dtown)

 

רמקולים איכותיים

איכות צליל מצויינת – במוזיקה ובמיוחד בסרטים עם פיזור צליל היקפי משכנע בהחלט. שימו מצב ״צליל חכם״ שמתאים באופון אוטומטי את מצב הצליל בהתאם לתוכן וזהו. מערכת רמקולים (ארבעה ערוצים עם סאב וופר בהספק כולל של 70 וואט) מתוצרת הרמן קרדון עושה בהחלט את העבודה ובשילוב שטח הפנים הגדול יחסית בזכות גודל המסך, יש גם אפקט של סראונד, למשל בסצינת המסיבה ביס מן מרגישים פיזור של הקולות בחלל

 

סיכום 

כאמור, המסך הספציפי הזה 77EG979Y לא יגיע לרוב המוחלט של בתי הצרכנים בישראל – דגם ה-77״ יקר מדי בנקודת זמן זו. הוא בעיקר מהווה "מראה כיוון" של עתיד הטלוויזיות בעוד אחיו הקטנים יותר מעט יותר נגישים לצרכן.

 

טכנולוגיית ה-OLED מציגה כאן את היתרונות שלה על פני מסכי LED LCD המוכרים. חובבי הווידאו מקבלים כאן שילוב פנטסטי של שחור מקסימלי, רזולוצייה מלאה וניגודיות בשמיים וכל זאת מבלי לסבול מכל מיני טריקים לא מושלמים של הבהובי אור וטכניקות שליטה מיותרות בכל מיני מנורות מאחור. רק זכרו כי ניצול מקסימלי של איכות המסך יתבצע בעיקר עם תכני 4K שעדיין אינם פופולריים במיוחד, אופציה שנייה היא תכני 1080p שאינם דחוסים יותר מדי - אחרת תקבלו תופעות של רעש גרעיני ודחיסה דיגיטלית שיבלטו בחלק מהתכנים.

 

עם תכנים איכותיים - איכות התמונה עוצרת נשימה עם חדות וצבעוניות בוהקת, בעוד שילוב רמקולים מצויינים משלים את החוויה הקולנועית.

 

בנוסף, מערכת ההפעלה WebOS 2.0 בהחלט נעה בכיוון הנכון, עם ממשק נוח להפעלה ביחד עם השלט המצביע. גם השילוב של שירות סלקום TV מוצלח וביחד עם מקלט עידן פלוס וסטרימר פנימי הופכים את המסך למכונת וידאו משומנת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים