שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קרין גורן אופה: עוגיות טחינה עם קיצורי דרך
    מחפשים משהו טעים לפתוח איתו את היום או נשנוש קל לשעות אחר הצהריים? כוהנת האפייה קרין גורן מגישה עוגיות טחינה קלות להכנה וטעימות במיוחד

     

    במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוגיות טחינה עם קיצורי דרך

    העוגיות האלה הן שדרוג למתכון של בני סיידא, האחד והיחיד. גם מהמתכון המקורי של סיידא התקבלו עוגיות מעולות, במעט מאוד עבודה. בגרסה שלי יש קיצורי דרך לעצלנים במיוחד: את החמאה אני ממיסה ואז מערבבת הכל יחד בלי מיקסר, ובמקום לגלגל לכדורים אני מועכת את הבצק בידיים וחותכת לריבועים.

     

    המצרכים: 

    1 כוס טחינה גולמית אחווה

    1 כוס סוכר (200 גר')

    200 גר' חמאה מומסת

    1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גר')

    תרסיס שמן פאם קנולה

     

    לקישוט: 

    1 כוס פקאנים

     (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים בקערה טחינה גולמית, סוכר וחמאה מומסת. מנפים פנימה קמח תופח, ומערבבים לבצק רך אבל לא דביק.
    2. על נייר אפייה משומן מועכים בידיים את הבצק למלבן בעובי כ-1 ס"מ.
    3. חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס"מ). לוחצים פקאן למרכז כל ריבוע.
    4. מפרידים לעוגיות, ומניחים במרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה (העוגיות תופחות במהלך האפייה).
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים קצת לפני שאוכלים (כשהעוגיות חמות הן מתפוררות). 

     


    פרסום ראשון: 10.09.15, 12:02
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קרין גורן אופה: עוגיות טחינה עם קיצורי דרך"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים