שתף קטע נבחר

אחרי הונגריה: מקדוניה הציבה גדר נגד מהגרים

כשברקע פיגועי פריז: גם מקדוניה, נקודת מעבר ראשית של המהגרים בדרכם למערב אירופה, מציבה גדר "כדי לפקח יותר טוב על מי שנכנס"

חיילים מצבא מקדוניה החלו היום (שבת) לפרוס גדר בגבול הדרומי של המדינה עם יוון, אף שמקדוניה הודיעה כי היא אינה מתכוונת לסגור לגמרי את הגבול בפני פליטים הבורחים ממדינות מוכות מלחמה בדרכם למזרח אירופה. מקדוניה, נזכיר, היא נקודת מעבר ראשית של מהגרים בדרכם לאירופה בחודשים האחרונים, והם מגיעים אליה מיוון – שאליה הם מגיעים בדרך כלל בסירות מהים התיכון.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

חיילים מקדונים הציבו הבוקר גדר בגובה של כשלושה מטרים באדמה הבוצית, ובכך התקינו מכשול דומה לזה שהציבה הונגריה בגבול הדרומי שלה בניסיון להרחיק את מאות אלפי המהגרים שחצו את מדינות הבלקן בדרך לאירופה מאז תחילת השנה.

מציבים את הגדר, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מציבים את הגדר, היום(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בשבועיים האחרונים מדינות הנמצאות בדרכם של המהגרים למערב אירופה, כולל מקדוניה, החלו לסרב להכניס מהגרים שאינם מגיעים ממדינות כמו סוריה, עיראק או אפגניסטן שבהן מתחוללת מלחמה, וכתוצאה מכך הצטברו עוד ועוד מהגרים תקועים בגבול מקדוניה-יוון. הפקק שנוצר שם גרם לימים של הפגנות מצד איראנים, פקיסטנים, מרוקנים ויוצאי מדינות אחרות. לפני יומיים הסתערו מהגרים שהפגינו על השוטרים, פרצו את המחסום שלהם ונכנסו לתוך מקדוניה.

 

דובר ממשלת מקדוניה אמר היום כי מטרתה של הגדר החדשה היא "לנתב את זרם האנשים לעמדות המעבר המפוקחות כדי לנהל רישום מסודר שלהם ולהגיש להם סיוע הומניטרי במקרה הצורך. אנחנו רוצים להדגיש שהגבול יישאר פתוח ונאפשר מעבר של אנשים שבאים מאזורים מוכי מלחמה כפי שעשינו עד כה".

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

קשה להתעלם מהעובדה שהצבת הגדר באה בשעה שבאירופה גובר הדיון סביב השאלה האם יש להמשיך לאפשר למהגרים להיכנס בכמויות עצומות שכאלה ליבשת, במיוחד לאחר שנודע כי במתקפת הטרור בפריז השתתפו מחבלים שנכנסו לאירופה במסווה של מהגרים.

 

הונגריה, חברה אחרת באיחוד האירופי, סגרה כבר בספטמבר ובאוקטובר את גבולה הדרומי בפני מהגרים, ואמרה כי הם מהווים

סיכון ביטחוני לביטחון של אירופה, לשגשוגה ול"ערכים הנוצריים" שלה. בעקבות זאת החלו המהגרים לנהור לקרואטיה ולסלובניה, משם הם ממשיכים ברובם לגרמניה, המתקשה גם היא להתמודד עם מספר המהגרים הגדול. לפי הערכות בגרמניה, עד לסוף השנה יגיע מספר המהגרים והפליטים השנתי שנקלט במדינה למיליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מציבים את הגדר החדשה
צילום: רויטרס
מומלצים