שתף קטע נבחר

מיכאל ברישניקוב: "היצירה החשובה של חיי"

הרקדן האגדי יציג בארץ מופע יחיד שמבוסס על יצירתו של המשורר היהודי חתן פרס נובל, יוסף ברודסקי. "זו היצירה החשובה של חיי", אומר הרקדן על המונודרמה שמוקדשת לחברו הקרוב

הרקדן האגדי, מיכאיל ברישניקוב, יגיע בחודש ינואר הקרוב לישראל עם מונודרמה המבוססת על שיריו של המשורר הרוסי, חתן פרס נובל, יוסף ברודסקי. ברישניקוב יתארח במרכז סוזן דלל בתל אביב ויופיע על הבמה הגדולה החל ב-19 בינואר ולמשך שבוע. מחירי הכרטיסים ינועו בין 490-540 שקלים.

 

"זו העבודה הכי אינטימית שעשיתי יותר מקריירת המחול שלי" (צילום: janis deinats) (צילום: janis deinats)
"זו העבודה הכי אינטימית שעשיתי יותר מקריירת המחול שלי"(צילום: janis deinats)

 

"זו היצירה החשובה של חיי. העבודה הכי אינטימית שעשיתי, יותר מקריירת הריקוד שלי והעבודה בתיאטרון", אומר ברישניקוב. המסע התיאטרלי שמלווה את יצירתו של ברודסקי, מחבריו הקרובים, לאורך השנים, חושף לדבריו רגישות ופגיעות.

 

ברישניקוב נחשף לשיריו של ברודסקי כנער בתקופה בה שירתו היתה אסורה לקריאה.ברודסקי הוחרם ונרדף על ידי השלטונות הסובייטים.

הוא נידון לחמש שנות עבודה בכפייה בסיביר ובשנת 1972 גורש מרוסיה והתיישב בארצות הברית. שנתיים לאחר מכן ערק ברישניקוב למערב ומצא מקלט מדיני בארצות הברית, השניים נפגשו זמן קצר לאחר מכן והפכו לחברים קרובים.

 

"בשירה ובמאמרים שכתב יש פסימיזם ואסקפיזם אבל ברודסקי האמין ביופייה של רוח האדם. השירה היתה מבחינתו התרגול הרוחני הטהור והמקודש מהכל".

 

את ערב היחיד ביים אלביס הרמניס, מנהלו האמנותי של התיאטרון החדש של ריגה. זו ההפקה השנייה של הרמניס שמציגה בישראל. קדמה לה "סיפורי שוקשין", הצגה בהפקת תיאטרון האומות המוסקבאי שהתארחה בפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון שמארח הקאמרי של תל אביב.

 

המחזה שכתב הרמניס עבור ברישניקוב נע לאורך תקופות שונות ביצירתו של המשורר החל משנות ה-50' המוקדמות ועד למותו בשנת 1996. המופע מפגיש בין השניים שוב הפעם למסע דמיוני בעולם המילים הלירי והמורכב של המשורר.

 

"זו עבודה שמשחזרת באמצעות המילה והתנועה, את העולם הרוחני של ברודסקי", אומר ברישניקוב. את המונודרמה הוא מבצע בשפה הרוסית והיא תלווה בכתוביות בעברית. זו לא הפעם הראשונה מקריא ברישניקוב משירתו של ברודסקי. הוא עשה את זה גם בשנת 2003 בסדרת הטלוויזה "סקס והעיר הגדולה" אז שיחק בתפקיד אלכסנדר פטרובסקי, המאהב של הדמות הראשית, קרי ברדשאו. השיר שבחר לקרוא היה "כעבור של שנים".

 

זהו אחד ממספר פרויקטים התיאטרוניים בהם לקח חלק. קדמו לו בין היתר "מכתב לאדם", שיתוף פעולה בינו לבין הבמאי רוברט ווילסון שביים גם את "האישה הזקנה" בו שיחק לצדו של ווילם דפו.

 

זהו ביקורו החמישי של ברישניקוב בישראל. בשנת 2010 הופיע בערב קאמרי שכלל דואט עם הרקדנית השבדית, אגדה בפני עצמה, אנה לגונה. בערב ביצע גם עבודת סולו אינטימית מופלאה בה הוא מנהל דיאלוג בין הרקדן שהיה לבין מי שהוא כיום. במסיבת עיתונאים שערך עם הגעתו לישראל הצהיר: "בקרוב אפסיק לרקוד".

 

שנה לאחר מכן חזר ברישניקוב לישראל הפעם עם הדרמה, "בפריז", המבוססת על סיפור קצר מאת חתן פרס נובל, איוון בונין. את ההצגה ביים דמיטרי קרימוב ולצדו של ברישניקוב שיחקו חברי אנסמבל המעבדה. בשנת 2012 הציג במרכז סוזן דלל את תערוכת הצילומים, "לרקוד בדרך זו", שאת ההכנסות ממכירת הצילומים תרם לקידום יוצרים ישראלים צעירים בתחום המחול.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: janis deinats
מיכאל ברישניקוב. יופיה של רוח האדם
צילום: janis deinats
לאתר ההטבות
מומלצים