שתף קטע נבחר

תלמידים מול עיריית נתניה: "גם לנו מגיע ללמוד"

עקב ליקויי בטיחות שגרמה הסערה נסגר בית הספר הדר ישראל, ועשרות תלמידיו נותו בבתיהם מתחילת השבוע. להוים ולתלמידים טענות לראש העירייה: "לא אכפת לה מאיתנו". העירייה: "פעלו ללא תיאום"

  

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

נתניה: מפגינים מול העירייה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
נתניה: מפגינים מול העירייה(צילום: עידו ארז)

150 תלמידי בית הספר הממלכתי הדר ישראל הפגינו הבוקר (יום ד') עם הוריהם מול עיריית נתניה במחאה על שבית הספר בשכונת דורה נסגר עקב ליקויי בטיחות שהתגלו בתחיל השבוע עם פרוץ הסערה. "ראשת העיר מחזירה אותנו לתקופת המעברות", טענו.  

 

בית הספר משתתף בפיילוט של משרד החינוך שבו תלמידים חרדים לומדים במסגרת החינוך הממלכתי. יו"ר ועד ההורים, יוסף בן-שמחון, סיפר כי ההצטרפות לתוכנית גררה ביקורת קשה מהקהילות הספרדיות והליטאיות. "בית הספר שלנו ממוקם בבית בשכונת דורה, אנחנו קולטים את כל סוגי האוכלוסייה, גם לחינוך מיוחד. בחודשיים האחרונים ביקשנו מבנה מתאים, מה גם שלידינו עומדים שני בתי ספר סגורים עקב חוסר רישום. אבל בקשותינו לא נענו. כבר חודשיים אנחנו מבקשים להיפגש עם ראשת העיר, מרים פיירברג, אך לא נענינו".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

בית הספר סגור עקב ליקויי בטיחות (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
בית הספר סגור עקב ליקויי בטיחות(צילום: עידו ארז)
  

ביום ראשון בעקבות הסופה נגרמו נזקים כבדים שהובילו לליקויי בטיחות בבית הספר. בן שמחון סיפר כי מהנדס העירייה אסר כניסה למקום. "מאז התלמידים נמצאים בית, גם תלמידי החינוך המיוחד. זה בלתי נסבל - הסכמנו להשתתף בפיילוט אבל אין לנו היכן ללמוד. כשהיינו במסגרת החינוך החרדי הבלתי מוכר, פיירברג הייתה מסייעת לנו בתקציבים. היום כאשר אנחנו לומדים במסגרת החינוך הממלכתי ואף לימודי ליבה כפי שנדרש, לא אכפת לה מאיתנו והיא מזלזלת בנו".

  

בהפגנה נשאו התלמידים וההורים שלטים: "מרים, אנחנו לא פושעים, למה נלמד בצינוק"; "למה לא מגיע לנו מגרש בבית הספר"; "מרים גם אנחנו רוצים ללמוד בכיתה אמיתית כמו כל ילדי נתניה", ועוד. בן שמחון הוסיף: "בית הספר ממוקם בשכונה נחשלת גם ככה. מרים רוצה שנחזור למעברות".

 

מעיריית נתניה נמסר, כי הנהלת בית הספר שכרה את המבנה על דעתה ועל חשבונה, וקלטה תלמידים ללא תיאום עם העירייה. "בשל הסערה נגרמו  נזקים שמטופלים כבר מאתמול. לתלמידים הוצעו חדרי לימוד חלופיים עד לסיום התיקונים. לצערנו, ההורים וההנהלה הביעו התנגדות להצעה משום שהם מנהלים מאבק לקבלת בית ספר אחר בשכונה.

 

"כפי שהובהר להם, מבנים אלה מיועדים לאכלס בתי ספר אחרים, כחלק מתכנון כולל של צרכי החינוך בעיר. מנכ"ל העירייה נפגש עם נציגות הורי בית הספר וכן נקבעה פגישה עם המפקח של החינוך הממלכתי-חרדי, יחד עם נציגות ההורים. כידוע למשרד החינוך הסמכות לאשר ולהקים בתי ספר חדשים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מפגינים מול העירייה
צילום: עידו ארז
מומלצים