שתף קטע נבחר

דו"ח: ישראליות חיות יותר, חולות יותר בסרטן השד

מדו"ח שהוצג בוועדת הבריאות בכנסת אודות בריאות הנשים בישראל, עולה כי תוחלת החיים של הישראליות גבוהה מהממוצע במדינות המפותחות, אך הן גם נמצאות במקום החמישי בשיעור התמותה מסרטן השד

בריאות האשה בישראל נדחקת לפינה. כך עולה מדיון מהיר בוועדת הבריאות של הכנסת בנושא מצוקות רפואיות של נשים במערכת הבריאות הציבורית. את הדיון יזמו חברי הכנסת אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) ורויטל סוויד (המחנה הציוני). במהלך הדיון הציג משרד הבריאות את הנתונים של בריאות הנשים בישראל ביחס ל-OECD.

 

קראו עוד על בריאות נשים:

7 מחלות שאינן מאובחנות בזמן אצל נשים

"סרטן שחלות זו לא מחלה רק של נשים מבוגרות"

קרוהן וקוליטיס בנשים: זה גם משפיע על הפוריות

 

לפי הדו"ח, תוחלת החיים של אישה בישראל גבוהה מהממוצע ב-OECD ועומדת על 83.9 שנים. תוחלת החיים הממוצעת במדינות המפותחות עומדת על 83 שנים, כשיפן מובילה עם 86.6 שנים ומקסיקו בתחתית עם 77.4 שנים.

 

אין זה מפתיע כי מספר הילדים הממוצע לאישה בישראל הוא הגבוה ביותר בקרב מדינות ה-OECD, ועומד על שלושה ילדים. במקום השני, בהפרש ניכר, מקסיקו עם ממוצע של 2.2 ילדים לאשה, והממוצע ב- OECD עומד על 1.7.

 

למרות זאת, בישראל שיעור הניתוחים הקיסריים בישראל הוא הנמוך ביותר בקרב המדינות המפותחות ועומד על 154.3 בכל 1,000 לידות. המספר הממוצע במדינות ה-OECD עומד על 258.7, כשבטורקיה המספר הגבוה ביותר וכל לידה שנייה מסתיימת בניתוח קיסרי.

 

בכל הנוגע לסרטן השד, הנתונים מאכזבים מאוד. רק 70.5% מהנשים בישראל בגילאי 50-69 עברו בשנתיים האחרונות בדיקת ממוגרפיה. מספר זה אמנם גבוה מהממוצע ב-OECD, העומד 58.9% אחוז, אך עדיין רחוק משיעור הנשים שעברו את הבדיקה בפינלנד ובסלובניה - 83%.

 

בנוסף, ישראל נמצאת במקום החמישי בקרב מדינות ה-OECD בשיעור התמותה כתוצאה מסרטן השד: 30.5 מקרי מוות בממוצע לכל 100 אלף נשים, בעוד הממוצע במדינות המפותחות עומד על 24.4/ בקוריאה הדרומית שיעור התמותה הנמוך ביותר כתוצאה מסרטן השד כשרק 7.6 לכל 100 אלף נשים מתות כתוצאה מהמחלה.

 

ייצוג חסר בוועדת סל התרופות

חברי הכנסת דנו גם בייצוג הנשי בוועדת סל התרופות, שנמצאת בשלבים מתקדמים של דיונים לקראת הגשת המלצותיה בעוד כחודש. "לא ייתכן שמתוך 18 חברי ועדת סל התרופות רק שש הן נשים" אמר ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת).

 

ד"ר רקפת בכרך מהמועצה הלאומית לבריאות האישה הוסיפה: "ועדת סל התרופות לא מקבלת באופן עקבי את המלצותינו להכללת טיפולים למחלות 'נשיות' בסל".

 

בדיון השתתפה גם ליקה כהן, חולה בהידראדניטיס סופורטיבה (מחלת עור כרונית האופיינית בעיקר לנשים) שתיארה את הקשיים שלה בהתמודדות עם המחלה בפני חברי הכנסת: "זו מחלה קשה. אנחנו לא יכולות להתלבש ולהתקלח בלבד. אין לה מודעות בקרב הרופאים, וממוצע האבחון שלה אורך שבע שנים", אמרה כהן, "גם הביטוח הלאומי לא מכיר בנו, על אף ש-1% מהנשים באוכלוסייה סובלות ממנה".

 

מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ שולי מועלם-רפאל (הבית היהודי), סיכמה את הדיון ואמרה: "עלינו להטמיע מערכת בריאות בראייה מגדרית. יש להעלות את המודעות למחלות 'השקופות' והלא מוכרות, אשר פוגעות בתפקוד הנשים".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נשים בישראל. שיא במספר הלידות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים