שתף קטע נבחר

שיעור טרור: ארגון המורים נגד הסתה פלסטינית

נציגי 100 ארגוני מורים מרחבי העולם ישתתפו בכנס בקנדה, שבמהלכו צפויות לעלות הצעות החלטה נגד מדיניות ישראל מול הפלסטינים. משתתפי הכנס יקבלו חוברת הסברה שחיבר ארגון המורים, ובה פירוט על הסתה בתקשורת הפלסטינית. "מקווה שנצליח לשכנע", אמר יו"ר הארגון רן ארז

"בבתי הספר הישראליים התלמידים שרים שירים לשלום, בעוד המורים ברשות הפלסטינית מלמדים את תלמידיהם שנאה וטרור". על רקע הדיווח לפני שבועיים בחדשות 10, שלפיו הסתדרות המורים חתמה לקראת קונגרס חינוך שיתקיים בקנדה על מסמך שקורא לחרם על ההתנחלויות, הפיק ארגון המורים העל יסודיים חוברת שתחולק לכל המשתתפים בכנס. בחוברת רוכזו תכנים אנטישמיים נגד ישראל, שמשודרים בתקשורת הפלסטינית ובכללה בטלוויזיה החינוכית הפלסטינית.

 

לעיון בתוכני החוברת - לחצו כאן 

 

בכנס שיתקיים היום (ד') באוטאווה ישתתפו נציגים של 100 ארגוני מורים מרחבי העולם, בהם גם הארגונים הישראליים. במהלך הדיונים שיימשכו חמישה ימים צפויות לעלות בין היתר גם הצעות החלטה קשות נגד ישראל "ומדיניותה אל מול העם הפלסטיני". על מנת להתמודד עם הצעות האלה, שכר ארגון המורים את שירותיו של מכון מחקר "מבט לתקשורת הפלסטינית" בראשותו של איתמר מרכוס, כחלק מתוכנית המאבק שלו בהצעת ההחלטה נגד ישראל.

 

במסמך שעליו דווח בחדשות 10 חתמה הסתדרות המורים על כך ש"הכיבוש הישראלי הנמשך בגדה המערבית, קיומן של התנחלויות ישראליות בלתי חוקיות שם, והשפעתם על חיי פלסטינים כולל גישה למים, יחד עם המצור על עזה, כופים מגבלות חמורות על ההתפתחות הכלכלית והחברתית הפלסטינית".

 

לאחר מכן פורסם באתר הסתדרות המורים כי לפני כחודש התקיימה פגישה בין נציגיהם לבין נציגי ארגוני מורים ממדינות אחרות שביקשו לגנות את מדינת ישראל, בין היתר "על הטבח המתמשך והכיבוש הברברי של עזה", וביקשו להכריז על זכותם של הפלסטינים לשוב לבתיהם. מטרת הפגישה, כך לדברי הסתדרות המורים, הייתה לרכך את הצעות ההחלטה הקשות שהוגשו נגד ישראל.

 

עוד ציינה הסתדרות המורים כי במסמך שנחתם ישנן נקודות נוספות שכללו דחייה של כל חמרי הלימוד המסיתים לשנאה גזענית ואתנית והכרה כי הסיכויים ארוכי הטווח לשלום תלויים בהקמת מדינה פלסטינית ברת קיימא, קריאה למנהיגים של ישראל ושל הרשות הפלסטינית להיכנס למשא ומתן ישיר באמונה טובה ולהשיג הסכם שלום לשני הצדדים.

 

בהסתדרות המורים הסבירו אז כי "בקבלת הצעות החלטה אלה הצלחנו למנוע אזכור של החלטת האו"ם 194 בדבר זכות השיבה, מנענו גינוי לחיל האוויר על הפצצותיו בעזה, והתקבלה דרישתנו להקים ועדת מומחים ניטראלית שתבחן את ספרי הלימוד ותגיש מסקנות והצעות פעולה על מנת למנוע הסתה".

 

בחוברת שהכין ארגון המורים העל יסודיים בשפה האנגלית רוכזו בין היתר שמות של בתי ספר בשטחי הרשות הפלסטינית שנקראים על שם טרוריסטים וראשי חוליות טרור שרצחו יהודים

וכן התבטאויות של נערים וילדים בתקשורת שקראו להרג יהודים ולכיבוש מדינת ישראל.

 

"הצביעות של חלק מארגוני המורים בכנס היא בלתי נסבלת", אמר יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז. "אני מורה ואזרח גאה ולא אתן לאף ארגון לקרוא לחרם על מדינת ישראל, לא אתן יד לקריאות אנטישמיות נגד יהודים ומדינת ישראל. אנחנו נתנגד נחרצות להצעות שיועלו בוועידה, גם אם נהיה היחידים שיעשו זאת. אני תקווה שנצליח לשכנע מדינות וארגונים אחרים שהדרך של ארגוני המורים היא שיתוף פעולה ולא מאבקים פוליטיים וגינויים, אחרת הסכסוך בינינו לבין הפלסטינים יימשך דורות רבים".

 

ארז ציין כי שלח באחרונה מכתב בנושא לראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו הסביר כי מדי שנתיים מתקיים הקונגרס העולמי שבמסגרתו ארגון המורים והסתדרות המורים נאבקים נגד המגמות לגינוי ישראל, החרמתה ואף הוצאתה מהארגון הבינלאומי. ארז הדגיש במכתב כי לפני כמה חודשים פנה בנושא למנכ"ל משרד החוץ וביקש סיוע בהעברת המסרים ועזרה נוספת בתחום ההסברה, אך טרם זכה למענה. לדברי ארז, גם למכתב זה הוא לא נענה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יו"ר ארגון המורים ארז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים