שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קרין גורן אופה: קרקר שומשום מלוח
    מחפשים נשנוש טעים ובריא שלא דורש עבודה קשה? כוהנת האפייה קרין גורן מגישה קרקר שומשום מלוח שאי אפשר להפסיק לאכול

    במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    קרקר שומשום מלוח

    אם אתם לקוחות חוזרים של קרקר-בריאות יקר בחנויות הטבע, שווה לכם לנסות להכין את המתכון הזה לקרקרים תוצרת בית. הם מוצלחים במיוחד וכל כך קלים להכנה. רק תיזהרו, בתור נשנוש ביתי הם מסוכנים – לפני שתרגישו תגלו שהיד שלכם נשלחת שוב לצנצנת. אני מגוונת ומקשטת אותם לפעמים גם בבצל מטוגן יבש, תבלינים, גרעינים או תוספות אחרות.

     

    המצרכים ל-2 תבניות תנור (כ-50 קרקרים): 

    1 כוס קמח שיפון מלא (150 גר') - אפשר גם קמח חיטה מלא או קמח כוסמין

    1 כוס שיבולת שועל לבישול מהיר (100 גר')

    2 כפיות שטוחות מלח

    2 כפות שמן זית

    2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)

    1 כוס שומשום (1/2 לבצק ו-1/2 לקישוט)

    תרסיס שמן פאם קנולה

     (צילו: נועם פריסמן)
    (צילו: נועם פריסמן)

    אופן ההכנה: 

    1. בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר לתערובת נוזלית מאוד (שימו לב: שומרים חצי כוס שומשום לקישוט).
    2. מוזגים את התערובת לתבניות עם נייר אפייה משומן, ומשטחים בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את השומשום שנשאר.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים את התבניות לרגע, וחותכים לקרקרים (זהירות! חם).
    4. מנמיכים את החום לטמפרטורה של 140 מעלות ואופים עוד שעה, לייבוש מלא.
    5. מצננים. שוברים לקרקרים לפי הסימון, ושומרים בקופסה סגורה.

     


    פרסום ראשון: 10.09.15, 12:02
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קרין גורן אופה: קרקר שומשום מלוח"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים