שתף קטע נבחר

כך הודו מנסה להוביל את התחום הטכנולוגי

מחקר שבו השתתפו 12,365 תלמידי תיכון בהודו חושף את התנהלותם בגלישה ברשת ובשימוש בטלפונים חכמים. מנכ"ל חברה בת של טאטא: "העובדים ההודים נחשבים לחרוצים מאוד. בניגוד לישראלים, לא כל עובד הודי רוצה להיות מנהל"

ממצאי סקר שנערך בהודו מצביעים על כך שבניגוד לתדמית ה-Low Tech שאנו מייחסים להודים, בני הנוער שם הופכים לטכנו-דיגיטליים. תוצאות המחקר מספקות הסבר מצוין להפיכתה של הודו בשנים האחרונות למרכז ההייטק החדש של העולם, ולהצלחתן של חברות הודיות לזכות במכרזי ענק בינלאומיים בתחום הטכנולוגיה, כולל בישראל. הסקר נוהל על-ידי טאטא שירותי יעוץ (TCS), המספקת שירותי IT.

 

מהסקר, שבו השתתפו 12,365 תלמידי תיכון מ-14 ערים בהודו, עולה כי אוכלוסיית דור ה-״פוסט מילניום״ היא חברתית למדי, ויותר מ-75% גולשים ברשת האינטרנט שעה ביום. עם זאת, בני הנוער עדיין מחשיבים את תקשורת ה"פנים אל פנים" כדרך העדיפה לתקשורת עם חברים (36%), אם כי 46% מהמשיבים ענו כי הם שומרים על קשר באמצעות וידיאו צ׳אט.

 

כשזה מגיע להעברת מסרים מיידיים, WhatsApp היא ללא כל ספק הפלטפורמה הפופולרית ביותר להעברת מסרים מיידיים (58%) ואחריה המסרונים (SMS) - 20%. מחשבים שולחניים ומחשבים ניידים הם הדרך הנפוצה ביותר לגישה לאינטרנט (55%), לאחר מכן גלישה באמצעות הסמארטפונים (30%).

 

תלמידים בהודו. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תלמידים בהודו. ארכיון(צילום: רויטרס)

 

עוד עולה מהסקר כי 7 מכל 10 נערים בהודו השיבו כי המדיות החברתיות עוזרת להם להישאר מודעים לסביבתם ומסייעות להם לשמור על קשר עם חבריהם וקרוביהם. ל-9 מכל 10 יש חשבון בפייסבוק ו-52% חברים בלפחות קבוצה חברתית אחת בפייסבוק.

 

ל-65% יש חשבון גוגל+ ; 6 מתוך 10 משתמשים בוואטספ. 4 מכל 10 משתמשים בטוויטר - כוכבי ספורט (66%), מפורסמים (55%) וכוכבי סרטים (54%) הם הנעקבים ביותר על-ידי תלמידי התיכון ההודים.

 

עוד עולה מהסקר כי 52% מהנערים בהודו אמרו כי פעילויותיהם ברשת נעשות במעקב על-ידי הוריהם. מאלו שהוריהם עוקבים אחר פעילותם ברשת, יותר מחצי נתנו להוריהם את סיסמאות הגישה לחשבונות שלהם באינטרנט.

 

"הכול מתחיל בתיכון"

איל מוסקל, מנכ"ל TCS ישראל, חברת בת של תאגיד הענק TATA, אומר: "הודו נחשבת כבר שנים רבות למרכז הנדסה וטכנולוגיה בינלאומי, ולא בכדי פרויקטים בינלאומיים רבים, כולל מישראל, מבוצעים בסיוע של טכנולוגיות וידע הודים".

 

הוא הוסיף כי "בניגוד לתדמית ה Low Tech שנהוג לייחס לעתים להודים, בתי הספר מעניקים דגש רב ומשמעותי על הקניית כלים רבים, שיאפשרו להודים להשתלב בעשייה בינלאומית בתחומים שונים, ובפרט בתחום הטכנולוגי. בזכות מדיניות ממשלתית זו, שהחלה כבר לפני מספר שנים, כיום הודו היא הספק הגדול בעולם של מהנדסים איכותיים לתעשיית הייטק העולמית. ישראלי שייכנס לתיכון בהודו יבחין מיד בפער בין התפיסה הרווחת והשגויה לגבי אימוץ טכנולוגיות על יד ההודים. כמו בישראל, גם בהודו, בני הנוער מאמצים טכנולוגית בקצב מסחרר, והמדינה בהחלט מעודדת זאת".

 

מוסקל הוסיף כי "למעשה, הודו שמה לה למטרה להוביל בגאון את תחום הטכנולוגיה בעולם, וזה מתחיל כבר מהתיכון, בדגש על לימודי מתמטיקה, אימוץ טכנולוגיות חדשניות וחינוך לסדר ויסודיות. כבר היום שמם של המהנדסים ההודים הולך לפניהם בכל רחבי העולם. בארצות-הברית כבר הבינו מזמן שבזכות תפיסת חינוך זו, הודו היא מקור למהנדסי טכנולוגיה איכותיים, והסימבול לכך הוא שאפילו מיקרוסופט הגדולה מינתה לאחרונה מנכ'"ל הודי שיוביל את החברה בדרכה החדשה. ארגונים גדולים בעולם, כמו גם בישראל, מעדיפים לא פעם להסתייע בשירותיהם של מהנדסים הודיים, על פני אלו המקומיים, וממש לא רק בגלל המחיר הנמוך יחסית – האיכות המקצועית ונהלי הסדר, הארגון והיסודיות, הם אלו המשמעותיים. מגמה זו רק הולכת ומתחזקת לאורך העשור האחרון".

 

לדבריו, "מדובר בתרבות המקדשת את החריצות, ואכן העובדים ההודים נחשבים לחרוצים מאוד. בניגוד לישראלים, לא כל עובד הודי רוצה להיות מנהל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ארכיון
צילום: AFP
איל מוסקל, מנכ"ל TCS ישראל
מומלצים