yed300250
הכי מטוקבקות
    מצפה אופיר. פיקניק מול הנוף הנפלא של הכינרת | צילום: אפי שריר
    מסלול • 08.11.2015
    חופשה על רמה
    רגע לפני שהקור הגדול מגיע: מסע בין צימרים מפנקים, מסעדות משובחות, מעיינות סודיים ומטעים אקזוטיים ברמת הגולן
    יקיר אלקריב

    מכל חלקי הארץ, רמת הגולן אהובה עליי במיוחד. אולי זה הגובה, אולי הכינרת התכולה הנשקפת מכל עבר ואולי התושבים מסבירי הפנים, שפיתחו שם במשך השנים תעשיית תיירות ואירוח נפלאה, עם צימרים, מסעדות ואפשרות לטיולים באתרים שחלקם נראים היטב מרחוק ואחרים נחבאים מהעין. בקיץ אמנם חם מאוד ובחורף קר מאוד, אבל בעונות הביניים תענוג לטייל כאן, במיוחד עבור מי שמגיע מתל־אביב ומגלה את האוויר הקר והיבש של הגולן.

     

    בסיס לטיולי כוכב

     

    עשרות ואולי מאות צימרים ברמות שונות של נוחות ומחיר רק מחכים בגולן למשפחות שיתארחו בהם, כך שאפשרויות הלינה כאן כמעט בלתי־מוגבלות. אנחנו התאכסנו הפעם בצימרים המקסימים של ג'ימי ג'יפ ואשתו ציפי, הנמצאים בגבעת־יואב. מדובר בארבעה צימרים חדשים יחסית ונוחים מאוד, הבנויים זה מול זה, כך שהם יכולים לאפשר לינה משותפת לארבע משפחות גדולות המבקשות לטייל יחד. מיקומו המרכזי של היישוב (שהוא הראשון שעלה על הקרקע ברמת הגולן בשנת 68') מאפשר טיול בשיטת הכוכב — יוצאים בכל יום בבוקר מהצימר וחוזרים אליו אחרי הצהריים או בערב.

     

    ולימון? מוסיף המון

     

    עין פיק. בריכה של מים קרים וצלולים
    עין פיק. בריכה של מים קרים וצלולים

     

     

    עדיין בגבעת־יואב, אפשר לאכול ארוחת בוקר מקסימה לגמרי אצל רותי ספונדר בלימונטו. רותי, שהייתה במשך שנים מחנכת ומנהלת בית הספר המקומי, מטפחת בימים אלה מטעי לימון, ומכינה מהפרי החמוץ כל מוצר אפשרי. בארוחת הבוקר המעולה שלה (55 שקל למבוגר), הכוללת את כל הפינוקים המקובלים, היו גם לימונדה קרה, גם סלט של לימון כבוש וגם ריבת תות עם לימון.

     

    רותי ספונדר, לימונטו: 052־2258418

     

    השופרות של שמעון

     

    ואם אתם כבר שם, עשו לעצמכם טובה, חצו את הכביש ואל תחמיצו ביקור ממש ממול, אצל שמעון קינן מ"קול שופר", אחד מייצרני השופרות הבודדים בעולם. עם השנים הפך שמעון את הפרזנטציה של המפעל הייחודי שלו לסוג של מופע סטנד־אפ. תוכלו ללמוד ממנו איך בדיוק מכינים שופר, מה ההבדלים בין השופרות של העדות השונות, מהו מחירו הממוצע של שופר ומתי הוא נחשב לפסול. לקינוח תוכלו להתאמן, בהדרכתו של שמעון, בתקיעות בשלל סגנונות. תענוג. קול שופר, גבעת־יואב: 050־3732459

     

    מסעדת זיגל. קדרות של תבשילי בשר
    מסעדת זיגל. קדרות של תבשילי בשר

     

     

    בג'יפ של ג'ימי

    טיול ג'יפים בגולן ביום יפה הוא הרפתקה נהדרת לכל המשפחה. יצאנו עם ג'ימי שעל לטיול בן שעתיים על אחד הג'יפים שלו. זה החל במרעה של עדר הבקר שלו, נמשך בערוץ נחל סמך וטיפס משם מעלה למצפה אופיר, שנקרא על שם בנו הבכור שנפטר ממחלה קשה לפני 29 שנים. ממרומי מצפה אופיר נשקפת הכינרת כולה, משפך הירדן בצפון, עם טבריה ממש ממול, ועד לדגניה בדרום. מול הנוף הנפלא הזה אפשר ואפילו רצוי לערוך במקום פיקניק. תוך כדי הטיול מצפה לנו הפתעה: מטעי קקטוסים. מתברר שהם שייכים לחקלאי בשם רמי גור, המגדל פירות טרופיים אקזוטיים ליצוא. עוד נחזור אליו.

     

    ג'ימי ג'יפ: 04־6763406

     

    jimyjeep@gmail.com

     

    ג'ימי ג'יפ. צימרים, פרות וטיולי שטח
    ג'ימי ג'יפ. צימרים, פרות וטיולי שטח

     

     

    בדרך אל הבריכה

     

    במרחק נסיעה קצרה ממצפה אופיר נמצאת הבריכה הנחבאת של עין פיק. הולכים כמה מאות מטרים מהכביש בדרך עפר ששופצה לאחרונה ומתחילה סמוך לצומת אפיק. מכאן יורדים שוב במדרגות בזלת מסודרות (בערך 7־5 דקות) עד שמגיעים לבריכה קטנה ומוצלת של מים קרים וצלולים שסביבה הונחו לאחרונה גם ספסלי עץ. קצת למעלה יותר, בין עצי תאנה, נמצא המעיין עצמו שקיבל את שמו מכפר סורי נטוש בשם פיק, ששימר כנראה את שמו של היישוב הקדום אפק.

     

    ההמבורגר שלא נגמר

     

    לא חסרות מסעדות טובות בגולן, אבל בסופי שבוע תופתעו אולי לגלות שרובן סגורות בגלל הכשרות. שלוש מסעדות טובות (ולא כשרות) פועלות גם בשבתות: בזיגל, הנמצאת בכפר האמנים אניעם, תמצאו קדרות של תבשילי בשר, כריכים מהמעדנייה, פסטות וגולת הכותרת — מנות זוגיות גדולות המכילות קילו של נתחי בשר משובחים ואפילו המבוגר השוקל קילו. הסועד שמצליח להתגבר עליו מקבל חולצה מתנה.

     

    לימונטו. ולקינוח: ריבת תות עם לימון
    לימונטו. ולקינוח: ריבת תות עם לימון

     

     

    עוד מסעדה מצוינת שתמיד כיף לחזור אליה תמיד היא הברוהאוס, הנמצאת בקצרין, בתוך מבשלת הבירה של הגולן. גם כאן התפריט מורכב ממנות בשריות ייחודיות, אבל אנחנו אכלנו סלטים, מרקים וגם מנות דג לא רעות. וכמובן, לא ויתרנו על הבירות המעולות של מבשלת הגולן. נכון שאת הבירות האלה אפשר להשיג היום בכל חלקי הארץ, אבל כאן הן גם טריות מאוד, יתרון משמעותי כשמדובר בבירה.

     

    מעט צפונה, במושב רמות, כדאי לעצור במסעדה המעולה מושבוצ (שילוב של מושב וקיבוץ). גם כאן מדובר קודם כל במסעדת בשרים מצוינת. אנחנו אכלנו בה המבורגר אנטרקוט מעולה, פורל בגריל עם תפוחי אדמה ושתי מנות ילדים. נחמד היה לגלות שוב מסעדה ששומרת על רמה גבוהה של אוכל ושירות.

     

    מסעדת זיגל, אניעם: 04־6999855

     

    מסעדת ברוהאוס הגולן, קצרין: 050־9995490

     

    שמעון קינן. להתאמן בתקיעת שופר
    שמעון קינן. להתאמן בתקיעת שופר

     

     

    מסעדת מושבוצ, רמות: 04־6795095

     

    הקקטוסים של רמי

     

    בדרך הביתה עברנו שוב בגבעת יואב כדי לבקר בחממות של רמי גור המגדל פירות טרופיים, שהם למעשה פירות של צמחי קקטוס, בהם הקובו והפיטאיה האדומה והצהובה. הפירות עצמם יפהפיים וטעימים מאוד (טעמם הוא שילוב של תפוח, אגס ואננס), אבל הם אינם משווקים בארץ אלא מיועדים ליצוא. אתם תוכלו למצוא אותם אולי מדי פעם בחנויות המובחרות, ולשלם עבורם הרבה כסף.

     

     

    הקקטוסים של רמי. שילוב של תפוח, אגס ואננס
    הקקטוסים של רמי. שילוב של תפוח, אגס ואננס

     


    פרסום ראשון: 08.11.15 , 12:34
    yed660100