שתף קטע נבחר

ועדת השרים: בעד כלבי נחייה ועונשי מאסר למתעללים בחיות

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת חוק של שר הרווחה, חיים כץ, שנועדה לאסור אפלייה ממקומות ציבוריים של משפחות אומנה ומדריכים של כלבים המיועדים לשמש ככלבי נחייה לעיוורים. בנוסף, אושרה הצעת חוק של ח"כ איציק שמולי אליה הצטרפו 80 ח"כים נוספים, להגדלת עונש מאסר למתעללים בבע"ח לחמש שנים ומניעת המרת עונש מאסר בקנס כספי

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק של שר הרווחה, ח"כ חיים כץ (ליכוד) לאיסור אפליית אנשים המשמשים כמדריכים ומשפחות אומנה לכלבים וגורים המצויים במהלך הכשרתם לשמש ככלבי נחייה לעיוורים.

 

במהלך הליך ההכשרה, שוהים הכלבים אצל משפחות אומנה בתקופות של שנה עד כשנה וחצי. במהלך התקופה נחשפים הגורים למצבים בהם יצטרכו להתמודד בתפקידם ככלבי נחייה, ביניהם הליכה ברחובות העיר, נסיעה בתחבורה ציבורית וכניסה למקומות ציבוריים הומי אדם. כיום החוק אוסר אפלייה רק לאוכלוסיית העיוורים המלווים בכלבי נחייה.

 

הצעת החוק נועדה למנוע איסור כניסה של אותן משפחות אומנות ומדריכי כלבים המלווים בכלבים במהלך תקופת ההכשרה למקומות ציבוריים ושימוש בתחבורה ציבורית. כמו כן, תיאסר גביית תשלום בכניסה למקום ציבורי, שימוש במתקן או שימוש בתחבורה ציבורית לאותם אנשים המלווים בכלבי נחייה.

 

 (צילום: sutterstock)
(צילום: sutterstock)
 

בהצעת החוק הוצעה גם אפשרות להגיש תביעה אזרחית בנוסף לאיסורים הפליליים הקבועים בחוק כנגד אפליית עיוורים המלווים בכלבי נחייה. יש לציין כי הצעת חוק פרטית זהה הוגשה בחודש שעבר על ידי ח"כ אילן גילאון (מרצ) וח"כ מיקי רוזנטל (העבודה) והיא תוצמד להצעת החוק הממשלתית שהוגשה במקביל.

 

 (צילום: sutterstock)
(צילום: sutterstock)

 

חמש שנות מאסר על התעללות בבע"ח

ועדת השרים אישרה הצעת חוק נוספת שהוגשה על ידי ח"כ איציק שמולי (עבודה) ו-80 חברי כנסת נוספים מכל קצוות הקשת הפוליטית ונועדה להגדיל את עונש המאסר למתעללים שיורשעו בעבירות התעללות בבעלי חיים, משלוש שנות מאסר לחמש שנות מאסר.

 

עד כה, העונש המירבי על התאכזרות והתעללות בבעלי חיים הוגדר בחוק כשלוש שנות מאסר או קנס בגובה של כ-226 אלף שקלים. לדברי יוזמי הצעת החוק, בפועל, רק חלק קטן ממקרי ההתעללות מגיעים לידיעת הרשויות והעונשים הניתנים למורשעים אינם מהווים הרתעה או ענישה הולמת למעשים.

 

 (צילום: sutterstock)
(צילום: sutterstock)
 

הצעת החוק קובעת כי תוחמר הענישה בגין התעללות בבעלי חיים לתקופה של עד חמש שנות מאסר ולא תתאפשר המרת עונש המאסר בקנס כספי. 

 

"התעללות בבעלי חיים איננה רק פגיעה נוראית בבעלי החיים האומללים, אלא מהווה סמן להתדרדרותה המוסרית והחברתית של החברה הישראלית. קשה להשלים עם מציאות בה העונש המקסימלי בגין גניבה הינו שבע שנות מאסר, ואילו העונש בגין התעללות בבעל חיים חי ונושם הינו שלוש שנות מאסר בלבד, אותן ניתן להמיר בקלות לעונש מאסר על תנאי או קנס כספי בלבד", כך נכתב בהצעת החוק. "תיקון החוק יבהיר כי ההגנה על בעלי החיים הינה תכלית חשובה ומרכזית בהתפתחותה המוסרית של החברה והתרבות בישראל". 

 

בעמותת "תנו לחיות לחיות" שיזמו את הצעת החוק שהובאה לאישור הכנסת בירכו על אישורה. "חשיבותה של הצעת החוק היא כפולה – ראשית, בהחמרת הענישה והעברת מסר למערכת המשפט כי יש לנהוג ביד תקיפה עם מתעללים בבעלי חיים; ושנית, בהצהרה הטמונה בהצעת החוק על פיה המחוקק בישראל מוצא לנכון להדגיש את החשיבות שבהגנה על בעלי החיים ורואה בכך תכלית מרכזית וחשובה".

 

בחודש שעבר אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה סדרת תיקונים לחוק צער בעלי חיים שהגיש שר החקלאות ופיתוח הכפר, אורי אריאל. בין התיקונים הבולטים: העלאת עונש מאסר בפועל משלוש שנים לארבע שנים, למי שיימצא אדם בגרימת סבל חמור ומכוון לבעל חיים, הטלת אחריות פלילית על מי שמגדל בעלי חיים כעסק או עומד בראש תאגיד שבו אירעה התעללות ואיסור למורשעים בהתעללות להחזיק בבע"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ג'ורג' גינסברג
השר חיים כץ. להשוות את תנאי המשפחות והמדריכים של כלבי נחייה בהכשרה לאוכלוסיית העיוורים
צילום: ג'ורג' גינסברג
צילום: רעות רימרמן
ח"כ אציק שמולי. "ההגנה על בעלי החיים הינה תכלית חשובה ומרכזית בהתפתחותה המוסרית של החברה והתרבות"
צילום: רעות רימרמן
מומלצים