שתף קטע נבחר

מתכננים לקחת הלוואה מחברת האשראי? עצרו הכל ובדקו את האפשרות הבאה

הצרכן הישראלי החדש משווה מחירים, מתווכח על כל שקל בחשבון הסלולר שלו וגוזר קופונים לכל קנייה בסופר. לעומת זאת, ישראלים רבים בוחרים בחברות האשראי ללקיחת הלוואה ומשלמים ריביות גבוהות - ובעיקר מיותרות. בשנים האחרונות הופיעה אפשרות חדשנית, פשוטה והגיונית ביותר ללקיחת הלוואה - הלוואה בין אנשים. איך זה עובד?

המחאה החברתית ב-2011, שהביאה איתה להתעוררות הצרכנים ומודעות גוברות ליוקר המחייה, הובילה את הצרכן הישראלי לבדוק, להשוות ו"להפסיק להיות פראייר". לעומת זאת, אחד מהתחומים שנותרו בשליטה כמעט מוחלטת של הבנקים וחברות האשראי, הוא הלוואות לצרכנים פרטיים שכוללות, לרוב, ריביות גבוהות. כעת יש לשליטה הזו חלופה מרעננת ומשתלמת במיוחד.

 

חברות האשראי - שיווק אגרסיבי וריביות בשמיים

למרבה הצער, רובנו כלל לא מודעים לגובה הריביות שחברות האשראי גובות ולחיסכון האפשרי בלקיחת הלוואה. חברות האשראי מנצלות את העובדה שהן אפשרות נוחה ומיידית, דוחקות אותנו, לעתים קרובות, להחלטה של רגע ומשווקות לנו באגרסיביות את ההלוואות שלהן.

 

מי מאיתנו לא שמע בשיחה שגרתית עם חברת האשראי הצעה להלוואה "מהרגע להרגע, בשביל להגשים את החלום לחופשה או לסלון חדש, עד 50,000 שקלים, בפריסת תשלומים?"

 

גם אם ההחלטה ללקיחת הלוואה מגיעה מאיתנו, הבחירה בחברת האשראי היא מעין בחירה של "טייס אוטומטי", אשר בתפיסה שלנו, מהווה את הפתרון הנוח ביותר.


אנחנו עלולים לשלם ביוקר על החלטה של רגע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אנחנו עלולים לשלם ביוקר על החלטה של רגע(צילום: shutterstock)

 

הבעיה העיקרית היא שהחלטה מתקבלת ללא קבלת מידע, בלי לעשות השוואה, וכתוצאה מכך, מדובר בפתרון היקר ביותר, ובפער עצום. מתברר, כך נראה, שבעוד שהבנקים מעניקים אשראי ביד נדיבה ובתנאים מצוינים לטייקונים, הקהל הרחב נאלץ לשלם ריבית גבוהה על הלוואות.

 

לכן, לצרכן המחשיב עצמו צרכן חכם, מומלץ מאוד לעשות סקר שוק ולבדוק את מגוון האפשרויות לקבלת הלוואה. לקיחת הלוואה היא החלטה משמעותית שכדאי לקבל רק אחרי ששקלנו את תנאי ההלוואה, ולאחר בדיקה של האופציות האחרות בשוק.

 

ההמלצה הטובה ביותר היא לא לקבל החלטות נמהרות, אלא לקחת את תנאי ההלוואה המוצעת לכם ולבצע סקר שוק ממצה - לפני שאתם מקבלים החלטה של אלפי שקלים.

 

האפשרות העדכנית והמשתלמת ביותר - הלוואות בין אנשים

לעומת הבנקים וחברות האשראי, שנותרו בעולם של אתמול, השנים האחרונות הביאו את העולם לשינוי מקצה לקצה: הטכנולוגיה המתפתחת והרשתות החברתיות הביאו לעידן של שיתוף חברתי, החלטות צרכניות נבונות בעזרת טכנולוגיה, ושימוש בפלטפורמות מתוחכמות ומועילות.

 

אל מול הריביות הגבוהות של חברות האשראי והשליטה המוחלטת של הבנקים בשוק ההלוואות לצרכן, עומדת אופציה חדשנית, טכנולוגית ועדכנית, אשר מציעה חלופה משתלמת במיוחד. חברות כמו 'בלנדר- הלוואות בין אנשים', מציעות הלוואה ישירה בין אנשים פרטיים, בריביות משתלמות עבור לוקחי ההלוואה, ובריביות גבוהות עבור נותני ההלוואה.

 

בניגוד לבנקים וחברות האשראי, לפלטפורמות החדשות אין רשת סניפים ומאות משכורות לעובדים – ואת החיסכון הן מגלגלות ישירות לכיסם של הצרכנים.

 

איך זה עובד?

מצד לוקח ההלוואה, כל מה שצריך זה להיכנס לאתר של בלנדר, לעבור הליך רישום בפלטפורמה אינטרנטית ופשוטה, לבקש סכום ולהצהיר על מטרת ההלוואה. לאחר בדיקות מצד החברה, המלווים מממנים את הלוואה באופן מהיר. בלנדר, מצידה, דואגת לגבות את ההחזרים החודשיים ולהעניק רשת ביטחון למלווים.

 

בשורה התחתונה, כל הצדדים נהנים: מי שלוקח הלוואה, נהנה מעלות נמוכה יותר, שקיפות מלאה ותהליך ברור ופשוט במיוחד של לקיחת הלוואה. אין הצמדה למדד, אין עמלות חבויות - סכום ההחזר והעמלה ידועים מראש וקבועים לאורך כל תקופת ההחזר.

 

למי שמעוניין להעניק הלוואות, קיימת מערכת פשוטה ונוחה לבחירת הסכום הרצוי, סוג ההלוואות, הקצאה אוטומטית

של הכסף הפנוי, ואפילו אפשרות למכירת הלוואות קיימות.

 

הדרך החברתית ביותר לקבל הלוואה ולהשקיע כספים

מעבר לעובדה שמדובר באפשרות משתלמת במיוחד ללקיחת הלוואה והשקעת כספים, בלנדר מציגה פתרון חברתי המקשר ישירות בינינו, האנשים הפרטיים, ברשת של שותפות הדדית, ללא התערבות הגופים המוסדיים וללא עמלות תיווך מיותרות.

 

היכולת לקבל הלוואה בעת הצורך מצד אחד, ולהעניק הלוואה כשיש לנו כסף פנוי מהצד שני, היא חלק משינוי גדול שמתרחש אל מול עינינו בכל רחבי העולם, כמעט בכל תחום: תיירות (airbnb), תחבורה (uber), וכעת גם בתחום הפיננסי. כל מה שנותר לנו, הוא להזמין אתכם להצטרף למהפכה הכלכלית-חברתית של העתיד.

 

לקבלת הלוואה משתלמת מאנשים כמותכם, כנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רובנו כלל לא מודעים לגובה הריביות שחברות האשראי גובות
צילום: shutterstock
מומלצים