שתף קטע נבחר

כותבים נקודה בווטסאפ? מה זה אומר עליכם?

כותבים באנגלית באותיות גדולות? מוסיפים סמיילי להודעה? פרופ' יאיר עמיחי-המבורגר מסביר בראיון לאולפן ב-ynet מה המשמעות ואיך הצד השני מבין אתכם

מחקר חדש בארצות-הברית גילה ששימוש בנקודה בסוף הודעות בוואטסאפ גורם למקבל ההודעה לחשוב שכוונותיו של השולח אינן כנות.

 

 

פרופ' יאיר עמיחי-המבורגר, מומחה לפסיכולוגיה של האינטרנט, מסביר בראיון לאולפן ynet כי הכל בגלל נקודה קטנה. "כשאנחנו מדברים עם בן אדם פנים אל פנים יש לנו שפת גוף. אז אנחנו רואים לדוגמה אם הוא מתוח במיוחד כשהוא אומר מילים מסוימות, אם הוא ממצמץ בעיניים, אם הוא נראה לנו כזה ממש עצבני, אם הוא מכסה את הפנים, את האף, את הפה. כל הדברים האלה הם סוג של אינדקטורים מדדיים, שעוזרים לנו להגדיר האם אדם הוא אמין. באינטרנט אין לנו את זה. ולכן אנחנו משתמשים בכל מידע. נקודה - זה אומר שאדם הוא כאילו מתכנן מה שהוא אומר, סוג של לא מדבר בשטף, הוא לא זורם. זה נותן לנו איזו שהיא תחושה שהוא לא אמין".

 

 

גם מי שכותב באותיות גדולות - מעביר מסר. פרופ' עמיחי-המבורגר: "דוגמה משעשעת - אם לדוגמה אדם שכותב  הודעה תתקע המקלדת וכל האותיות שלו יופיעו בקפיטל, בגדול, תהיה לך הרגשה שהוא כועס עלייך, שקרה משהו, שהוא ממש רותח, למרות שזה יכול להיות משהו ממש טריוויאלי, איזו שהיא טעות נתקע לו הכפתור.

 אבל, נתרגם את זה לאיזושהי משמעות אחרי זה נפגוש אותו ונגיד - מה קרה כעסת? מה עשינו לך? אז יש הרבה דברים כאלו אנחנו מנסים לדלות כל פיסה כל דבר שהוא חריג אז אנחנו משתמשים בו".

 

ומה עם האימוג'י? "בארץ מי שמשתמש יותר בפרצופונים חמודים האלה זה יותר בנות מאשר בנים", אומר פרופ' עמיחי-המבורגר. "אם בן יתחיל להשתנמש בזה באופן - איך אומרים ברפרטואר רחב - זה יראה לנו קצת מוזר, כי יש לנו כאילו הגדרות מה מתאים לאיזו קבוצה ובנות הרבה יותר מביעות רגש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים